Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.956
    Сабајле кога ќе стане го оставам во игрална и саат време како да нема бебе дома, си игра и си се смее. Попладне ако го оставам одма крева главата и гледа дали сум во близина, ако ме нема на видик одма плаче. Како две различни бебиња да имам дома :rofl:
    Сега за сега само тоа се смени во црвенава фаза, ако остане вака не е страшно (fingers)

На sani99, nevermet18 и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    4.138
    Почетокот на 6 скок го дочекавме во кругот на семејството, традиционално со неспиење и будење на 20 мин. :x

Со среќа нека е, можеше да почека некој ден не мораше баш од одма да удри. :whew:

На IRBBB и sani99 им се допаѓа ова.
  3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Хахаха, леле ме пресмеа со воведот.
    И нас тоа не чека, ама ние веќе вака си тераме со ова темпо. Се плашам да не ќе полошо и од ова (facepalm)

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    4.487
    Nieden skok do Sega ne osetiv kako 6ti.cel skok me ubi od placenje I ne spienje, Tocno sme na gromceto, vcera cel den ne zaspa, I vecerata spiese na mene odvaj ja pustiv na spalna. So lesno da go pominite

На Mom's_life му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.083
    Допаѓања:
    4.138
    Доволно лошо е тоа темпо не мора да се мачи за полошо :lol: За утеха е дека после секој скок пораснати многу поинтересни бебиња имаме. :D

Фала и :hug: за поддршка. А баш периодов на измеѓу 2 и 3 дневни дремки е, си реков добро е бар првата дремка ја воспоставивме знам у 9 заспива. Наивна јас :wasntme: Еве го од ноќеска почна веселото. Знаев дека идеме накај 6 скок ама не мислев толку брзо дека ќе дојде. (facepalm)

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    @IRBBB мајка како сте со скоков?! За мене може една соба во лудница дефинитивно од оваа вечер:whew::rofl:
    На громчето сме и две вечери по ред во 4.30 се буди и седи до 5.30, плаче, вреска и ептен тешко се презаспивиме. Откако ќе се презаспиеме спие до 7.30.
    Преку ден и така и така е освен што протестира пак со јадење друго не е толку изразено. Скрати на 2 дремки во овој скок и убаво ги спие тоа е еден плус од овој скок, али ноќите кога доаѓаат ми се ;(....
    Се надевам кога ќе заврши ќе се стабилизираме пак со ноќното спиење(fingers)

7. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    29.058
    Ноќно будење на секој саат и кенкање дури и во сон да го препишам на запче или 6ти скок?
    Пред спиење ѝ мачкам Дентинокс, за секој случај, иако не гледам запче на повидок:?: Цица цела ноќ, се успива но повторно веднаш по еден циклус се буди и кенка...Ова се случува втора вечер по ред.. Се надевам фазава ќе помине што поскоро.. :yawn::yawn:

8. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Знаеш дека те помислив со неспиењето и оп еве си....
    Ние сме во црвена фаза после 5ти скок..... будење на секој пола саат, па на цицка се успива, па за пола саат пак и се така до сабајле. Брадавциците ме болат пошто немам млеко баш, туку замена за цуцла ми се градиве (facepalm)

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    29.058
    Хахаха изгледа до скокот е, и преку ден гледам промена во однесувањето, повокална е се смее и игра, сака да се крене на нозе или да почне да лази но сеуште не се пушта до крај. Ние немаме сеуште ниту едно запче, па пологично ми е да кенка затоа што ја боли... Којзнае што им се случува, душички.
    Јас сум секогаш тука за утеха, веднаш ја земам до мене ја гушкам, цица сигурно 70% од ноќта, но многу сум уморна. За месец дена ќе тргнам на работа, стснувам многу рано, дури тогаш ќе бидам зомби:D Среќа ќе се нашминкам па ќе заличам на човек :makeup::rofl:

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Да, и ние немаме забче.
    Цели време си гуга, збори.
    Се влече на земја како војник, уште нема сила во раце за да се држи на раце која е на под.

На sani99 и marta993 им се допаѓа ова.
  11. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.956
    Да го пофалам бебе дека пола од црвената фаза ја помина одлично :inlove: го мачеше запек неколку дена па плачеше кога сакаше да кака, друго се си е супер. Се врати на 3 дремки преку ден, ретко 2 ако му траат подолго. Навечер спие убаво, до 2 пати се буди за цицање и си презаспива одма. Се надевам и втората половина ќе продолжи вака :inlove:

На Tea SK и sani99 им се допаѓа ова.
  12. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    4 и 5 скок да не се споени? :sweat::worried::whew:

На vericaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    На пола од 6ти скок, досега е добро. Ноќното спиење остана исто, станува 2 пати за млеко, многу немирно спие и сака на страна да спие. Имаме запче малку пробиено па уште малку ќе јадеме колачиња. Се научи да се дига за гарнитура(само она кога сака) и почна да лази.
    Ако ја оставам сама повеќе од 5минути одма плаче по мене, таткои ќе ја заигра и не приметува дека ме нема ама само што ќе влезам во соба и одма почнува плачењето за да ја земам.

На BezglasnaBukva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    Што се случува во 3 скок?

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Не знам оти не ми стигна известување дека си ме означила, сега случајно видов. Извини.

Сакаш да сме цимерки? Не грчам навечер. :D
    Ова ни било, ни ќе биди. Вриштење со солзи, а спие. Не сака да цица, ако го земам да го гушнам ме турка. Од скокот ли е, од забите ли е, не знам, ама ова е невозможно и нехумано. :!:
    На 2 дремки сме уште со 9 полни месеци, океј е со нив. Навечер се успиваме сто саати, јас не знам од кај му е таа енергија.
    Со јадењето тамам почна да поткаснува, пак на нула се вративме. Си готвам 3 оброци, си фрлам 3 оброци. Ама не ни ги допира, а не да проба.
    Кујната му е омилена, особено ако готви некој, мора тој в раце да е и да меша нешто. :D

Од друга страна па, презлатен е. Игра, лази, прави акробации и ете го ќе дојди ќе се стутка во мене. Се научил сега да ме скокотка со прстињата јас него ко шо му правам. :inlove:

На Bulibu, sani99 и brm_brm им се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Кај нас даааа.
    Излеговме и од 5ти и пак сме во продолжен скок :D

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    10.605
    4ти кај нас беше хорор, периодот меѓу 4ти и 5ти исто хорор за навечер, а 5ти скок не го осетив нешто многу. Може и кај вас ќе е така.

18. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Неподносливо значи :D
    Исто, 4 хаос и мислев измеѓу ќе се олабавам ама неее бре, навечер е најлошо. Уште 1 ден до 5 скок, се надевам и ние ќе ја имаме вашата среќа :)

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Мислам дека меѓу 4ти и 5ти скок имаше регресија во спиење.

20. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Знам, се шалам само :D

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.