Освен што почна да заспива со нишкање во раце како бебе и дерење, вриштење имавме и неколку дена кога се молевме за пиење млеко.
Овој 5ти скок ми се чини полош од 4ти ќе излезе. Целосна промена во спиење, навечер многу касно заспива и кога ќе заспие едвај 2 часа спие, некогаш и на саат ми станува, ама затоа пак денски надокнадува, а беше обратно преку ден не спиеше многу, а навечер си спиеше. Друго многу се лути и многу гласно испушта звуци. Се надевам период е и ќе помине со завршување на скокот. Е не знам дали и на повидок е заб.
Лелеееее што е со овој 7ми скок, ќе побудалам начисто!!! Се бориме за денски дремки, успивање по саат и кусур со беснеење, плачки, трескање од кревет. Полека губам нерви...
8mi skok go pominavme mnoguuu mnoguuu tesko, postojano placenje, lutenje na se, nekese da spie ni da jadi ni da pie. se nadevam kaj vas nema da bidi taka.. Se blizi 9 skok se nadevam nema da bidi kako 8.
И мојата е иста ете сме биле во 5ти навечер се мачиме да заспиеме цел саат ќе ме гали, гмечи, греби на лице легнати на спална вкреветче ја ставам одкако цврсто ќе заспие и веќе за два сати разбудена и така до сабајле ни јас наспана а ни таа ја осеќам го немам тоа насмеано наспано лиценце на сабајле а денски не е таква за 5 минутки заспана си спие по сат два некогаш и три за расправањето да не зборам хаха баш е смешна намиртено чоече си кажува по свое.. сепак баш уживам кога се гали со мене некако ептен ме сака деновиве
работата е што таа цело време е во полу сон, во раце задремува ама не можам да ја спуштам. А се измори, бевме во парк цело време беше активна, значи полесно требашеда заспие. Гледам горе запчиња пробиваат, па можеби од тоа е… Инаку сега е баш во некој период кога 2 дремки се многу, една малку. Хаос ни е по дома, ама има и една позитивна работа почна да се пушта, стои без да се држи за ништо едно 3-4 секунди
Исто во 8 скок хаос со дремките. Две многу една малку. Ама и сите фази пред проодување читав дека многу голем процес им прават во мозочето, па од таму не може да се смират да задлабочат и во сон пробуваат се да прават како во јаве. Утеха за сите мајки после 5 скок веќе се отрпнува од скоковиве. Бебе повеќе разбира и малку полесно се поминуваат понатаму.
Ептен се согласувам со ова. Дали дека не ги пратам веќе, дали дека други ја чуваат преку ден, дали отрпнавме којзнае ама после 5ти не ми се нешто хорор скоковиве.
Знам, многу тешка транзиција е, особено преку лето кога денов трае два дена . Мене вака ми правеше во седми скок, втората дремка многу касно заспиваше и после буден до 11 вечер, а ќе стане во 8, некогаш и порано, по 8-9 саати ми спиеше ноќе. И реков доста е. Повеќе јас не бев психички спремна за една отколку тој. Се зезам сега за осми скок, полошо може да биде само ако реши да нема ни една дремка, сѐ друго е веќе видено .
Што се учи во 8ми скок, ние сме изгледа на прагот. Ноќното спиење секако ни е катастрофа (будења не ги ни бројам, не знам дали млеко да давам, дали цицка да се држи за неа, немам ум) Вчера само еднаш дремна од 14 до 16...ова за прв пат така. А станата сабајле пред 8 Синоќа ококорена, немаше абер за спиење. Во 22 заспа.