Бебка е во 3 скок неколку дена, ама многу некако спие. Цела вечер ја преспива, до 6ипол наутро, и заспива само со цице. Имала некоја мајка слично искуство..?
АЈ честито нека ни е само што сме го минале хаха тоа го објаснува неговото понашање во последните 2 3 недели ... јака ми душа хаха , на почеток ги следев скоковите скоковите а потоа не ..
На почеток следев и јас често, последниве 6 месеци поретко, ама кога ќе почнеше да лудува знаев или заби се или скок па земав да проверувам...и имав сосема заборавено чекај викам денес да видам до каде сме, толку вчера завршил скокот...бар да ја сокријам апликацијата, не можам повеќе да се правдам со скоковите, сега следно ќе се вадиме тодлер е, тантруми има
Majki moze da mi kazete Dali e vo skok od dve dnevni dremki po 2 sati Sega ne vrzuva ni pola sat se budi so silno placenje isto taka I navecer na sekoj pola sat se budi silno place prethodno stanuvase no samo za cicanje zabcina imame dve niv gi izvade bez maka termin 29.08.2021 rodena 13.08.2021
Можеш да симнеш апликација на моб, од apple store ја симнав Wonder weeks инаку чини 5 долари. На андроид не знам дали има ама можеш да побараш. А во секое време можеш да изгуглаш Скок во развој или уште подобро Wonder weeks и ќе видиш според терминот на твоето бебе дали и во кој скок се наоѓа.
Дали има некој искуство со непиење млеко во 3 месец и три недели сме.само во спиење пие по малку некогаш 90 мл некогаш 120 некогаш 30.Дали е скок во развој или што е проблем? Вчера само 390мл за 24 часа ми испи
Мојов имаше таков период. Нудев на секој пола саат, тие неколку денови, се трудев секој ден да стигнеме до 800мл, значи живци изгубив, нуди почесто додека да се среди.
Искуство со 6ти скок до сега: Луѓе буквално се потам додека да му сменам пелена!!! Две секунди нејќе да седи мирен, се вртеше тој повремено ама сега со ништо не го застануваш. Исто лепенка по мама како и секогаш, ама многу повеќе сака да е во раце. Друго не се жалам, изгледа го јадевме ние за сите скокови во 4ти и 5ти
Мајка, гаќи му се спасот. Секој ден ги благословувам тие што ги смислиле гаќичките. И ставај го на земја, седнувај до него со играчки и занимавај го. Ако немате купи му од тие бебешките книги или обични сликовници со подебели корици, учи го да "чита".
Даа гаќички се спас ама и со нив одвај да му ги ставам лево десно само се клати па ќе почне да станува па назад нешто ќе се исправи... На под сме во кујна, во ходник, во спална, на тепих, кај не. И со мене е цело време не дај боже од видик да ме нема. Книги обожава буквално цел рипа по нив, па тоа правиме скоро цел ден читаме, а па оние со звуци ги имитира сите животни затоа викам не се жалам ептен ми е интересен сега нови звуци пушта, па и писка, а и бабабаа мамам тататата по цел ден
Исто нас звуците од фармата ни е една од омилените. Исто и оваа од просветно дело многу ја сака, се гледа на сликата