Ааа да рацете во уста обавезно и колку што може повеќе ги пика Така слушнав дека после 3ти месец ке се смири. Да ни се здрави и живи само,среќа што навечер убаво си спие инаку незнам од каде ке црпев енергија
Мали сте вие за ваков скок, грчеви ве мачат сигурно. Прави масажи на меше и провери дали убаво си цица. Јас тој период и се молзев неколку пати за да проверам дали убаво имам млеко. А другарка од неубаво местење на града за малку маститис ке добиеше, а малата гладна цело време само плачеше.
Аууу од такт ме вади прашањево “леле што му е”, коа ќе се расплаче.....незнам шо одговор очекуваат. Да им речам абе добил 2јка математика. Бебе е, за што може да плаче
Леле мајкааа ако е за утеха во 12та недела е пострашен скокот,за раат да уживаме во 4ти месец изглеа. А ние уште од 2ри скок не сме скокнале Убаво имаа напишано,а дете е непогодено во скок ми е
уште многу имаме за скокање До сега знаеше убаво да преспива дење, ама деновиве по 10-15 мин дремка се буди без плачење насмеан, расположен за игра Многу ми е сладок така ама снемувам сила бе Еее ни растат децата машала
Во 5от освен ова што ќе го прави плус ќе ти брца во очи, во нос и уста и гратис шамари со цела сила. Тегнењето како ластик добива нова димензија. На крај ти ја плука како мастика прави фаца “ај фаќај магла” и се врти на спротивната страна.
Kaj da citam za skokovi...eve 4ta nedela sme, imam mn maki so bebka... nez skok e nes..period ili deteto mi e takvo..
Нора срцка истото што го прежививаш го поминав,хорор главава незнаев каде ми е. Од нигде никаде ке почнеше да вришти во болка,знам дека е болка бидејќи на вакцина и на крв боцкање така вришти. Тоа им е од грчевите,кај нас во 2 месец беа најизразени со оглед на тоа дека почнаа релативно доцна. Тој прв скок кај нас не се одрази толку,или па јас бев во тотален хаос со тие грчеви па се мислев од нив дека е. Не се нервирај,верувај чувствуваат се. Пробај олабавена биди,јас пример не бев бидејќи ме фајќаше паника кога вриштеше така... па се смирувавме во wc да слуша вентилација и со нишкање. И можам да кажам дека после полни 3 месеци бебево ми олабави. Има грчеви но не се страшни. Колку што паметам и твојата не е родена во термин нешто порано е,така да ке се водиш за скокови спрема датата на која требаше да биде родена малата. Те гушкам
Neznam dali se grcevi, se grci da pravi faci, se napnuva, kreva race, noze, stega tupanica....no nez sepak mislam deka nesto drugo ja maci, mozda i gresam. Nemozam da objasnam kako vriati, zajduva,lipa ko star covek . Vozduh nemoze da zeme. Solzi na ocite duri ima. Se plasam koga taka vriste, mislam ke inse dese nesto. Memoirana mi e u glava taa placka. Eden mesec napravime nez do koga vaka. Ko so veliis horor mi e...
Има ли скок во развој на еден месец? Мн се плаши тегне рачиња со боксови нозе тегне очите ширум отворени па кога ке фати да вришти страшно е. И нон стоп само плаче овие 2 дена
Isto skroz....za 1 nedela pravime 40 dena. Ne saka da cica.... ili ke proba, se trga, se vitka ko kifla, race vitka u boksovi po lice se udara, se vlece, so noze kloca, vristi, rika, zajduva, vozduh nemoze da si zeme od placenje.. se boram za cicanje. Mn se plasi spie ili leze us neuspana race sirum otvoreni i ocite naednas gi okokoruva sirum....
Тоа се неделите кога имаат скок во развој,со громче се најизразени,па разведрување па сонце. И пишува дека плус минус од една недела може бебето да има скок во развој. Не е дека ке ги има сите симптоми наведени. Но да читаш навистина однесувањата се идентинчни како напишаното. И многу битен податок е да се рачуна колку недели е старо бебето по терминот кога требало да се роди,а не на датата на раѓање. Моето е 3 недели порано родено и сега има 15 недели,но читам скокови за 12та недела.
Мајки, според апликацијата 4тиот скок во развој завршил, бебе е 21 недела според due date, но пак исто се однесува. Навечер се буди на секој сат до сат и пол. Цицањето му е досадно едвај издржува 5 мин на града. Дали некоја мајка има искуство со продолжен скок? Тешко се издржува ова. Пред скокот беше супер, јадеше лакомо, спиеше по 6 сати без да се буди во текот на ноќта...