Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.298
    Допаѓања:
    102.783
    Да ти кажам мислам дека е до времето на легнување. Ќе видам сега зошто вечерва го легнав по старо, пред 9, ако стане пак во ниедно време значи до тоа е, од утре пак ќе темпирам легнување после 9ипол.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Каква ситуација имав ;( колку плачеше срце ми се кине мајки срце ;( сите ли бебуши вака плачат или само мојата е толку плачлива. Луѓе на цел глас наеднаш кога почна да вика море како не ја нишкав не се смири никако, ја легнав да и дадам чајче и почна да се смее а јас почнав да плачам. Мм ми вика многу сум паничела, ама неможам бре разбирам кенкање ама олку вриштење на цел глас ваква бев :sweat:

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.298
    Допаѓања:
    102.783
    Ехеее, мојот доби уртикарии од толку дерење некни, пликови црвени цел. Спие и урла, вика. Сега се ближи 11 го чекам, ко натемпиран е во 11 да урла.

4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.679
    Допаѓања:
    11.155
    И мојот урла и писка многу, особено деновиве како наоѓа баш ко сум целата крш буквално
    Се дере, мрда, сред ноќ , пак, за цицање се корне.
    последните денови од 4ти скок ги минува и кажете дали после се нормализираат.
    Шо вика @AngelOfArh заспивањето тепачки нѝ е.

Еј, на каков начин ги заспивате?
    Јас на скут после цицање го занишкувам и со тапкање по газе.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.298
    Допаѓања:
    102.783
    2 дена мирни, третиот ќе наплати... што е тоа? Па скок во развој, се знае... од сабајле спие само со цицка во уста, мрднам ли, кааааде бе мајка, кај си тргнала? И така, место да вежбам, да чистам, да спремам ручек, да правам нешто ефективно, еве ја лежам до бебето дури он спие оти ако станам, ќе ококори очи одма. Сабајле му ја направив омилената каша, тиквица, јаболче и морков, и тоа непрскана тиквица, пријателка ми даде, јаболче купечко и морков купечко, измешав и ем мазно ем парченца, ептен по мерак... Ама задоцни кашата цели 3мин и нормално дека не јадеше, цицна, дремна 10мин и стана ја дојаде. Ми наплаќа и за брат му што беше бубачка овој. И еве сега спие по маичка и пелена покриен со тетра, пирка свежо од ролетните отворени 1 педа одоздола и плус од карши прозор отворен со исто спуштена ролетна, значи промаја, да не види баба му ќе ме убие. И синоќа спиевме со отворена врата и спуштена ролетна исто така, ама спуштена скроз, само дупчињата на ролетната отворени не затворена скроз. Спиеше од 9 до 6 сабајле, стана цицаше, продолжи до 8ипол, ако не е ноќново спиење, јас ќе полудам.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    дали може некоја мајка да ми пресмета дали сме во скок 27.02 неможам да ја симнам апликацијата
    страшно плачење имаме веке две недели

7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Какви промени приметивте после 6тиот скок? Претходните скокови беа издржливи или јас сум поспремна психички не знам ама овој шестиот ме уништува полека.
    Не можам да си го препознаам бебето, од бубалче стана ѕверче, се лути буквално за се, се фрла наназад, само плаче, заспивањето е невозможно, го заспивам 1 саат за да спие пола саат. Ноќеска и треска имав од умор, ме боли цело тело.

8. Kris27

Kris27 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Колку сте стари?

9. Kris27

Kris27 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Ние сме 01.03, близу сме ваљда е скок. И мојава ѕверка пред заспивање вришти

10. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    .
    исто плачење пред спиење и 5пати ја презaспивам

11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.679
    Допаѓања:
    11.155
    4 и пол месец има.

12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.926
    Допаѓања:
    6.155
    И мене 6ти скок ми беше најтежок, среќа со паузи беше па можев малку да здивнам. Го поминавме и бебе стана премнооогу активно. Во спиење 100 пати се врти на стомак и обратно. Цело време прета, игра со рацете горе, имитира се што ќе направиме и почна многу да се гушка :D Исто скроз ја прави лазачката поза ама само мрда со газот, се уште не ги движи нозете. Гушка мечиња кога заспива или ја бута раката под душек, мора во нешто да е гушнат за да заспие. И почна повеќе да спие на дневни дремки, има една од саат-саат ипол, а порано макс по 40 мин му беа. Со лесно, поминува брзо, после ќе имаш преинтересно бебе :inlove:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Леле да, ме гушна сабајле за прв пат :inlove: Јас цело време зборев дека е див зашто поголемиот беше многу помил од помал. Исто спие и мојот раката мора да му е меѓу мрежата и душекот, строго на меше нема шанси на грб да спие. За дремките обратно, имаше 3 дремки (2 саати, 1,5 саат и 30 мин), сега се крш. Абер нема за лазење, само застанува на четири и се лула напред назад, па се фрла напред. Се влече војнички со двете раце и една нога :D

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.926
    Допаѓања:
    6.155
    На мојот па се до после 6ти скок крш беа, некогаш и по 15 мин спиеше, сега конечно врзува повеќе.
    И мојот е далеку од лазење ама барем зазема позиција и си денса со газот горе :rofl:

15. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.150
    Допаѓања:
    13.927
    Само да се пожалам...НЕ СЕ ТРПИ ВЕЌЕ ОВА!!!
    Само да се викало, плачело и не јадело. Демек громот го пројдовме, ама сега ко 100 грома да не замаваа (facepalm)

16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Кој гром по ред? :D Поддршка :hug:

17. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.150
    Допаѓања:
    13.927
    Седми :hug:

18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Втор скок како го минувате?
    Може слика од апп некој да стави?
    Ни цица ни спие,без престан плаче 12часа веќе со дремки од по пола саат. Во скок е проверив откако не знаев веќе што би можело да и се случува:sweat:

На Sun&Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    177
    Еве и јас да се пожалам Од утре бебе почнува 35 недела, дали е во скок незнам, ама ова не се издржува.Само стенка,кенка како расипана плоча. Ништо не го интересира, ни играчки ни песнички. Само ги фрла играчките или ги рита со нозете. Па и кога го држам не му се погаѓа, се извива ми ги тегне рацете.А за спиењето не ми се зборува.До 9-10 не можам да го заспијам и во 5 или 5.30 он веќе буден и одма почнува со плачење.Дремки преку ден крш..две му се малку, три му се многу и ајде најди излес.Ако е скок нека поминува оти не се издржува.

20. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    6ти скок, 36та недела е моето исти сме хаотични. Цел ден кенкање ништо не и се погодува, слабо јаде, спиењето ни е секако крш.. би требало да трае до почеток на 37ма, да се надеваме дека ќе биде подобро

На Ив10 му/ѝ се допаѓа ова.