7mi skok!!! Mu ja tutnav na muz mi posle 14h nezaspivanje, mu rekov koga ke pocne da place po mene kazi i mama go prodade kuchata!!! Legnav a ona vrishti pishti i zaoga! Zivote sarmo rasturena!! Odam da ja gushnam da zaspie, se me boli i neznam kako ke se odlepam od krevetot, mislam deka kranovi ne me podigaat, umor me nadvladea a tek e pocetok na 7mi skok! Ete tolku.....
И нас 7ми скок ни беше ужасен. И лепенката за мене после скокот. Уште не можам да го одлепам од мене, а претходно со татко му беше залепен. Не те утешив, знам. Ама поддршка дека не е само твојата.
Aj aj aj majka leleee sega duri zaspa, lezam i ne mi se veruva vo 24h samo 9h son kako prezivuva ne mi e jasno. Shto drugo me cheka kazuvaj oti tek prva nedela e a jas vrishtam od umor
Со спиењето мака најмногу имавме во 3ти и 4ти скок, и јас се чудев како толку мало бебе може да не спие, ама ете, порасна и со толку спиење. Во 7ми скок мислам дека цело време го помина во плачење, плачеше постојано за в раце. Плачеше ако не го наместиш на страната шо сака, во раката шо сака, во позиција шо сака. Навечер спиеше со цице в уста или никако. Ама после 7ми скок мислам дека најмногу порасна. Почна повеќе да се гушка, да "зборува", да си игра... Тешко е мама, ама брзо минува сѐ. Ќе помини и ова.
E bas bas bas vaka kako si go napisala kako jas da diktiram! Do sega placese da ja zemam vo race sega e vo race i place se tegni, dodeka ne se namesti kako ona saka nema prekin placenjeto. Eve ja od sabajle pak uste ne e zaspana neznam ako tera vaka eden mesec kolku shto e skokot jas sum si nafrkala za site pari
Искуства со 8 скок? Малку е да се каже дека полудев веќе. Косата ми обеле. Рацете ми се тресат. Од дете во ѓавол се претвори.
Најискрено не пратам веќе скокови , незнам ни кога почнуваат . Не сум осетила некакви промени , освен што сака цело време по негово да си тера ,си ја мава главата , се лути ако му кажам не .. Ако не му дозволам нешто се дере , плаче .. сето тоа на одмор ( незнам ни кога ни беше 8ми скок ) сеуште не стои исправено , лази и стои на колена ама на нозе скроз не уште.. со нозе стои кога е наведнато долу со раце ( газот нагоре ) тоа го прави некогаш. Тантруми ни почнаа одамна , сега се е повеќе лепенка до мама , не сака ни кај таткому да седи
Ни ја не пратам баш, не знам ни дали е скок или веќе такво е детето. Кавгаџија невиден. Вчера вриштеше саат и пол (со кратки паузи). Зошто? Од лутина. Нема што не направив, не се смирува бре. Едно време се измори и задрема, стана по 2 мин му текна дека требаше да плаче. После пола саат пак се смир (му пеев), 2 мин беше мирен, и му велам чекај да те поднаместам лошо си седнат, се разлути мислиш ќе го носам во кланица. Косата ми се крена. Па и излезени бевме, саат и пол пат до дома со количката.. Цел град го слушна.
те разбирам потполно , ќе помине.. Трпение само , јас живци изгубив ама знам не чекаат уште поголеми проблеми ..
7 ми скок, ова е хаос. И тоа баш на одмор... Едино овој и четвртиот ги осетив, другите не. Не знам што е најпаметно да правам, додека не превришти не презаспива, не оди ни во татко и кога ја фаќаат будалите. Како да не е нашето дете ова...
59та недела на средина. Ние излеговме од 8ми ама ко уште да не сме излегле се понаша. Цело време цимоли ако не му е по кеиф. Една дремка му е малку две му се многу. Навечер може по саат време се заспиваме
Заврши 5 скок и сме баш во онаа фазата во 30 недела кога сака само кај мама ама тоа не е проблем бидејќи секако по цел ден сме заедно ама проблемот е што и по цел ноќ сака да е на цице Овие денови се буди по 50 пати навечер и мора да цица а знае и да си поседи буден по 2 часа во сред ноќ Ако сака некоја мамичка да ми сликне да знам што друго да очекуваме во 30 недела Дали има некоја регресија во спиењето сега или за недела дена ќе се врати на старо
Да после роденденот, ти одговорила членката пред мене. Јас имам апликација од водење бременост и одкога се роди внесов за бебе и си ги рачуна неделите.
Aj pak da se olesnam tuka da ne plakjam psihoterapevt za da me soslusa i da mi kaze deka ke pomine hahahah. 7mi skok, gromce, jas menzis momentalno, gorni zabi se vadat, ne se jade, ne se spie, ne se pie!!!! Deneska zaspa ednas i edvaj cekav da se stemni da se onesvestam, eve budna e gospogjata od 2h po polnokj so placenje vristenje pishtenje!!! I pustiv pocaboo na telefon pa shto saka neka bide!!! Smeelo nesmeelo, ke ja zbrlavam uste tolku ic ne mislam vo momentov se isfrlav cela od nespienje i nervoza zatoa shto 24/7 e premnogu za edna zena se sama i bebe i kukja i pazarenje i pichke materine! Ete tolku, neka si stoi tuka vaka zapisano!!!