Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Нека помине со лесно мајка. Исто и кај нас хорор облекувањето, ама ќе го издржиме, само да не остане вака, многу е нервозен. Не му се погаѓа ништо:)

На Freya123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.780
    Чим сте почнале да си кажам и јас
    Денеска 30 недела од раѓање, 28 од термин. Би требало да излеземе од 5 ти скок. Не беше нешто турбулентно ама последнава недела ми еба матер да ви кажам најискрено.
    Еве конкретно за ноќеска. Се бањаме во 20:30, во 21 веќе е заспана. Вчера се заспивавме до 22:30 што не се десило буквално никогаш за да се разбуди во 23, па во 23:30, па во 00:30, па во 2:30 и на крај во 5. После цуцла, галење, цицање и нишкање фати веќе 6 ја вратив во креветче напната 300. Маж ми ја зема ја стави меѓу нас и она се сврте накај мене и заспа и еве ја уште спие. Завчера беше бетер дури со плачење беше секое будење. Се мислев да не искача второто запче, бевме сами викендов да не и фали татко и...ама ваљда е скокот.
    За пресоблекување што да ви кажам гледам дека сте спомнале а не обрнав многу внимание на тоа деновиве ама она нит сака да се соблече нит облече.
    Пискање да, некогаш се мислам дали стварно нешто и фали или само вежба.
    Ме напнува многу, абе грб барем да одморам 2 саати нека не спијам.
    Наместо да се оправаме со спиење ние одиме на полошо. Преку ден дремките и се супер жими тогаш земам душа малце.

На LiquidLuna, Jordanovska-K и TanyaClover им се допаѓа ова.
  3. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Кога го спомна спиењето да се надоврзам вчера ми се успа од 17.30 па се до сабајле, арно ама на секој пола саат будење плачење во сон не отвара очи и си плаче и чека млеко неможам да разберам, и точно наместо да се стабилизираме со ноќно спиење ние одиме на полошо будење многу почесто од претходно, навистина им завидувам на оние на кои им спијат по цела ноќ

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.780
    Абе каква цела ноќ, веќе не ни помислувам на тоа барем две станување да се бре. Се смеев на другарка што почна да оди на психолог ради не спиењето на детето ама јас во Бардовци ќе завршам

На zverkica и TanyaClover им се допаѓа ова.
  5. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Кога сме кај спиењето станати сме од 6ч.(facepalm)
    Ноќе ми се буди плачејќи, исто без да отвори очи. Само со млеко се смирува, галење, нишање, пеење се е џабе.
    Инаку го усопивам 20:30/21ч. И прво будење ни е во 11ч и од тогаш до сабајле на 1час. Значи хаос.
    А преку ден ок е една дремнка имаме подолга тогаш и јас зимам душа, а др две дремки само во раце, иначе ќе стане за 15 мин, а вака врзува 40-50мин.

6. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.780
    Мене ми скрати една дремка сабајле. Обично кај 7 стануваше дури ја пресоблечам дур јаде ова она и веќе во 8 и 30 дремеш пола саат, сега таа веќе ја избегнува, заспива после доручекот кај 10 и тера со 12, после пак заспива накај 14 или 15 и таа некогаш трае два саати. И после или дремнува некоја минута во количка на шетање или тераме до бањањето така. Си викам да не ја ебав работата нешто тука со дневните дремки, ставено не знам
    * Сега стана и видов дека фацата и е решето направена од комарци. Може и тоа да е.
    Имам на чико спрејче ама не ја мачкам на фаца.

Последна измена: 13 јуни 2022
  7. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Мене ми станува околу 7-8ч. Пиеме млекце (али ова утринското млеко баш и не ми го пие, едвај 50мл), 9-10ч дремнува 40мин. Кога ќе стане имаме доручек. Околу 13ч заспива со млеко, тогаш ми поспива 2-3часа. И наредна дремка ни е 17:30 едвај половина саат, онака малку сула да собере за пискање:rofl:.

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elena.

Elena. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    1.148
    Еве и јас да пишам за 5ти скок, скоро кај громчето сме. До сега само 3 ноќи будење скоро на секој саат ама со цуцла одма си презаспиваше. Еве сега 2 ноќа по ред си спие без будење. Освен со јадењето друга мака немаме. Инаку и 4тиот ни беше хаос 3-4 ноќа после се среди. А за понатаму ќе видиме што ќе се дешава кога ќе почне и заби да вади :D

9. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Ние со јадење немаме мака напротов има повеќе апетит, ама затоа кенкање и во раце и на подлога и неспиење ни е на нај јако пуштено

10. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Термин 14.05
    Родена 18.05
    Однапред фала

11. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Дојдов само да кажам дека не ѓожам више да си го слушам детето секој пат кога спие како кенка па вришти до скокот ли е до забите ли е не знам не ме занима нека престане. :@

На ray111, Knizhevnik11, zverkica и 2 други им се допаѓа ова.
  12. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Поддршка исти сме(facepalm):hug:

На Noranora и Life 018 им се допаѓа ова.
  13. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.780
    Трет ден..... денеска ни преку ден не ми спиеше.
    Сабајле вакцина, запче ја мачи, ја штипнав за ноџе на закопчување на релаксатор....сакам да се разбудам и да биде прваче:shake:

На ray111, IRBBB, WindyWind и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Во кој скок сте?
    Ние сме 6ти и плус заби вади секое спиење со вриштење и завешува, спиеше сабајле од 20 до 7 до 8 и нешто на цицка и наредно заспивање и беше во 17 попладне, вечерта легна во 23 стана во 4 ипол и 2 пати се разбуди со тоа вриштење полу будна.

15. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Ме насмеа мајка :D издржи :clap:

На LazaLaza му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Јас пак да се пожалам влеговме во 4ти скок друго бебе две недели плачење не јадење ама барем спиеше ај добро е се среди и таман рековме го поминавме почна бебе да не спие и сега не плачи туку се расправа хахах се нешто не и е погодено ај реков да видам до кај сме кога гледам громче 17та недела пикот на четврт а читам доста се жалат за 5ти којзнае што ме чека ваљда ме спрема бебата :D:sweat:

17. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Немора да значи. Ние 4ти го поминавме релативно добро, ама 5ти ни наплати за сите претходни.
    Можеби вие лесно ќе го поминете. Нема правило.
    Само трпение:hug:

На WindyWind му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.780
    Ама се плашам да не не сме во скок, требаше да бидеме излезени од 5 ти оваа недела или евентуално да не фатил покасно. Ај ноќеска не беше толку страшно. Ама бре напната е, буквално се расправа ако не и е погодено нешто.

19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    После 5ти скок недела-две има и црвена фаза ми се чини, а за расправање моево цел ден нешто брмчи и се преправа дека кашла и се расправа мене па ми е смешно па се смеам и она ќе се насмее и толку.
    Јас тој 5ти скок не го осетив искрено не ни знаев дека сме влезени, нешто друго рачунав па видов ама после него па еве до ден денес ми наплати х10

20. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    8.780
    А знаеш дека не ми текна на црвената фаза. Освен што глуми дека кашла сега има нова метода ако ја изигнорирам глуми тешко дишење и јас се стрчувам и ќе почне да се смее. Не можам да мрднам, морам да и бидам у видно поле. И не знам дали плаче или вежба пискање нон стоп. Уфффф