Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. paleska3

paleska3 Популарен член

Кај нас овие три дена дефинитивно е најизразен скокот. Не цица мирно, прави фати пушти, па плаче, се тегне, едвај некако со некоја играчка успеваме малку да поцицаме ама не се дојадува. Па не сака да си игра, за пола час сите игри ќе ги изигра со сила и пак плаче за јадење. Од бебе што јадеше на 2.5/3.5 часа стана бебе што јаде на еден час :(. Многу тешко заспива, грбот ми падна овие денови. Исто се тегни, влечи додека да најдеме положба. Ако не е во раци нема шанси да заспие, плаче до заоѓање. Среќа навечер сврзува 5-6 часа па така имам колку толку сила да издржам. Преку ден прави две кратки тремки од 40 мин, оддамна нема преспиено 2 часа.
    @Happyinlove еве ние уште сме исти. Кога се шетаме и сретнеме некој кој ја задева одна плаче или р'же. И на бабите им плаче а ги гледа скоро секој ден. Мајка ми ми вика веќе страв ми е да ја заденам :worried:. Само на мене и татко и се смее.

NNA, FreeMind, LoveHope and 1 other person like this.
  2. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Ние сме 6 и пол недели. Бебка ич не спие, одвај сврзва по пола час на ден и ноќе до 2 - 3 часа.
    Не сум спиена ич. Си реков денски малку, не бее, таа си плачи, кемка и писка. Ќе заспие и по 10мин станва..како рипнува, се плаши во сонот нешто.

Колку трае мајки овој скок??
    Со реков денес недела ќе прошетаме, ама не и не. Кога не сака не сака!

NNA likes this.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Ние од утре 15та недела, некој со апликацијава нека сподели што не чека :sun:

@Happyinlove како сте?

Happyinlove likes this.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

20190824_222307.jpg Screenshot_20190824-222202_The Wonder Weeks.jpg 20190824_222347.jpg Screenshot_20190824-222212_The Wonder Weeks.jpg

Се држиме сестро:D само со цицање сега покажа разлика се му е интересно додека цица,па се врти лево десно...за нијанса е повејќе нервозен и кога му се спие. Нема промени во однос на спиење сега за сега и нека остане така(fingers).
    Водев минатите 3 скока,ептен како по книга се однесуваше,нека одмори сега :wasntme:

Last edited: Aug 24, 2019
  5. flower55555

flower55555 Популарен член

Исти сме скроз значи :D цица, па ке се исправи како за седење и разгледува, ако прозбори некој ке се сврти и пак се заборава.
    Да и нервозен е ко ке му се спие.
    Супер сме значи, таман сме вака :D:l:

lackygirl and Happyinlove like this.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Име на апликацијава?

Од кога почнува со првиот скок?

Тенкс :)

7. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Moevo e 21 nedela ama ovaj skok bukvalno mame mi ...... na vecer se budi se mesti za cicanje cicnuva 1 min spie pola saat pa pak istoto, denje samo vo race i placi da go ostavis da si igra da go legnis ili vo relaksator nema sansi, a bas si mislev deka mirno bebe imam znaci bukvalno celosna sprotivnost na ova bese, ke se vrati na staro ili ke me zeza vaka od sega ;(:sweat:

FreeMind likes this.
  8. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

8ма недела од утре сме ама малата вечерва ми е врв.. Одвај ја заспав кај 8и пол (и паѓаа очите за спиење буквално) заспа пола саат и во 9 стана... Со плачење, пискање само цицање ја смируваше. До 10 и 15 цицаше буквално, не можам да разберам 1 час и 15мин на града?? Ок и тоа и 20мин лежеше на мене ја галев, тапкав, нишкав и плус во позадина White noise без то не можиме. Ама се изнапишав...и добро прашање ми е, колку трае овој скок и со што уште е карактеристично???

9. srekice

srekice Популарен член

@Ive13 ,@drugarka ,@cinderella5 кој е уште генерација со моево?
    12та недела ја тераме, скок имаме нели:^) почнува да плаче у секунда, не плаче него се дере,вришти(facepalm) одвај ја смирувам.
    Навечер сто пати се буди бара цицка и заспива. Што да очекувам уште,колку трае овој скок.

FreeMind and drugarka like this.
  10. Ive13

Ive13 Популарен член

Еве неколку дена слабо ми спие преку ден незнам зошто ете најверојатно заради овој скок.скоро една недела навечер почесто се буди за цицање а досега само два пати во вечерта се будеше.вриштење само кога и се спие имаме зошто госпоѓица моја сака да спие во прегратка од мама.
    Да не сум простичка ама подобро да прашам зошто незнам како знајте која недела или месец е во скок има нешто скоред кое се водите табела или?

11. srekice

srekice Популарен член

Исто,само во раце.И во кревет и се лепам и рака под газе до грбче и држам.Укочена сум ко препарирана.Ма моево е во скок од раѓање.Што ке беше ова,се осеќам ко лоша мајка да сум.
    А да е скок приметувам пошто вади по бешто ново.Вчера се насмеа на глас дур ја бањав

Ive13 likes this.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Аха значи ако смени рутина нешто тоа би било скок во развој ако те разбрав убаво.е па и ние сме во развој од раѓање хаххаа секој ден различно спијам не спијам плачам не плачам само јадењецо остана исто лакомо за цице :rofl:

srekice likes this.
  13. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Screenshot_20190829-111825_The Wonder Weeks.jpg @srekice ние сме малку помали, ама да во скок сте од 11ипол џо 12ипол недела пишува на апликација.

drugarka and srekice like this.
  14. cinderella5

cinderella5 Популарен член

п.с. незнам што направив мислев да допишам

15. drugarka

drugarka Популарен член

Кај нас уште не е изразено. Еве чекам... Ние уште немаме примено вакцина ќе се поклопи деновиве се. :/

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Овде можеш да гледаш лепотице кога се скоковите и да читкаш главни карактеристики:
    https://www.thewonderweeks.com/mental-leap-3/

@srekice во третиот ти е 12 недела е најјака. Ќе измени сега многу во третиот период. И немој да се плашиш навечер пред спиење ќе плаче како да ја коли некој, а неа уствари само и се спие.
    Кога ќе ја легнуваш гледај скроз уморна да биде во оваа недела. Ама скроз за да заспие.

Ова ми беше многу стресно мене. Ја паметам неделата многу добро.

Makedonka007, Ive13 and Happyinlove like this.
  17. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Исто и јас ја памтам иако не беше нешто многу далеку...а овој 4ти скок кее го паметат и комшиите:|:whew::D пискотници во сон леле мајко а спие не отвара очи ама вришти јако браво:clap: очекувам социјални грижи на врата:x
    А дневните дремки од по саат време заминаа во историјата,запишани се во радосница. Штета:?: се на се половина час дали трае дремка:|

Makedonka007, Someday and maja8 like this.
  18. Ive13

Ive13 Популарен член

Фала ти лепотица моја баш сега ќе го читнам :*

FreeMind likes this.
  19. srekice

srekice Популарен член

Причај ми о томе душо|(
    Плус свадба денеска,детево и ја вчера ,завчера и денес сме крш.Ми иде да побарам инфузија да ми стават,почнувам да трокирам:sweat:

maja8, Happyinlove and FreeMind like this.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Дај и ја свеки нека ја опка цел ден :)

srekice likes this.