Koga uci za distanca i misli deka mama i tato ke zaminat i nema da se vratat...izmegu 5ti i 6ti skok e
Очајна сум мајкиии, плаче синко плачам и јас.. 4ти скок баш кај громчето сме. Синко само плаче, се буди од спиење во вриштење, заспива со вриштење, после капење исто плачење без престан.. Ни во количка не седи, а баш си бевме погодени, седеше у количка, без проблем си се шетавме, сега 100 метри и одма плачките.. Цел ден во раце да го чувам, еве два дена по ред, со едната го држам со другата средувам низ дома и готовам.. И кај вас е ваков овој 4ти скок? Инаку си беше мирно и расположено бебе, сега ко друго бебе да е.. Ќе се врати ли пак у нормала?
Majki, dali vo 4ti skok imate iskusto so naglo namaluvanje na jadenje? Ne znam dali e samo period od nekoj den ili vo prasanje e skokot ama bebe veke 2 dena poslabo jade.
Ќе се смири, и кај нас беше лудница, кога пројде громчето се се смири освен дремките што останаа 30мин. И нејадењето многу преку ден, навечер е ок
Јас веќе незнам дали да се водам по дата на раѓање или по термин. По термин сме меѓу 4ти и 5ти, а по дата на раѓање сме 1 недела во 5ти скок. Досега барем по однесувањето негово влегувавме во скок по термин. Последнава недела ни е хаос спиењево. Ноќе се буди кенкајќи, се врти по кревет, се отфрла со ноџињата и скока, крева нозе се превртува во сон. Дење ми спие само во раце или јас да сум на кревет покрај него. Иначе сме родени скоро 1м пред термин Има ли некој вакво искуство? Во скок сме или?
Ова ми личи на регресијата во спиење што е во 4ти месец. Моето во 4ти скок немаше проблем со спиење, исто како кај вас се појави во периодот помеѓу 4ти и 5ти скок.
А до кога трае, споено ли е со 5ти скок? 4ти добро поминавме. Само малку повеќе кенкање и потешко успивање, онака ок беше. Ама сега...
Да, се спои со 5ти скок. Сега помалото е во 4ти скок, денски хаос дремките, но ноќе сега за сега е добро спиењето. Изгледа и со неа ќе биде исто сценарио, ќе ја фати регресијата после 4ти.
И нас ни се случи слично меѓу 4ти и 5ти ама неколку дена беше. Во принцип е мирна и кога има некој таков испад одма мислам да не и е нешто.
Па неможам баш да се пофалам дека е мирен, ама со спиењето не сме имале никогаш проблем, освен во скок успивање кое трае подолго време. Се надевам дека и кај нас ќе трае неколку дена
До таа регресија моето спиеше цела ноќ без ич будење, тогаш почна 1-2 пати да се буди и со млеко го презаспивав. Тоа остана еве после 2 месеци уште си се буди, некои ноќи и почесто ама златна цуцла
Офф исто сме... Јас незнам моево како и од тоа ноќно пиење млекце на 3часа да го одвикнам. Покрај тоа сега и будењево без разлика јадено/не јадено
Со цуцла или со нишкање, ма да последен хит метод ни е ќе го земам меѓу нас на спална пуштам бели звуци од апликација (аспиратор) и го држам за едно раче или за две ако прета па ако почне да плаче ќе го намачкам дентинокс и цуцла ќе бутнам или водичка/чај малце така дури лежи. Абе снаодливост леле мајко и 10 пати да се разбудеше прошлиов месец, јас само 1-2 пати ќе му дадев млеко, упорна бев и еве се среди, спие од 9 до 9 со 1 поретко 2 будења
Оххх не ми љубомори, сеа вака зборам и за 1 месец кога ќе дојде другата регресија пак одново и да не зборам за преку ден, х а о с, не памтам кога последрн пат врзал повеќе од 40 мин дремка, не можам да прднам од него
Па можеби го боли нешто.Не секое плачење и промена кај бебе е од скок.Ако два дена вришти ,можеби е подобро лекар да го види.