Во тој период учат за разделување, дека мама и тато може да заминат некаде, и се посебно раздразливи, кенкави и плачливи.
Исто скроз е вака 2 3 дена. Само во раце и кога ќе се разбуди често плачи како да незнае кај е некое време. Ноќе е ок засега, еве од 23ч спие до сега до 4 и пол па го пресеков и презаспа, ама не спие мирно. Првото дете вака ми правеше од 4 месеци за жал така и остана долго време, до годината... Дури бев дома се "трпеше" ама кога почнав на работа беше лошо, неможев да функционирам без сон, само нервозна бев, па се навикнав без сон, затоа со второво немам мака од неспиење. 4т скок по апп почнува денес ама ни порани малку, да не се забаеше
Ние уште во трети скок сме вака ,се смени бебево комплетно ,можам да замислам што ме чека во четврти...
Здраво со што се карактеризира скок во развој на 9 месечно бебе? Денес цел ден е кенкава незаинтересирана за ништо и сака само во раце да се држи..
И кај мене со првото се смени на полошо спиењето и остана така до 7-8 месеци мислам, не се сеќавам точно 6год ми се разлика . Затоа ме интересираше дали некое бебе после скоков спиело пак како и претходно зашто и јас реално немав "мака" ноќе до пред 2-3 недели. На првото му дадов ад на 7 мес некаде и верувале или не поише врзуваше.
Петти скок како се преживува? Четвртиот не го ни сетив, амс овој се најавува на големо. А тек е почеток. Моментално ја интересира се што прави иритирачки звуци. Не спие дремки повеќе од 15 мин. Прозорец на будност се пречекува со саат време и се дере и рика. Плаче со солзи и е нервозна. Прв пат вака значи. Саат ипол ја носам за 15 мин дремка. Ме препоти денес
Бевме на контрола кај педијатар и ми спомна дека има скок во 5 месец. Бебето има 5 месеци и 18 дена, роден 04.07 а терми беше 09.07. Па ако може некоја мајка да пресмета до кај сме со скоков,помина ли најјакото