Девојки ја симнав апп бара due date го ставам првичниот така не тој кога е родено бебе зошто нема опција за роденден да ставам, се роди бебе 8 денови од термин па да ми е точна апликацијата
Да. По термин се рачуна,независно кога е родено бебе. Кај и да е ќе влеземе ние во прв скок. Почнува средина на 4та недела.
Се израдував дека сменив дата и од 13 на 19 денови рипна ахахахахахах потресена сум како ќе биде убаво ми е вака мирничок си е спие без проблем (ептен ретко е со саати буден) Ќе се читаме овде како преживуваме
Auu nie od deneska 3 mesec sme... Sega za sega nemam nekoi promeni stanuva ednas vo tek na nokta da cica zosto preku den mi e dosta buden.. navečer cica sam se uspiva i terame dokaj 5 sabajle.. Vednas li se zabeležuva skokot vo razvoj ili može i da pomine bez znacitelni promeni? ☺️
Девојки, има скок во 7ми месец? 32ра недела сме. Вечерите ни се хорор, а и дремките мора да е заспивањето со плачење, викање.
Седми скок е терсене или нас така ни се погоди? Почна два дена пред скокот и еве само се засилува. Трансформација од дете што само се заигрува и седи со сите, во дете лепенка за мене. И цел ден само мам ам мам ам мамммм и ако не и удоволиш во секундата цивка, подплакува Татко и што и беше прва симпатија и најомилен забавувач сега не го рецка. Ја зема во раце, она цимоли и пружа раце накај мене. Му обраќа внимание само ако не сум таму, ама секундата кога ќе се појавам, се шекнува од среќа и гази преку него да дојде кај мене. Кажете ми дека ќе пројде фазава? Буквално не можам да мочам раат деновиве. А и гледам дека ич не му е сеедно на маж ми, натажен е деновиве дека не го ферма. А и мене ми е жал кога гледам
5ти скок на најјако. Попладнево 6 часа беше будно не заспа. Грб ни се раздвои од нишање, пробано на секој можен начин да заспие. Што правите во ваков случај? Се смеевме со мм да возиме до друг град да видиме дали ќе заспие.
@Fenix05 Тука сме со термин,дали почна скокот кај вас? Мојава почнува да кенка многу последниве два дена.. Ќе почне забавата кај и да е...
И јас дојдов за ова да проверам. Освен што е кенкав преку ден,бара да сум до него,да го играм,да менуваме локација(под,кош,кревет,друга соба) што не беше случај претходно. Заспивањето е кратка хорор приказна,особено денските кога ми е во раце,па тоа удирање,мавање,тегнење јас не знам толку мало човече од каде наоѓа толку сила Плус тоа ,два вечери по ред си станува во 03:00 дечкото да си поигра,да полази по спална,да си погуга...а јас едвај со едно око го гледам. На 4ти полни 7 месеци, терминот ми беше 09.07
По апп вика рано дека е за 13 денови а детево ми се смени... денски едвај 1ч врзува, тешко заспива, плаче до зајдување едвај кај мене се смирува само инаку нема шанси кај друг. Ако не дрма вака јако 3 недели ќе биде журка
33 недела е моето, последните две недели и дремките се ужас, третата дремка ми ја одбива, заспивањето хорор со тегнење плачење, будење сред ноќ да си игра Се молам да е период и да помине побрзо.
Исто и мене ми ја одбива третата. Неколку пати ја оставив без третата бидејќи имаше подолги прозорци на будност (од 3 часа и нагоре) и ќе испаднеше и многу доцна да си легне ама ноќта беше уште и полоша. Мислам дека уште не се спремни за само две дремки, не знам. И јас се надевам дека е период.
Може некоја мамичка да ми пресмета од кој до кој датум ни е 5 ти скок Родена 29.08 2023 термин 1.09 2023