Ах ние сме 13месеци исти сме веќе цел месец,ко зомви сум Заби растат вриска од нигде никаде...ако нешто не му се допаѓа кенка...а одиме некаде плаче од сите,од прискања од дечиња исто плаче ме побидале...е среќа пу пу машала што јаде.
Ко ќе му врисне дунде моја ќе плаче 3 дена Се стиши едно време и сега пак почна. Слика ми падна од што силно вресна пред некој ден.
^ и мојата е грлата, не знам од каде го вади гласот, уши пара. Ама обично вреска кога е среќна, а не во плачењето. Ми стаса нотификација дека влегува во нареден скок. Иако досега миневме лесно, сепак ме облеа ладна пот кога видов.
Моево ако фатеше играчка глодалка било каков предмет и ако му го земеш или акп му падне и истото не му го дадеш корнеше и сеуште така плаче додуша. или Додека сфатив зошто толку плаче се шекнав. Мислев мало е не разбира ама се знаат. Или ако здогледа некоја играчка на маса или влажните марамици збеснува додека не ги дофати хехе.. види следи го дали сака нешто мали се тешко да му угодиш
Леле кути и мм спие со него демек да дремнам во друга соба не бре станати се нишкаат во количка...гњури по креветче,шо спална се со главчето бутка...па и со фонтанелата ми фуфка уште не му е затворена да не се повреди си ги тегне ушињата,пред 3 дена обравчињата му црвенки а до сега немал знаеш белчо е,абе шамарчиња си мава многу е жален,вриска играјки си,лази брзо и неколку пати одими дојдими прави и урла
Среќа што јаде.. мојава веќе 1 месец кај што јаде само по 50г на о рок (најчесто 2 оброци, третиот не ни помислува да касни едно лајче). И од мака почнав сол да и ставам во кашичките
Poslednive dve veceri malku potesko zaspiva sinko moj. Voobicaeno cical otkako ke go izmoram i zaspival cicajki. Sega dve veceri po red e po kenkav i placliv, no zatoa koga ke zaspie vrzuva poveke saati. Primer sredata zaspa vo 11 vecer i spiese do 15 do 4 sabajle, pa go doev i prezaspa pak. A vcera zaspa vo 1 vecerta edvaj i spiese do 8 i 30. Da napomenam 3 i pol meseci e, odnosno 15ta nedela ja terame. Zarem pocnuva toj skokot od 4ti mesec? Sto da ocekuvam? Kako pominavte vie so toj skok?
Мајки за 6 дена ќеркичката полни 3 месеци.. Цела ноќ ми се будеше на саат ипол- 2 и плус цицаше нервозно со шетање во раце. Единствено што цицаше мирно беше во текот на ноќта, а сега и тоа го нема. Вчера преку ден мноогу долго ми висеше на гради, со пред тоа нормално врескање, тегнење и шетање низ соба. Одмор за мама ич. Незнам како ќе функионирам денес Ова ли е скокот во 3ти месец? Колку трае отприлика и што уште да очекувам?
Кога беше скокот во 6ти кај вас, памти некоја? 26 недели е бебка. 27ма тера. Пишува дека тогаш завршува скокот. Јас се осеќам како допрва да ќе почне и да нема крај.
Знам ама збеснав. Таман фатив некој ред, почнува да плаче из чисте мире. Писка, тешка е на заспивање. Одбива да јаде, и за 3 мин огладнува и го јаде цел оброк со сласт, а 3 мин претходно се бунела. И една тужна фаца што праи, абе мислиш животни проблеми ја совладале. Знам трпение, знам. Ама неам живци ич, а детево ни криво ни дужно...
Имам такво дома,секоја недела менува. Јас по цел саат ја ранам.Ауу некогаш како хистерично се дере. И јад бев нервозна многу,ако на нешто беба ме научи тоа е трпение. Гушнија и надмевнисе
Некаде 6 ти месец скоро 3 недели се будеше во 1 и седеше будна до 4 сабајле, зомбиња станавме и една вечер и текна пак да спие цела ноќ.
Исто.. Мојава 28ма недела тера.. Ама па родена е 2 недели порано па скоковите нели по краен термин се рачунаат не по датум на раѓање.. Нејќе да цица а гладна, плаче за глупости, заспивање хорор... Денес штрајк со спиење за 12 саати само еден саат е спиена ( 2 пати по пола саат) Незнам до кога вака... А пред една недела почнавме со пробување вкусови со полни шест месеци и кај се мачиме со јадење уште скоков фалеше
Некоја феминка да ми пушти во порака скриншот од скокот во 6ти месец... 6 месеци и една недела е само плаче, само за во раце... еве една недела
Според табеливе првиот скок е од 7 дена. Денес е 12ти ден око нема затворено само плаче и цица нервозно и како да се гади од градите. Од синоќа од 1 час дури сега призаспа. Грчеви има и давам БиГаја и саб симплекс до сега немам видено подобрување. Каде да видам колку трае и кои се карактеристики?