Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    1.381
    26та недела ХОРОР :sweat: 2 цели денови премногууу плачеше, си фати температура и бевме на дежурна и нема ништо , денес ќе провериме крвна слика а синоќа полошо неможеше да биде, со саати многу плачеше без прекин, несакаше ич да цица , вриштиии;(;(

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Staj mu gelce za zabi dentinox verojatno toa go maci

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    1.381
    Mu stavam i pak isto :sweat: baska kaj gromceto sme , sve ni se nasobra

4. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.564
    И кај нас е 26та страшна, среќа утре завршува па се надевам ќе е по старо. Цел 5ти скок се трпеше имаше малку измени во дремките кога 4 кога 3 и некогаш почесто будење со нишање навечер. Ама 26та недела. Исто. Вришеше три, четири дена, не дај боже да не си до него. Дремки дневни максимум 30 мин. За глава се фаќа се тегне... Ваљда има крај :sweat:

На nevermet18 и sani99 им се допаѓа ова.
  5. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Колкава е? Нормално е тоа мајка, си бара топлина, близина, и мирисаш на сигурност и затоа е тоа така. Моево е 9 месеци па поубаво и подолго спие ако спијам до него.

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    3 месеца е, во 4ти скок е, ама она и кога сум со неа не заспива она цврсто спиење него плитко и си го бара цицето после 10-15 мин се штрека се буди, преку ден повеќе од 1 час не спие на рати, никакп не бива ни до неа ни на цице ни надвор, навечер едвај се успиваме со плачки пред 23 никогаш не е легната ама навечер не прави така си спие со едно-две цицања до сабајле е сега спие кога како некогаш по 8 саати некогаш по 9. Немам памет веќе што да направам, малеџка е нервозна е ништо не и се погаѓа пошто не е спиена

7. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Знам како ти е, исто беше моево, со плачки нон стоп и спиење како зајче. Додуша, уште лесен сон има ама денски врзува повеќе сега, да не го урочам.
    Главно кога сфатив дека плаче пошто е уморен, го оставав да ми спие во раце, потпирав перници околу мене и под него и така спиеше сигурно 1-1 ипол саат, пробај така. Инаку нормално е кај 4тиот скок да се случуваат промени во сонот, тогаш има регресија во спиењето и им се трансформира сонот како на возрасните, со повеќе РЕМ фази.
    Заследи си ја heysleepybaby на инста, еве ти нешто околу ова.

Прикачени фајлови:

На nevermet18 и Noranora им се допаѓа ова.
  8. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Да да баш и јас ја приметив дека многу лесен сон има односмо она РЕМ спиење, секако пробувам де во раце де со цице шетаме колку што времето ни дозволува, е единствено на меше несака ама ја ставам по малку 5 минути 5 битно да преседи. Фала ти ептен баш ссга одма ќе ја заследам страната :hug:

На i13dk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки ве молам ако може некоја да ми пресмета за бебе родено на 12/01/2022 со термин 23/01/2022. Фалаа

10. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    16.849
    Еве 26 недела, моментално кај громчето... мојата жалче е, се гледа нешто дека ја мачи, од како заспа во 8:30 се буди 4 пати, во раце спие на кревет веднаш се буди. Презаспива после долго нишкање а само 1 по полноќ е :sweat:.
    Малото како е?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    1.381
    Подобар е, во петок 27ма недела ќе бидеме.. Се надевам дека ќе биде подобро и полабаво. Знам 29та и 30та недела се учат на дистанца ако не грешам.
    6ти скок која недела е?

12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    4.642
    Ова вика уште 2 недели дека има до првиот, ама кај нас мислам по 1 недела порано не фаќаат.
    Screenshot_20220209_110428_org.twisevictory.apps.jpg

13. marijamarkoska

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Ти благодарсм мнооогу. Ова значи скоковите се во 5та, 8ма, 9та и 12та?

14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    4.642
    Да, првиот и третиот 1 недела траат, вториот две, четвртиот вечност :D

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marijamarkoska

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Аааа многу јако :sweat:

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    9 скок го поминавме конечно и уште еден ни остана. До сега дефинитивно најтежок ми беше 5-от. Сите беа тешки, во 3 и 4 имавме мака со доењето и цицаше само заспана. 5от беше ужас за заспивање со нишкање по 1-2 саати за да заспие и само што ќе се доближев до креветче-одма се будеше. Денски имаше ептен кратки дремки. 6 и 7 онака, по неколку непреспиени ноќи и во 6от само до мене сакаше да спие. 8от беше :drunk:-ваков. Денски спиеше одвај 1-2 саати, ноќе журки, некогаш и плачки, 2 заба одеднаш вадеше и плус прооде тогаш. 9-ов исто неколку дена тешко за заспивање па искористив прилика да ја научам да си заспива во креветче, беше ужасно тешко некои си 2 недели ама се научи важно и добро спие навечер (со исклучок на неколку непреспиени ноќи во кои само така будна си лежеше, и ништо не правеше) плус премина од 2 на една долга дремка.
    Едно што приметив во сите скокови дека проблемиве со спиењето ѝ се поизразени при крајот на скокот, после громчињата. Во сите скокови пораздразлива, повеќе бара во раце и внимание, да сум до неа. Последниов скок и тантруми почнаа.
    Ова е нашето искуство :)

На IRBBB, nevermet18, doubleinfinity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.513
    Допаѓања:
    8.730
    5ти скок завршен денес. Толку се плашев, поради траумите од 4тиот, а можам да кажам дека едвај го осетивме. Единствено спиењето навечер во 25та недела беше хаос, се будеше на еден саат, и пробуваше да лази во сон, сега веќе си се врати на старо, на 2 саати се буди. Друго ништо сменето, сама си играше како и обично, не кенкаше и дремеше по цели денови на стомак.
    Во 5тиов скок почна да се подава кога некој ќе и пружи раце, пее песнички, сака да прави муабет кога некој и збори ама нема глас и само писка. Превртувањата и беа од претходно усовршени, сега во 5тиов почна со обиди за лазење, газе нагоре, и шиба. Кога ја држиме во раце сака да се џитне на стомак и да лази. Исто така седи многу постабилно.
    Ви посакувам на сите вака лесно да го поминете.

На Mom's_life, nevermet18, Bubi*2 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    429
    Kako da ja baram aplikacijata?Od playstore taka?

19. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.564
    The wonder weeks. Така мислам беше од playstore.

20. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Ќе може некоја да ми прати и мене?:)
    Термин 13.10.2021
    Родена 05.09.2021