Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    Тоа со кебето го поминавме до пред 2 недели. Јас го мислам спие он се покрил преку глава и се смее :lol:
    Е сега неделава имаме друг момент, јас го мислам спие он на нозе :o
    Дечкото сака да оди на неполни 7м, станува во креветче, на гарнитура, па дури и од под пробува без раце (facepalm) Кога се држи си стои и по пола саат, ама без раце се исправува 2сек и паѓа на газ, па ај од почеток.. Битно нема веќе седење на газ :rofl:

На nevermet18, Zumbulche, Kaja991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.360
    Те читам нон стоп за будењево на саат време и баш ќе те прашував дали ја презаспиваш на секое или како? Да знам да се спремам предвреме ако почне исто и кај нас. :sweat: Алии алал на издржливоста стварно, ќе не пријавам заедно ако има потреба, не се секирај за тоа :(
    Еве и @Noranora со нас, топ.

3. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Уште не знам ни јас што се мења у скоков идеме накај громчето ама ок е. Скрати од 3 на 2 дневни дремки. Нејќе кај непознати ни у раце ни да му зборат. Кога почна скокот само првата вечер на 45 мин се будеше, следниве ноќи е ок, стандардно. Не е кенкало ко у 5 скок. :worried: Многу повокален е и знае 5-10 мин сам да се заигра на под. Со вртење и буткање сегде стига ама уште газот му тежи не го дига за лазење :D Сега за сега ова е. Кога ќе го завршиме скокот ќе дадам инфо што се случило дополнително.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Ааа вие ептен сте напредно ниво, браво за дечкото златен. А лази ли? Мојата се влече како голем лизард со главчето лево десно за да се дочепа до крајот на коцките да ги лиже и цела фаца и е црвена и сува што од лиги што од лижење се си свашта.
    Ќе консултирам и педијатар да не е атопи, оти на коленцето има веќе цел месец суво кругче. Мустела стелатопиа не се покажа баш.

Знам досадна сум нели, ама сега некоја ќе си праша па јас да и правам друштво нели да знае дека не е сама со неспиењето..
    Кога се успива навечер знае пример цел саат во раце и само шо ќе ја оставам во креветче се буди и ја земам и пак шетам.
    Таман јас ќе потсредам нешто и да си легнам она ќе се раскенка миже и плаче. Е тогаш си ја зимам на цицка и си седам на спална, не шетам, и капнува изгледа по некоја капка, ама не станува за цицање, туку не знам од што.
    И така цела ноќ...ќе се разбуди ќе ја земам на цицка па ќе ја вратам..

Сега и прво забче имаме на повидок, ама не можам да речам дека се буди ради тоа, пошто ова траееее и траееее.
    Скроз ново бебе имам од 4ти скок. И ова трае 3 месеци.
    Преку ден си заспива на земја на стомак и ја оставам.
    Скроз се смени; претходно денски спиеше како зајак во раце а ноќе преспиваше цела ноќ, а сега пак обратно.
    Вака кога ќе размислам детево ми се смени откако примивме прва доза шестовалентна :D.
    * не сум антиваксер, напротив си поштовам вакцини, ама ете така се погоди.

5. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    До пред некој ден лазеше војнички, сега лази на стапала и на дланки :rofl: многу е смешен.
    За атопик, моево се среди само со биодерма маслената. Имаше на коленцата, на лакти, на грб и на лице. Сега од време на време му се појавува ако е подолго надвор на ладно

6. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    5.360
    А бе не се досадна, баш напротив, утешително е да се чујат слични искуства. А не ко луѓево околу мене сите среќни весели, бебињата им спијат не плачат, блабла. Или ко мајка ми и свекрва ми што ме отекуваат со леле да не го боли нешто, ау што дете ќе беше ова само плаче и нејќе кај никој во раце, моите деца не биле такви, што се тоа скокови глупости во наше време немаше тоа, и тн...
    Не знам зошто така нагло се сменило се, можда нагло ќе се смени на подобро па, никад не знаеш :)

На something, Mom's_life, Viki2021 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    429
    Skokovite na site ni se teski.Mi se idelo da vreskam so bebe zaedno.Sum placela ona koga placela.Ama koga ke pominat drugo bebence,zlatno

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    8.718
    Кои се тие што бебе им спие цела вечер?!?!? Неверојатна работа.
    На форумов толку жени, една не кажала дека бебе и спие 12 саати без будење. Ја се фрустрирав на почетокот коа прекина да ми спие, зашто до 3 мес, по еднаш два пати се будеше навечер. Од 4ти скок па до кај 6 мес на секој саат се будеше. Па како и воведов доручек, ручек, врска неам дал има везе тоа, почна по 2, 3 пати само да се буди за цицање.
    На крај краева тоа му е работа на бебе, да се буди, а на нас мајки да го успиваме.
    Си се помирив јас, си реков ќе си спиеш за една година во најбоље случај :D

На vericaaaaaa, unearthlysarah, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Скокови глупости немало у нивно време. Нормално немало кога не знаеле. :D Се заборава со тек на време не е дека ние идеалните бебиња сме биле по цели вечери што спиеле :wasntme: Сега некои работи од првите месеци ми се избришани, не па за 30 години од сега :D Да било лесно бебиња да се чуваат немало сите да викаат наспиј си се и спреми се да не спиеш у наредна година дена. Од оваа временска точка мислам дека веќе никогаш нема да преспијам цела ноќ ама па кога ќе се деси тоа ќе се чудиме како сме станувале по 10 пати у вечер. Се прилагодува човек на се, а најлесно на тоа да коментираш од страна не вака не така. Ела нишкај го со месеци по 10 пати ноќе па кажи после не му давај цице за да презаспие (facepalm)
    :hug: мајка се ќе си дојде на свое. Бебуши ќе си пораснат ние пак ќе си спиеме... Ваљда :D

На unearthlysarah, Dancewere, Slonce91 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Krismare

Krismare Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Majki moze da mi kazete Dali e vo skok termin 29.08 rodena 13.08

11. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    @Krismare
    Повели мајка, според термин
    B7F8407B-0E52-4386-98B8-34DB0F92C935.png

Според датум на раѓање
    9CFA866E-9052-4821-A9C8-6D581BE0536D.png

12. Krismare

Krismare Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Моето до пред некој ден стануваше само за цицање т е. Не се ни будеше, само се бутне во мене, цицката во уста и спиејќи си ручка. Легнуваше во 8 30, најкасно 9 и стануваше во 8. Ама затоа сега, заспива во 9 и сабајлево во 5 (вчера во 6) стана, спремен да си игра. Па и зема ме избутка од кревет оти знае дека иначе нема да ме натера да станам. :D

На zverkica и Tea SK им се допаѓа ова.
  14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    8.718
    И мојава само за цицање станува ама да преспие цела ноќ без никакво будење, се деси само еднаш од кога е родена, мислам 2 мес имаше. Сега и да лази во сон станува, до душа не се буди, спие и лази :D

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Life 018

Life 018 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    148
    moze li da proverite za skokovi vo aplikacijata ,datum na raganje 06.11.2021
    Vi blagodaram :*

16. vericaaaaaa

vericaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Повели :)

Прикачени фајлови:

На Life 018 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    1.381
    Мами може да ми кажете кога ни е 6ти скок?
    06.08 е роден а термин 14.08 и 19.08
    Имам две термини , едниот е кај гинеколог а другиот во болница
    Па ако може да ми пратите, фала ви

18. vericaaaaaa

vericaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    06.08
    Screenshot_20220322-085947_The Wonder Weeks.jpg Screenshot_20220322-085955_The Wonder Weeks.jpg

14.08
    Screenshot_20220322-090325_The Wonder Weeks.jpg

19.08
    Screenshot_20220322-090402_The Wonder Weeks.jpg

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    796
    Допаѓања: