Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Сабајле кога ќе стане го оставам во игрална и саат време како да нема бебе дома, си игра и си се смее. Попладне ако го оставам одма крева главата и гледа дали сум во близина, ако ме нема на видик одма плаче. Како две различни бебиња да имам дома :rofl:
    Сега за сега само тоа се смени во црвенава фаза, ако остане вака не е страшно (fingers)

На sani99, nevermet18 и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Почетокот на 6 скок го дочекавме во кругот на семејството, традиционално со неспиење и будење на 20 мин. :x

Со среќа нека е, можеше да почека некој ден не мораше баш од одма да удри. :whew:

На IRBBB и sani99 им се допаѓа ова.
  3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Хахаха, леле ме пресмеа со воведот.
    И нас тоа не чека, ама ние веќе вака си тераме со ова темпо. Се плашам да не ќе полошо и од ова (facepalm)

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    4.287
    Nieden skok do Sega ne osetiv kako 6ti.cel skok me ubi od placenje I ne spienje, Tocno sme na gromceto, vcera cel den ne zaspa, I vecerata spiese na mene odvaj ja pustiv na spalna. So lesno da go pominite

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Доволно лошо е тоа темпо не мора да се мачи за полошо :lol: За утеха е дека после секој скок пораснати многу поинтересни бебиња имаме. :D

Фала и :hug: за поддршка. А баш периодов на измеѓу 2 и 3 дневни дремки е, си реков добро е бар првата дремка ја воспоставивме знам у 9 заспива. Наивна јас :wasntme: Еве го од ноќеска почна веселото. Знаев дека идеме накај 6 скок ама не мислев толку брзо дека ќе дојде. (facepalm)

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    @IRBBB мајка како сте со скоков?! За мене може една соба во лудница дефинитивно од оваа вечер:whew::rofl:
    На громчето сме и две вечери по ред во 4.30 се буди и седи до 5.30, плаче, вреска и ептен тешко се презаспивиме. Откако ќе се презаспиеме спие до 7.30.
    Преку ден и така и така е освен што протестира пак со јадење друго не е толку изразено. Скрати на 2 дремки во овој скок и убаво ги спие тоа е еден плус од овој скок, али ноќите кога доаѓаат ми се ;(....
    Се надевам кога ќе заврши ќе се стабилизираме пак со ноќното спиење(fingers)

7. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Ноќно будење на секој саат и кенкање дури и во сон да го препишам на запче или 6ти скок?
    Пред спиење ѝ мачкам Дентинокс, за секој случај, иако не гледам запче на повидок:?: Цица цела ноќ, се успива но повторно веднаш по еден циклус се буди и кенка...Ова се случува втора вечер по ред.. Се надевам фазава ќе помине што поскоро.. :yawn::yawn:

8. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Знаеш дека те помислив со неспиењето и оп еве си....
    Ние сме во црвена фаза после 5ти скок..... будење на секој пола саат, па на цицка се успива, па за пола саат пак и се така до сабајле. Брадавциците ме болат пошто немам млеко баш, туку замена за цуцла ми се градиве (facepalm)

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Хахаха изгледа до скокот е, и преку ден гледам промена во однесувањето, повокална е се смее и игра, сака да се крене на нозе или да почне да лази но сеуште не се пушта до крај. Ние немаме сеуште ниту едно запче, па пологично ми е да кенка затоа што ја боли... Којзнае што им се случува, душички.
    Јас сум секогаш тука за утеха, веднаш ја земам до мене ја гушкам, цица сигурно 70% од ноќта, но многу сум уморна. За месец дена ќе тргнам на работа, стснувам многу рано, дури тогаш ќе бидам зомби:D Среќа ќе се нашминкам па ќе заличам на човек :makeup::rofl:

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Да, и ние немаме забче.
    Цели време си гуга, збори.
    Се влече на земја како војник, уште нема сила во раце за да се држи на раце која е на под.

На sani99 и marta993 им се допаѓа ова.
  11. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Да го пофалам бебе дека пола од црвената фаза ја помина одлично :inlove: го мачеше запек неколку дена па плачеше кога сакаше да кака, друго се си е супер. Се врати на 3 дремки преку ден, ретко 2 ако му траат подолго. Навечер спие убаво, до 2 пати се буди за цицање и си презаспива одма. Се надевам и втората половина ќе продолжи вака :inlove:

На Tea SK и sani99 им се допаѓа ова.
  12. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.360
    4 и 5 скок да не се споени? :sweat::worried::whew:

На vericaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    На пола од 6ти скок, досега е добро. Ноќното спиење остана исто, станува 2 пати за млеко, многу немирно спие и сака на страна да спие. Имаме запче малку пробиено па уште малку ќе јадеме колачиња. Се научи да се дига за гарнитура(само она кога сака) и почна да лази.
    Ако ја оставам сама повеќе од 5минути одма плаче по мене, таткои ќе ја заигра и не приметува дека ме нема ама само што ќе влезам во соба и одма почнува плачењето за да ја земам.

На BezglasnaBukva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Што се случува во 3 скок?

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Не знам оти не ми стигна известување дека си ме означила, сега случајно видов. Извини.

Сакаш да сме цимерки? Не грчам навечер. :D
    Ова ни било, ни ќе биди. Вриштење со солзи, а спие. Не сака да цица, ако го земам да го гушнам ме турка. Од скокот ли е, од забите ли е, не знам, ама ова е невозможно и нехумано. :!:
    На 2 дремки сме уште со 9 полни месеци, океј е со нив. Навечер се успиваме сто саати, јас не знам од кај му е таа енергија.
    Со јадењето тамам почна да поткаснува, пак на нула се вративме. Си готвам 3 оброци, си фрлам 3 оброци. Ама не ни ги допира, а не да проба.
    Кујната му е омилена, особено ако готви некој, мора тој в раце да е и да меша нешто. :D

Од друга страна па, презлатен е. Игра, лази, прави акробации и ете го ќе дојди ќе се стутка во мене. Се научил сега да ме скокотка со прстињата јас него ко шо му правам. :inlove:

На Bulibu, sani99 и brm_brm им се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Кај нас даааа.
    Излеговме и од 5ти и пак сме во продолжен скок :D

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.512
    Допаѓања:
    8.726
    4ти кај нас беше хорор, периодот меѓу 4ти и 5ти исто хорор за навечер, а 5ти скок не го осетив нешто многу. Може и кај вас ќе е така.

18. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.360
    Неподносливо значи :D
    Исто, 4 хаос и мислев измеѓу ќе се олабавам ама неее бре, навечер е најлошо. Уште 1 ден до 5 скок, се надевам и ние ќе ја имаме вашата среќа :)

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    16.849
    Мислам дека меѓу 4ти и 5ти скок имаше регресија во спиење.

20. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.360
    Знам, се шалам само :D

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.