Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Види и јас бев убедена дека еден и до воспитување, ама на 1г не можеш да воспиташ. На 2ипол друго е, резонира, ама на 1г не можеш. Еве денес се карам со него, ко со возрасен, не давам да каса и да тепа и да видиме како ќе помине. Засега од прееска пробува јас кревам прст да го карам и прекинува. Он се смее, јас сум озбилна, другите се смеат па по другите карам и така.

KuklickaSk likes this.
  2. annamommy98

annamommy98 Активен член

Здраво мајки
    ние само што влеговме во 4ти скок :?: од бебе што спиеше дента по 3-4 саата се претвори во бебе што дремнува само 20-30 мин. секое заспивање е борба… на вечер вреска во сонот се додека не ја земам во раци и така цела вечер правам остави га во креветче па земи га :whew: дали ќе бидеме вака цел скок? дали ке се врати во нормала со денските дремки? нека некој ме утеши оти не се издржуваоваа |(

3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Не е цел скок вака, можеби недела-две ќе се врати после во нормала но не 4 саати

annamommy98 likes this.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Нема да е, може недела две да држи. Моето во 4 скок скрати дремки од 5 на 3. Почна ноќе да спие по 11-12 часа. Во 8ипол сака да спие, во 7 е разбуден, ноќе за цицање се буди. Спие 2 пати по 2 саати и еднаш 1 саат обично последната дремка му е 1 саат. Мене многу спиење ми зе гледа ама ваљда добро му е штом функционираме вака :)

annamommy98 and Brpbrp like this.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Ај да ми пресмета некоја мамасита за една моја пријателка
    Датум на раѓање 09.09.2023
    Термин на раѓање 27.09.2023
    Ако може сликички :)

6. Anturium

Anturium Популарен член

Да не те разочарам ама да не се надеваш многу дека ќе го одвикнеш. Од 9ти месец е ваков. Гризе, кубе, тепа, а малку покасно почна и да штипа. И тоа баш силно, боли многу стварно. Прво почнав само со објаснување и со остро не, па со погласно цркање, па со подударање по рака или пример ќе го штипнам и јас да виде дека боли. Џабе е бре, се смее и продолжува. Еден ден ќе ме послуша и ќе прекине, ќе си мислам супер ова запали, наредниот уште по агресивен ќе е. Се надевав дека само со нас дома ќе е така, ама не, некни и на деца исто беше, сите бегаа од него. Се срамев многу, си мислам штом сега е така, како ли ќе е понатаму. Моментално игнорирам кога прави дома така зашто стварно не знам на кој друг начин да се справам. Се надевам дека е фаза и дека нема да премине во карактер ова.
    Иначе кај нас почнаа официјално тантрумите, кој сака нека честита :worried:

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ќе видиме. Јас сум строг родител, карам, викам, потплеснувам по пелена (нормално не на 1г) кога веќе разбира, така да ќе се трудиме. Со големото немав мака, детето ми е бајче, малово е леле мајко.

8. Anturium

Anturium Популарен член

Абе и јас сум многу строга. Ај може кај тебе ќе успее. Ако најдеш начин да го одвикнеш пиши

9. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Majki kako gi sledite skokovite? Sum cula za skokovi vo razvoj, ama kako ke znam dali e skok i koga e skok :D Nekoj link kade moze da se sledi ili sema nekoja ima, toj i toj mesec, itn.?

10. LionJ

LionJ Активен член

Има апликација wonder weeks
    Мислам дека беше околу 5 $, се праќа еднократно и си следиш кога е во скок, има техники за секој скок како полесно да се справите, игри, што учи детето.
    Мајки без љутиш, голем број сметам дека можете да си ја симнете апликацијата. Не е доволно само - аха, во скок е детето нека плачи.
    Децата плачат со некоја причина наше е да им помогнеме да поминат низ тој период на осознавање. Поради тоа и ја препорачувам да си ја симнете апликацијата, можете да си водите дневник

DaisyDream likes this.
  11. le.soleil

le.soleil Популарен член

И ја така сум мисела кога немав деца, еве ги еднојајчени близнаци едното џамбас невиден, каса, тепа, скока, растура, другово си плаче од него. Му дава брат му прсте да го касне и не бе, не го каса. И што, различно ги воспитувам? Тоа е, се раѓаат со карактер. Се надевам ќе се смири кога ќе потпорасне

KuklickaSk and DaisyDream like this.
  12. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Кај мене обратно е, така кога мава со рачињата само ќе го погледнам ќе намрштам веѓи и одма плаче и прекинува, знае дека е "скаран".. и после пак истото ќе го направи..

13. Shaya

Shaya Истакнат член

Бебе е во 5ти скок. Од 4ти скок спиење над 45 мин денски не се случило

Е сеа според WW во 5 скок треба да влеземе за 2 дена, ама денес цел ден нејќеше да спие и помалку сакаше да јаде. Па чассе смее, час вришти, бута све во уста и сака мноооогу занимавање.

Ова ли е петти скок? И дали мождааааааа после скоков ќе спиеме пак, оти мислев дека не може полошо од 4ти скок + регресија (се будеше на 45 мин првиот дел од ноќта), кога тоа ОП, можело полошоооооо...

барам у т е х а

14. Алек***

Алек*** Истакнат член

Мајки, што да очекувам во третиот скок?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Што е со сепарацискава во 7ми скок? Не смее никој од врата да излезе, кај и да е нокшир ќе навртам у дневна јер не смеам ни на мочање да одам. По сите рика. И спиење со полиција.

16. Miss_S

Miss_S Популарен член

Не знам веќе кој скок е ама истото. Буквално кај сите одеше сега само и подаваат раце да ја земат од кај мене и ги турка сите или почнува да плачи како којзнае што направиле, ако некој ја крени или ја земи од кај мене или татко и од раце.

За спиење веќе пишав во друга тема.

17. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Бебето очигледно уште е во скок, денски око да не се склопи, да не пропушти нешто. 3 пати по 20-30 минути се дремките, остатокот де смеа де плачки.
    Завчера комшивката, бабичка од 80 години заѕвони на врата и ни подаде света вода, да сме се пропрскале, :D зашто го слушнала како плаче.
    Зини земјо голтни ме.

Last edited: Jan 20, 2024
    atz1995 likes this.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

После годината тој? Ај со среќа.
    Од тогаш си остана каква што е, знаеш каква :rofl::rofl:

le.soleil likes this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Тој, Тој! Ме израдува ептен :worried: Скок, вади двојки и размазен од што беше болен, да не знаеш од кај попрво Ѓорѓи сардисан. И од кај ја вади љубоморава, не смее никој да ми се приближи, особено не ја сака дада му, а ја види да ме пипне и иде ја тепа и ја кубе. Цел еден нов карактер извади од некаде детево.

20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Да се проверам дали сме тука :D
    - Бега од луѓе кај кои што одеше без проблем. Не дај боже да ја земат од кај мене од раце.
    - Ново од последниве два дена е кога се вози во кола да ме држи за рака, што ај додека е некој слободен да не вози и така, така. Ама кога јас возам уште од сега се мислам колку трауматично ќе е. Деновиве не сме се возеле сами.
    - Пола час од кога заспа, се разбуди со врескање и презаспа на мојата рака легната.
    Мислам на добар пат сме да барам упат за Бардовци инаку започна недела пред роденденот и еве си продолжува.