Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    4.776
    мојата сака исто во раце исправена да ја држиш, да ја шеташ наоколу, пееме песнички, највеќе сака да и збориш дефинитивно, иначе бејби џимот ти е добра занимација за овој период..

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.431
    На 3 месеци сакаше само во раце и да го шеташ по цел стан, а тој да се подава по предмети. А седнеш пушташе сирена.

На tina2018, nevermet18 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    4.640
    Гњават :rofl:

На tina2018, Сара Лав, nevermet18 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.069
    Допаѓања:
    21.524
    Гледа у таван, и се плаче за спиење ама не дај боже да испушти нешо шо се дешава.
    Иначе, бејбиџим, релаксатор и 5-6 играчки околу неа и тоа по цел ден :rofl:
    Сака само неа да ја гледаш, се испраксиравме со мм си збориме и у неа гледаме :lol:

На tina2018 и bubabuba им се допаѓа ова.
  5. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    хахах
    Си леже сака да му збориш, да играиш, пеиш, глупираш а тој се смее и гуга… бејбиџим, малку релаксатор, во раце, покажуваш играчки , ги ставам на маса па се посега по нив, на цице… мала дремка од 30 тина мин, и пак истото..

На tina2018 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Ако ова е 6ти скок, тогаш лудница не ми бега. Што ѓавол е влезен во моево дете, тоа страшно е. Зема шишенце да си игра со него додека ми е во раци, го оставам на земја да си игра со шишето, АУУУ. Се смее, се смее, го ставам на тепихот со играчки, АУУУИИИ. Ајдее, го ставам во дубало да се позанимава на кратко додека средам шкафови, НЈЕИИИ. Ајдее, го вадам од дубало, пак НЕЕИИИЕ. Ајде го носам надвор, се смее. Пак влегуваме внатре, пак АУУУ. Му давам да јаде, на сред јадење бега. После 2 секунди, пак се влече да јаде, па пак бега... И така цел ден додека не ги изреди сите можни работи за кои може да се плаче. И сега најинтересното, да "оди" таму кај што не смее. Да фаќа по масичката, по ниските полици, по штекови, полначи, сѐ што може да докачи. Лаптопот на мама е најинтересен, штом го виде одма се влече по него да го треска. И секако, многу му е смешно кога стои држејќи се за креветот и после демек несакајќи се отпушта за да падне и да го фатам во сред паѓање. Ќе се помоча од смеење. :D

На tina2018, Dancewere, Slonce91 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    16.841
    И јас сакам да пишам дека ова 6то скокчиште животот ми го скрати, се буди на 45 минути, а после 1 часот почнува и само во раце да спие… значи оставење во креветче или во кревет до мене толку. Таа си спие во раце и е гајле :worried:. По цели денови само њам њам ми вика а кога ќе и дадам да јаде не сака ;( па и почна од се да се плаши, немаше страв од ништо сега шо и стана не знам, а за лепенка бетер од црвена зона е. Гризањето, кубењето и штипењето гратис :drunk:

На Емина1, sani99, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    8.715
    6ти скок стандард кај нас, будење навечер на саат ипол, два. Друго нема нешто драматични промени во расположение.
    Ама па синоќа нешто се замислив. Прексиноќа ич нејќеше да вечера, ептен малце палента, ми се будеше секој саат. За разлика, синоќа се изнајаде гриз, мислам 250гр ги лапна, после тоа бајче, само два пати за цицање стана.
    Сега ми е на мисла, да не ни се будат бебињава на саат од што се гладни?! Да не не ги држи млеко како што растат?! Да не не е од скоковите будење?! Којзнае :^):^)

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Ко мајка на нејадач мислам дека повеќе од навика се будат него од глад. Мојов јаде у денот просечно 150 грама (вкупно доручек и ручек (facepalm)), а знае да не бара да цица и до 4-5 саати денски. Некои вечери се буди на 3 саати, некои секој саат. Цица 1-2 минути само колку да осети дека сум тука и продолжува со спиење. Да е гладен за 1 мин не се заситува.
    А и има у 9 месец забрзано растење па почесто ќе сакаат да јадат :) Како и да е спиење за нас нема :wasntme:

На Bubi*2, mjay.yyy, marta993 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Почеток на 6ти скок: кенка и плаче постојано, денски не спие. Не јаде, не сака ад.
    На цицка е залепено, а имам само некоја капка млеко.
    Од шо живее детево?!
    Нормално е ова?! Ме потсеќа на 4ти скок (facepalm)

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Majki 5ti skok! Do sega zaspivase vo 21-22 i samo ednas se budese nokje za mleko i toa go piese zaspana i stanuvase nautro vo 6. Vcera zaspa vo 00 30 i toa so trista placki mislev nikogas nema da zaspie i ispadna vcera deka spiela vo 24h samo 10h i 19 min shto ne e bas normalno. Denes eve spie veke 1h 30min ama se razbudi 5 pati placejki vristejki...dali ova lici bas na 5ti skok ili mozebi zabcinja se vo prasanje? Vi blagodaram

12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    96.960
    Како ги израчуна тие 19мин?:D
    Не ја тенчи до толку, не знам како не те замара... На дете не можеш ни до минута, ни до милилитар да му калкулираш во ништо.

На marta993, zverkica, Viki2021 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    More mozam mozam hahaha, imam aplikacija a sekako mobilniot mi e celo vreme vo raka i koga ke zaspie samo stiskam start koga ke se razbudi stop i znam za sekoj den tocno koga i kolkavi bile dremkite, polesno mi e a i polesno se organiziram! Tocno znam koga da trgnam da ja shetam za da zaspie so kolicka da ne mi pagaat racete tocno znam koga ke se razbudi ako planiram nesto da pravam kako jadenje tushiranje itn...se zapisuva za hrana, spienje i peleni taka da za sekoj den znam se moze izgleda naludnicavo no mene mi e od golema pomos vaka za da se organiziram i planiram.

Прикачени фајлови:

14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    96.960
    Се тоа ок, ама детето ќе менува. Камо да не менуваа, ама не е така.

На Viki2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    4.640
    Леле која е апликацијава? Од што неам време не сум пребарала, а едно време рачно запишував :rofl:

На Viki2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Da taka e eve kako denes so dremkata 2h 30m shto ne bilo do sega slucaj, ama ete od prilika da znam kaj sme sto sme kako bilo shto bilo koga ke me prasa maz mi koga jadese na pr za da znae ako odam do prodavnica da ne mislam tuku da poglednam i odma da mu kazam...ako pocne da place on odma ke misli za jadenje e a moze nema vrska...ete zatoa od prilika vodam vakva evidencija

17. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Ova mi e aplikavijata baby+

Прикачени фајлови:

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Има некој во 8ми скок да си покука со мене?
    Значи детево се смени скроз, дневните дремки изместени, еднаш спие другпат предкокнува дремка, се молиме по 40 мин да заспие, навечер кенка во сон и се буди по 4-5 пати… Значи безредие тотално, а многу убав ред фативме.
    Знам дека е рано за само 1 дремка, ама ноќново успивање ептен го тераме касно скоро 9, а заспивавме во 7ипол.
    По цел ден се дере, вика, ако види некој како јаде одма кенка без разлика што е јадена, само фаќа и фрла работи, сака да оди и нервозна е што не може… патка, јас кичма немам…
    :sweat::sweat::sweat::sweat:

19. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Исто, плус заби и настинка и нормално не јаде :(. Некогаш спие еднаш и тогаш е хаос до вечерта, ако спие двапати подобра е. Преминуваат кон една дремка изгледа. Ама се на се тешко со скоков.

20. M1234

M1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    828
    Мајки искуство со 7 скок?