Ve molam nekoja so ima programata da mi proveri dali e vo nekoj skok sinko. Roden 16 oktomvri, termin 04 noemvri.
Според термин сте во сред 6ти скок, а според датум на раѓање излегол и е накај сонценцето, што значи океј треба да се понаша (ако е како мојов, најтерсене се понаша кај сонценцето ) Повели слики 16.10 04.11
Демек вежба нови вештини што ги стекнало у минатиот скок, се понаша најнормално и е најрасположено. Моево па баш тогаш е како удрено со мокра чорапа Еве објаснување според апликацијата
Мајки што е до 6ти скок? Како новороденче да имам само плачење и кемкање по цел ден и навечер цицање на 2 часа.
Мајки како го поминавте 1 скок? Вчера бебето ми се "расипа", почна страшно многу да плаче, никако не успеа да се смири, со заоѓање едно добри 3, 4 саати. Нејќеше да цица, нејќе АД, ни чај, а не забележав грчење и кревање на ноџињата... како се смири ни сама не знам, веројатно се умори. Толку бев исплашена, си викам грло да не е, температура нема, едвај издржав да не ја носам на лекар. Утрово се однесува ок... Ја симнав апликацијата, кога гледам баш вчера било почеток на прв скок... можно е да од тоа? Многу беше страшно...
Uste ednas ke pisam za 6ti skok!!! Nikad se ne ponovilo! Mi e strav da se razdeni od shto znam shto sledi cel den! Denes ke recam zivote cigaro neizgasnata!
Хахаха карактер мама. Мојов кемка кемка и наеднаш ќе врисне од памет ме ваѓа. Плус мислам дека е забче ќе пробие...комбо хахах Ајде мајка со лесно само се ќе помине оа и 6ти скок. Мама ќе се дружиме. Ќе се разбуди, ќе гуга во креветче и кога ќе му здосади почнува. Ај тоа туку и секоја дремка е со вриштење, до сега со града ќе заспиеше јас па засекирана како така само со града заспива, сега мајка ни со тоа, со вриштење само.
Ајде да збориме за тоа што мењање пелена е научна фантастика, сечење нокти? Ко прсти да сечеш. Гребење, кубење, касање по 100 пати у денот. Плачењето за најмала ситница а не дај Боже да кажеш не. Ооо тоа драматично легнување на земја ќе биде крајот за мене.
Lele ne!! Sakas da kazes ima poloso i od ova? Jas definitivno nemam vlakno na kosata celi parcinja topki me iskuba denes me chesa glavata me peche mi se vrishti!
Ista sum majka i mislam deka bebinjata ni se so den dva razlika rodeni pa tocno se razbirame edna so druga...jas se trudam da projdam preku se oti ni e 100 godini chekana, maz mi samo mi povtoruva deka ona ne barala da se rodi tuku jas sum ja rodila oti sum sakala i sega da ne se zhalam hahahah...vo princip izdrzuvam se i gledam da razberam deka e samo bebe i se shto i treba e ljubov, igra, nasmevki i toplina ama popukav nekjna, kaj toplo, kaj preselba, kaj jas nervna pa i 6ti skok bese kombinacija do bol hahahah....kojznae shto ne cheka ponatamu ama ovaa nedela mi naplati za se, na misla sum da odam na transplatacija za kosa, ednostavno kazano nemam veke vlakno kjoravo na glava...