Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    7.051
    Кога почна со регресија и како се манифестира? Нашите се мислам недела две разика, намали на дневна дремка и сабајле ми станува еден саат порано. Реално во 24 часа сега има помалку сон и генерално потешко се успива, особено преку ноќ. Порано на јадење ми се успиваше и продолжваше да спие, сега
    не можам веќе да ја вратам во креветче, се буди веднаш и мора да ја ставам до мене. И пак има малку мака да презаспие, ама драми фала богу нема. Не знам дали е од скокот, имаме уште една недела или регресија.

2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.583
    Допаѓања:
    52.667
    Ние во 9ти влеговме.
    Страшен е? Да се спремам?
    Со поголемава ништо не се сеќавам како беше, не знам зашто(facepalm)

3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.052
    Допаѓања:
    118.882
    Wonder weeks ја следам, помина цел скок 4ти, пред 3 дена, имаше промени во скокот но дете ми заспиваше најкасно 22ч, а стануваше наутро во 7, измеѓу само за цицање.
    Овие 3-4 дена почна ова со неспиењето и заспивање секоја вечер околу 2 часот. Денски слабо дремки по 15 тина мин на 2 пати и знае да завлечи но не секогаш 1 час.
    Неможам да функционирам на работа ваква, затоа прашував дали ова се враќа на нормала или да знам дека ќе си бидам зомби секогаш.

Нема драми, но не заспива сама во креветче мора да е во раце, ако ја оставам се бутка и удара со нозе, кенка и почнува да плаче.
    Раце ни скина, се менуваме со маж ми, ама многу некако ова ми дојде. Регресијава се појави одкога заврши скокот, за време на тој долгиот скок ретко кога имаше испади во спиењето.

На AlchinovaR1979 и јolene им се допаѓа ова.
  4. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    7.051
    @Alishan30 и за регресијата негде прочитав дека може да трае од 2-6 недели. Како совет за полесно да се преброди е повеќе игра преку денот, повеќе внимание преку ден и држење на рутината по секоја цена.
    Кај тебе сигурно не е лесно штом работиш :hug:. Ова ќе помине, па со заби ќе почнеме. Да се живи и здрави само.
    Мојата некако полесно спие. И еве штом ја оставам одма се буни..до мене може, не мора да е во раце ама стуткана кај мене. А реално креветчето е доближено до спалната и мојата рака е секако внатре кај неа и ја галам кога ќе се разбуди, за да презаспие. Ама ете тие 10 цм се проблем. Сега ми квичи како кутре и пробува да се успие, после пола саат држење во рака.

Последна измена: 21 ноември 2023
    На AlchinovaR1979 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.305
    Леле со лесно! Знам дека работиш и баш ми е криво. Моево заспива на цице, легнато, ама тој период се тргнеш ли предвреме, крш.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    316
    Јас да се пожалам, регресија или што и да е не тепа буквално од 5ти месец наваму, сега има 9. Скоков ми се гледа некако те лабав, те напорен, ама мислам дека јас сум веќе при крај со нервите и уморот ме убива, а треба да се вратам на работа. Хорор ми е периодов. Многу тешко се успива, дневни, ноќни сеедно. Од дете што само заспива, сега имам урлање, клоцање, штипење. Преку ден е жив оган, цела куќа ја обиколува, сака внимание и мое присуство 200%, се мкне да застане на ноџиња, заби никнуваат... Хаос!
    Кажете ми дека после 6ов скок има надеж за помирен период :worried:

7. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    179
    Дали 14та недела според термин почнува 4ти скок воедно и регресија во спиење? Комплетно се смени преку ноќ од бебе што спиеше од прв ден цела ноќ сега ококорува очи среде ноќ.

8. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    260
    Nekoj da mi presmeta skok 20.07

На spasovskam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Poveli

Прикачени фајлови:

• IMG_7316.png
      IMG_7316.png
      Големина на фајлот:
      87,4 KB
      Прегледи:
      25
    • IMG_7315.png
      IMG_7315.png
      Големина на фајлот:
      125,8 KB
      Прегледи:
      24
    • IMG_7314.png
      IMG_7314.png
      Големина на фајлот:
      127,4 KB
      Прегледи:
      24
    • IMG_7313.png
      IMG_7313.png
      Големина на фајлот:
      134 KB
      Прегледи:
      25
  10. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    260
    Znaci sme vo4ti skok ili ke bide?

11. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    1.478
    :rofl::rofl::rofl: сподели што да очекуваме. Ова секој скок потежок од претходниот. 7ми не дрма...значи и 8ми е забава

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.305
    Уште една недела имам од седмиов, ко 1 година ми се гледа.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.519
    Со што се манифестира?

Кај мене по датум на раѓање е веќе во 7 ми, по термин во мирни недели сме.

Е сега промени, одбива јадење, што за моево не е вообичаено, заспивањето е хорор. После си спие ама додека се успие, тоа е....
    Плус еден куп нови работи научи, зборови, исправање, седнување, кај е ова/она за многу работи што не ги покажуваше. И нормално лепенка на мене е.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.305
    Сем лепенка за мене и татко му, сепарациска анксиозност на најјако и за други луѓе, заспивање хорор ни е, а почна и навечер да се буди повеќе, а јадењето кај нас не се смени, исто си е, стандард, или јаде или не јаде, зависи од ѕвездите како му се погодени изгледа пошто истата работа еднаш ја јаде еднаш ни под разно.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    5.519
    Овошјата што пред недела дена кога јас и давав ги јадеше без проблем, неделава со татко, баба и останати демек не сака да ги види. Бар така ми кажуваат.

16. WinterQueen

WinterQueen Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    93
    Дали некоја мамичка може да ми пресмета дали сме во скок роден 20.08 термин 24.08. И кој скок ни е и од кога до кога е? Фала ви најмногу!

17. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.929
    4ти скок ви започнува за 3 дена и тешката фаза ќе трае до 6ти јануари.

18. Tinker-Bell

Tinker-Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    119
    Здраво мајки, нас 4ти скок нè дрма на најјако. Според апликацијава, ќе го јадеме уште 2 недели.
    Освен што е кенкава по цел ден, лепенка е за мене и кај никој не сака да оди освен кај татко и. Ама буквално вришти од сите кој и да ја фати, не дај боже па некој од раце да ми ја земе, ќе ги крене сите во воздух. А заспивањето навечер ни стана научна фантастика. Ќе заспие во раце кај мене и таман да ја префрлам се буди и одма плачење. Се успиваме до 4-5 сабајле, со тегнење, со мкнење и со плачки. Сама да ја оставам во креветче да заспие, што е тоа такво нешто не постои. Што скок ќе беше ова па и долго трае.

19. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.929
    4ти скок. Имаме уште цели 23 дена :drunk:Сепак не можам да се пожалам нешто до сега немаме поголем проблем, ама енергијата му е на највисоко ниво. Често пати ги преминува прозорците на будност од што е тоолку возбуден за се што се случува околу него. Се десило навечер да плаче малку пред спиење бидејќи стварно се преморува. Се правиме наудрени дома демек не го гледаме во очи за да не го стимулираме, а тој само чека да го погледнеш и одма вика нешто а у. Јадењето не му се знае, јаде, кака, па се дојадува пред спиење само мешам млека, но се научи седи до мене во кујна во количката и знае дека му правам млеко и не плака :rofl:
    Со спиењето временски чат пат се измешува работата, но кај нас навечер е стриктно во креветче.

На Tinker-Bell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    17.793
    Случајно ја отворив темава и ми текна да отворам WW а јас се чудам зошто рика како магаре после станување од дремка 2 дена и ништо не го сморува, не цица како што треба брадавици ми откорна од цицни сврти се на друга страна и по цела ноќ прета во 36373 позицииии..
    4 скок влези, седни, не се собувај што сме вака уште на почеток тешко мене на громчето

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.