Море коса иам упола од што имав и обелена мислиш 40+ сум. Нај нај тешко од се е што не можам на секунда да се одалечам од неа, одма плаче а си сака и јадење за неа и за нас едноставно не можам да се залепам за неа 24/7. Од сабајле е спиена само 1 саат, пред 8 стана инаку. Почнав даси мислам дека јас нешто погрешно правам и дека не знам како со сопственото дете. Ептен психички ми е тешко. Ама ќе пројде
Isto skroz stanuva vo 6 ili 5 50 i dve dremki imase ednata 24 min drugata 35....eve ja konecno vo 21 30 zaspa...sekoj den si vikam malku e spiena ke legne porano ke imam vreme jas da se ogledam vo ogledali ama be bre brate dodeka jas ne se onesvestam pred nea ona ne zaspiva i sega uspeav samo da izmijam shishencata i odam da se onesvestam..mi ide da pisham belkim ke projde ama kako mi vikaat site tek e ova pocetok i kako od 1.5 god do 3 god se najteski, pa posle drugi mali deca mali problemi golemi deca golemi problemi si sedam vaka i se prasuvam kako svetot ima 8 milijardi luge???
Hahahaha otkacivme skroz, na tie shto imaat po dve deca gi prasuvam ,, shto ne vi bese jasno so prvoto,, hahahaha valjda pominuva se ova i se zaborava i posle mnooogu fali ova bebeshkoto po doma pa doaga zelba i za vtoro...na tie so po.3, 4, 5 kapa im simnuvam i ako se vo dobra kondicija i so zdrava psiha seuste neka pocnat sami na sebe da si se obrakjaat so Vie! Od 9 30 legnav i pd premor uste nemozam da zaspijam! Zivote imas li dusha
Со второто си отрпнат веќе и а знаеш што да очекуваш. Моите се разлика 11 месеци, штом преживеав комбо од 10скок + 3ти и 4ти добро е. Моментално сме со тантруми и 5ти скок кај громчето. Ама си велам ќе помине се, па после ќе го бараме времето назад. Држ се мајка, не се давај.
Мајки кога почнува 8ми скок ? Ние сме 11+ нешто во последново време само кај нас на спална сака да спие плачење, вриштење посебно навечер, будење..
Викаат од 51ва недела средина. Ние сме 49та и мислам ко да е влезен веќе. Преку ден спие ок ама навечер хороррр. Се заспиваме саат време, со цицање, со нишање, со пеење. Таман мислиш заспал тој се исправа и ровари низ креветче. Па ај од почеток пак. Во 11 конечно заспива што е реално касно за него. Ни растат и три заба у исто време. Читав дека и на 12 месеци има регресија во спиење. Дека тогаш се во фаза на самостално одење или одење со помош. Па да сме ги изморувале во текот на денот со вежбање одење за да нема проблем со спиењето навечер. Не сум паметна
Црвената фаза е кога учат за дистанца. Ако им се изгубиш од видик мислат дека нема повеќе да се вратиш. Најчесто е проследено со плачки ако не си им во видно поле.
Мислам дека таа таму што им е ставена црвена фаза, анксиозност од сепарација се јавува 8ми месец негде, во апликацијава порано е ставена, така да може и покасно да се појави, мојата не покажа промена на црвената фаза.
Моево е 3+ па кај започна онаа орална фаза со ставање на рачиња во уста и ненормално нервирање кога не може да ја ,,погоди,, устата, сега е и во некој скок каде се смее се смее и одеднаш почнува да писка и вришти за в раце. Исто и денското спиење му е пореметено, среќа ноќе спие. Само, дека второ, јас навикната сум на секакви скокови и си викам ајде Лејди трпениееее
Ај да се пријавам за 6ти факинг скок Трета вечер станување на 40-50 мин. Првата вечер мислев да не и избива трето запче ама ова гледам дека веќе потрае. По термин сме недела дена понапред но по раѓање сме со таман според календарот. Разликата е што веќе посмирено го преживувам јас. Се помирив дека две три недели ќе биде тоа. Преку ден за сега не смени. Две дремки од по два часа има, некогаш и една мини попладне ама таа ја рипка повеќе. Сака да биде активна. На под првите 15 минути сака се да направи. Вчера си играше во празно базенче ќ, јас во кујна и готвам, се вратив она лежеше покрај базенчето. Како се извртела не знам а ни она не знае сигурно . Едно е сигурно дека ќе направам секси стомачни од стани легни 100 пати во тек на ноќта