Не знам дали е скок, од кога почнуваат. Ние сме 5 та недела од раѓање, а и од термин за пораѓај. Се породив два дена после термин. Термин ми беше 24.05.2023 ако може некоја да ми погледне во апликација кога да ѓи очекувам. Инаку дете од сношти повеќе од времето ми се грчи и вришти, пред тоа се дешаваше само еднаш до два пати да има грчеви и да ми вришти, а сега исцрпувачки е и за мене и за него. Многу е жален веќе не знам ни како да му помогнам.
Здраво мајки, бебе веќе постои долг период плаче пред заспивање, синоќа беше ептен нервозна на града вриштеше, поцица и се тегна, пробав да и дадам шише испи 80мл. Дали може јас да намалаувам со млеко иско не осеќам, или пак период и е нејзе, дали да ја нудам шише доколку не прифати града
Период и е. На било кое бебе да му дадеш шише ќе испие 30,50,80мл зависи. Не знам колкаво е но сепак растат коски, заби итн нормално е да плаче. Ако нешто си испаничена однеси ја на лекар и видете ако гладна ќе намалува на килажа.
Здраво,дали некој може да погледне за моето бебе, роддн ма 21.03.2023,а термин 16.04.2023. Веќе една недела не сака да пие млеко,дали е скок или што е не знам,просек му беше 120-130 мл,а сега едвај 70 мл ги пие.
Ако точно ја гледам апликацијата баш громчето е последните денови. Кај моево тие беа најлоши. Спиење во раце, плачки цел ден. Мислам полудев од слушање детски песни во позадина со денови. И од држење дете во раце. Позитивно за мене од 4 до почеток на 5ти скок сега, 2 кг симнав.
Демек громчето му помина, баш следам на Вондер Викс, на 12 јуни до 19 јуни му беше. Ама последниве дена само писка, нејќе сам да седи на под, се лигави на града, само во раце сака и да разгледува наоколу а брзо и тоа му здосадува. А не е лесен, 7 и пол кила е.
Од 21h па се до 23h ние пиштиме, ставаме на два часа за цицање. Веќе една недела сме на врвот, абер нема да се смири полошо и полошо. Ее мајки мајкиии...
Како одат скоковиве? По термин на пораѓај или ден на пораѓај? Да замолам бидејки незнам на која апликација гледате да ми провери некој за да "нључам" како и кога се скоковите? Термин10.06 родено 06.06 ?
Боље да не осетиш громче громче е кога е во најстрашните симптоми на скокот. Планирај врескање, одбивање да јаде, нон стоп сака во раце и што ли уште не што иде пропратно со самиот скок.