Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. Hellokitty93

Hellokitty93 Истакнат член

05.07.2022 И мене ако може.

2. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Ти благодарам. Се надевам дека ке издржам

Anturium likes this.
  3. Inamya

Inamya Популарен член

16 недела сме во 4 скок, полудувам. А башка и на одмор сме... По цел ден да се плачело абе до заоѓање, застој нема, никако не се смирува, несака да спие дење, раце ми паднаа држејќи и нишкајки. 100% сменето бебе како да не е моето, незнам како ќе издржам ако цел скок вака ми прави. Ништо не го интересира ништо не го смирува...
    Ете само да се пожалам...

4. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

И ние сме 4ти скок, но сега воопшто не е плачлив. Таков беше три четири дена и јас си реков ако е цел скок вака како ќе се издржи ама ете пак си е како и претходно.

Inamya likes this.
  5. Inamya

Inamya Популарен член

Оф ај дај боже кај нас е е една недела веќе е така, абе да полудиш....

6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Е тебе те чекав да споделиш искуство. Едното ти е само такво или двете се синхронизирани? Ме фаќа паника од тој 4ти скок...ја и со овие маливе скокови видов мака...

Inamya likes this.
  7. Inamya

Inamya Популарен член

Едното ми е такво... Од ангелче во гаволче се претвори :( тотално незаинтересирано за ништо, ни гушкање ни држење, ни галење ни мазење, ни играње ни песнички ни приказки ни играчки ма ништо буквално ништо не го смирува и не го интересира.... Ме шекна....
    Другово душиче, бајче како да не е присутен, цело време се смешка, од среќа за нова играчка не спиеше цели 4 часа : D
    Али ова душата ми ја извади, само побрзо да му помине. Предходните скокови и со двајцата без никаков проблем ги поминавме :)

le.soleil likes this.
  8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Аиии леле, нека поминува брзо, значи за едно месец од сега да се спремам со живци и да ја средам кичмата. :whew: Се надевам дека едното ќе биде мирно барем, до сега иделе едниот па другиот со ден два кога се преклопуваат :D

Inamya likes this.
  9. Inamya

Inamya Популарен член

Ма немирното ми вреди за 10 бебиња не за две, се надевам и ти посакувам кај вас да не биде така. Кичмата?! Хаха јас сум целата во лепенки за болка :D ама барем ефект да имаше нешто кај него бре. Само побрзо да помине ова лудило

10. le.soleil

le.soleil Популарен член

.
    Маж ми после 3 саати поминати со децата се нареди со лепенки и се прогласи за болен за да чува деца. А ја смеам само парацетамол да се напијам и неам можност да речам ја не можам веќе. А не можам :D
    Денес имаа 5-6-7 дремки по пола саат на кои претходеа по пола саат успивање у раце исклучиво во стоечка (шетачка положба) пропратени со пиштење. Прво едниот па другиот. А не знам ни дали сме во скок. Апликацијата вика дека сме искочиле...што ако ова им е нарав ?! :whew::sweat::x

Inamya likes this.
  11. Majaaaaaaaaaaaaa

Majaaaaaaaaaaaaa Истакнат член

Kako se racunat skokovite? Od denot na raganje ili od predvideniot termin na raganje?

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Дајте пратете ми 9ти и 10ти скок, 15.08.2021. Многу недели ми се за броење (facepalm).
    Госпожа почна нешто да збеснува па да видам дал е скок или долната двојка проблемот :whew:

13. Dancewere

Dancewere Популарен член

За 10 дена ќе бидете во 9ти скок, нашите 3 дена разлика…моментално се кај сонцето ама и мојата се понаша како кај громчето да е. Најверојатно заби се, па и навечер не спие како што треба.

Tea SK likes this.
  14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Аууу какво сонце, душа ми извади од вчера навака. Синоќа спие и плаче по мама во сон. Прееска нејќе да јаде, едвај ја успав сега, а и се спие и се плаче.
    Забите се изгледа, вака фина е во задње време ама овие два дена мислам збесна.

marta993 and Dancewere like this.
  15. marta993

marta993 Форумски идол

9ти скок... На цицка цела ноќ буквално без претерување, заспана е 30-40 мин , се буди со плачење, вика на цел глас, ѝ давам да цица и така “спие”, ако ја тргнам се буни и вика.
    Многу напорен период, одамна не бил ваков..
    Едвај чекам да помине...
    Преку ден си е супер, си играме, уста не затвара, и така е сѐ додека не се оддалечам од неа, тогаш се уклучува сирената:D

mjay.yyy likes this.
  16. Inamya

Inamya Популарен член

@le.soleil викам комбе за Бардовци! Да ти земам карта?! :D мирниот се претвори во ѓавол ипол оди па го сопри ..
    Не, не те плашам мила те предупредувам собирај нерви!
    Абе ме полудеа, овој 4 скок тандем бетер од најстрашниот хорор филм:(

Umm affan and le.soleil like this.
  17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Аиии, од ова се плашев, едниот па другиот тешко е ама се искача на крај ама двајцата у тандем? :devil:
    Што прават? Плачки по цел ден? Неспиење? Нејадење? Ако најдеш некое чаре што помага споделувај :hug:
    Ај да одам јас да поспијам додека можам :D

18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Другарки, што е со 7ми скок? Се преживува или збогом памети?
    Дури и мачката си ги спакува куферите, на врата се молиме да остане.
    Во понеделник во градинка однесов едно дете, во меѓувреме не знам што се деси и сега имам друго дете.
    Преку ден ај се трпи некако, плаче, кенка ама издржливо е, една дремка има и тоа ако направиш договор со ѓаволот, ако не - ни тоа. Ќе си седи цел ден будна.
    Ноќееее... Шо е бе ова станување на 20 минути со плачење. Ни млеко сака, ни гушкање, ни пеење, абе ништо!
    Ноќва таман се израдував дека ќе поспијам, еве ти ја во 4 саат... Прво беше свежа, наспана, среќна па си фати да си плаче до 6:15. И спиеше дури еден саат. После уште еден договор со ѓаволот, и сега не и се станува за во градинка. Епа нема да ти се станува прцло една :?:
    Новороденче кога беше не се понашаше вака.

Се испукав. Ај добро утро (highfive)

Viki2021, LazaLaza and Mucika like this.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

:D мачка чим тргнала да си оди не е на арно.
    Ние сме на праг на 7ми ама исто вака е деновиве, може ни подранил. Се бориме за спиење. Дремки, што се тоа. Си викам не е ваљда на 9 м дека ќе скрати на 1 дремка. Може нема врска со скокот, ама некогаш ми е утеха дека е од тоа и ќе помине.
    Никогаш ама никогаш не плачела за заспивање, сега, па цело маало ја слуша... Крокодил не и е рамен, не може да ја додржиш да ја успиеш. Измешано скроз све и најтрагично пред 6 ми станува. :sweat:

LiquidLuna likes this.
  20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Ај сирота мачка :D.
    Кај мас мајка вака почна од 4 скок и уште трае. Не сме излезени.
    А еве не на праг на 9ти мислам. Веќе не ми се ни битни, пошто сме постојано во 6та брзина.

LiquidLuna likes this.