Форумџика на годината

Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Мајки ја немам апликацијата, дали околу 6 месеци има скок, 23 недела по термин а 26 по дата да раѓање ( 37 недела е роден )

2. Honny

Honny Истакнат член

Здраво бебе од 4 ноќеска будно, дремнува по 10 минути и се разбудува и вчера исто никако да заспие а пишти ако почнам и да ја заспивам. Неќе цуцле, неќе да цица, а ваму грчевите се смирија и не гледам друга мака да има. Знам има некој скок околу трет месец ако не се лажам, има 11 полни недели од утре 12та почнува ова по датумнараѓање. По термин од утре 13та недела ќе почнуваше. Ќе ве молам да ми пресметате што чудо е ова. Овие 2 дена имам чувство дека ме мрзи бебево, само да ја чепнам пишти

Last edited: Apr 17, 2022
  3. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

По термин сте почеток на 5ти скок а по датум на раѓање на крај на 5ти и тоа баш кај громчето

Karmina1989 likes this.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Има 12та недела 3ти скок. Мене овој поизразен од 4ти ми беше ама брзо заврши.

Honny likes this.
  5. Honny

Honny Истакнат член

Мора да е тоа, капнав за спиење а она абер си нема. Ти благодарам

6. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Почеток на 15 недела … Роден на термин 09.01.дали сме во скок? 4 ти мислам, искустваа, не можам никако да го заспијам денски, а не ми кенка, делува расположен и задоволен

7. Liu

Liu Популарен член

Ние сме 13 недела,протестираме со не пиење на млеко и борби да се испијат дури 120мл |(. Навечер спие ама се буди 2 или 3 пати од кои еднаш обавезно со вришетење. А и така си се дери по цел ден и дома. Се надевам дека за некој ден ќе биди подобро барем ова со јадењето. Вриштењето и дерењето не ми се толку страшни. Ама од бебе пијач невиден сега стигнавме до борби за јадење. Така да тука сме негде,доста изразен скок е овој во 3-4 месец,еден од најголемите.

Honny likes this.
  8. Mucika

Mucika Популарен член

Тука сте, тогаш почнува. Исто и ние, не даваше знаци дека сака да спие, баш беше свежа расположена. Јас не ја успивав, си заспиваше кога сака и спиеше колку сака (читај 20 мин :D). Неколку пати се случи да не може да заспие, а ја гледам веќе преморена, па ја шетав низ стан. Остави го, ако не навечер 1 саат порано легни го и ќе надокнади.

bubabuba likes this.
  9. Noranora

Noranora Истакнат член

Да не се урочам ама ние сме од денес кај гримчето во 5ти скок и детево ко да не ми е во скок освен спиењето ама со тоа се навикнав. Или ми е нормално веќе да е таква или скоков не не удри :D

Tea SK likes this.
  10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Исто беше кај нас. Периодот меѓу 4ти и 5ти многу полош беше него 5ти. Не го осетив, освен навечер будењет на саат, два.

11. Noranora

Noranora Истакнат член

Аууу 4ти не здрма бога ми... Цело време ми е страв затипје пред бура да не е ова :D

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

4ти хаос беше. Ама еве од него освен ноќно спиење во 5ти и моментлно е кај громчето во 6ти, исто само ноќно спиење пореметено, ништо друго не сум осетила. Ваљда кој пател во 4ти ќе олабави после :drunk:

13. Noranora

Noranora Истакнат член

Дај Боже да е тоа (fingers)

14. zverkica

zverkica Популарен член

Дрма овој 4ти скок мајке ми, и регресија во спиење дрма, секој ден иста песна, 2,3 дремки по 30мин., денски не цица многу и чека попладне шише со АД за да не мора да се мачи да влече од града, и навечер вриштење, едвааај ќе заспие во раце и се буди 2,3 пати по ред со вриштење... Уфффф, веќе сум истоштена а само што почна :(

tina2018 and LazaLaza like this.
  15. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Мајки да споделам и да ве утешам малку, поминавме 9ти скок, верувале или не сите менуваат и идат подобри периоди, имам веќе големо девојче кое разбира се повеќе, се заигрува сама, трчи по цел ден, се смее и ми ја полни душата. Јас таа што со месеци беше неспиена и си играше со нејзе до 5часот наутро може да се порадувам дека спие од 22 до 10 наутро и тоа со едно будење макс две(15 месеци + ја дојам ) . Како идат скоковите при крај и не се толку изразени:inlove:

Bremena, tina2018, Mom's_life and 4 others like this.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Мајки ај некоја ако сака да ми пресмета дали е почнат 4ти скок?
    Родена 05.01, термин 12.01
    Благодарам

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

За некој ден ќе влезете. Еве ги скоковите по недели:

Screenshot_20220419_105204.jpg

Emy867 likes this.
  18. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Втор скок, бебе 10 недели, по термин 8. Трета ноќ како ми се буди на секои 30-40 минути, залепен на цицка, кенка и ако не станам да нишкам плаче. Таман ќе го заспијам ете ти го пак за пола саат максимум саат. Леле луѓе волку ли беше страшен вториот скок? Со ќерка ми не беше вака :(

19. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Мене срам ми беше да си се пожалам од вториот скок покрај постовите горе за 4ти и 5ти :wasntme:

Кај нас остана будењето на саат време навечер и неспиењето преку ден, а таман фати ред ноќе да спие по 3 саати сврзани...

20. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Јас стварно не се сеќавам колку седеше ќерка ми будна на три месеци и што правеше кога беше будна. Ама памтам дека ретко плачеше без причина. А батково кога е буден дење лежи, “си игра”, “си прави муабет” со нас макс по 15-20 минути и останатото време е цело време во раце. Инаку рика, нејќе да лежи, нејќе да го занимаваш во легната или потпрена положба, строго исправен да го шеташ за пак да си заспие после 20-25 минути. А читам дека голем дел од бебињава на таа возраст не спијат многу дење: што прават по цел ден кога се будни? :wasntme:

tina2018 likes this.