Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    @n0Limits @Fenix05 @DaisyDream kazuvajte aman do koga e ovoj skok mislam ima uste alje ama koga ke pocne da se vraka vo normala ako voopsto se vrati stava so piskanje vristenje na 1.5 saat niskaj niskaj nisto i na kraj sama zatvara oci a jas ja gledam i nemozam da veruvam i se tegne ceska za kosa, mislam poprvo ke si gi fane nozete otkolku da se svrti sama ednostavno interesno i e ko ja vrtam ama sama neke kolku i da i pomagam sakam bar 2 3 saati svrznao da psomijam deka sum zombi nevideno si go sakam mojto bebe nazad :D sto e mn mnogu e ova prethodnite skokovi za 3 4 dena gi minevme

3. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.961
    Spored aplikacija jas imam uste 2 nedeli :D

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    Јас имам уште 21 ден :drunk:
    На 1ч со плачки станува
    И не сака да се врти се нервирам малце му зборам ама мама сите твои врсници од форум се вртат мм урла од смеење :rofl:

Инаку, мислев овој е најдолг а гледам сите следни се по 1 месец ќе се гине до година

5. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    I jas imam uste 2 nedeli ama koj ke gi prezivee nezz maz mi ko mi zavikal spii preku den dodeka svekrvata ja seta ili ona dodeka spie ama nemozam ne sum na dugme i sekundarno da se uspijam, samo sakam da mi se vrati mojto bebe mozno li e :D mislam sig nema da prodolze vaka na saat saatipol da stava ko bese novorodence ne mi stavase taka ili sepak moze da i ostane:*:sweat: a za dr skokovi mislam deka ne se vaka losi ovoj e famozniot4 skok vajda dr so lesno bi gi minele:D

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Другите се бетер:rofl:

Јас иако не им верував,испадна дека стварно секое дете е различно,и различно поминува низ скок.

Од првото имам траен уплав,со ова сега имаме уште недела ипол до крај на 4ти освен слабо нејадење првите неколку денови,поминавме супер.
    Не се наруши спиењето,не е многу кенкава. Се на се',одлично поминав.

После овој скок,ново бебе ќе имаш. Ова како утеха:)

На DaisyDream, Fenix05 и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  7. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    310
    Јас не знам моето е скроз обратно, спие топ не го буди, но затоа мајка му не спие од грижи дека ич не е јадено, буквално се молиме ќе испие 20, 30 мл и не сака значи борба е не сака и е сака... Навечер го будам со надеж нели дека ноќно време повеќе јаделе, нема шанси поспано е...

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    6.793
    @Kikikikiri0405 секој саат се будеше ноќеска! 4ти скок на најјако!
    Исто како кај твоето, писка плаче а не сака да спие. Не знам што е проблемот човече ако ти се спие спиј.. Што си ја мачи душата.
    И дневните дремки ни се ужас, не знае да сврзи еден циклус со друг
    И јас деновиве нервозна, ни ми се оди негде ни ми се праи нешто.;(

9. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Мајка и ние сме уште така. Бевте на контрола?

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Of dobro e ne su sama i ja si vikam ako ti se spie spii ama nis ne od toa nie pa denski sne vo red na 1i40min 2 saati uspana e si spie duri poveke od prethodno duri 40min :D sama mi zaspiva ja ostavan polubudna ama zatos navecer mi naplaka mislev ke go mineme i ovoj skok kako dr so polesno ama sum se zafrknala

11. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671

I moeto samo ne znae da se svrti uste... prethodnive dena e malku podobar so jadenjeto, jade poveke, a navecer se budi na 3 saati kako navien...
    pred 3 dena vrza skoro 6 saati i se izraduvav ama posle toa pocna da mi se budi pocesto..
    malku e posmiren, ama ke vidime... se grizam sto uste ne se vrti...

vo slednive 2 nedeli bi trebalo da pomine se :inlove::inlove::inlove:

На Fenix05 и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  12. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    966
    Iskreno mislam aite razlicno ucat konkretno za guganje mojata pocna od kaj 2 meseci a bi trebalo od kaj 3 da pocinjaat taka da ne gledam mn na toa samo da mi se regulira so spienje jas do 12 se rasoniv i se srediv ama nasabajle nemozam da funkcioniram

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  13. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671
    Soveti kako da zatemnam prostorija skroz, dali ima nekade da se kupat nekakvi temni kako zavesi ili sto i da e... ?
    vo Mkd dojdovme pred nekoj den, no sabajle koga ke izgreva sonce mi se budi bebe od svetlina... :sweat:

14. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    310
    Требаше да одиме оваа недела, но ни одложија за другата, а баш тогаш треба да примиме и вакцини.. претходниот месец имавме 800 грама накачено, но од кога почна нејадењето не сме се мереле..

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.272
    Допаѓања:
    19.383

Драпери некои темни да си земеш.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    9.507
    https://www.instagram.com/babyfitness.hr?igsh=MWN3ZGZubjEzZmdveA==
    Мајки јас ја следам и секој пон. Има прашања до неа. Баш неколку прашале за вртење грб-меше на 3.5-4 месеци и вика дека може но и не е пресудно ако уште не се врти. Сега овој педиод е поважно да крева ноџиња во вис и да се сврти на страна а не со глава да се улета и преврти несакајќи пример. Само вежбање љубов и да следиме на што е фокусот на бебките за да работиме на тоа

На DaisyDream, n0Limits, Kikikikiri0405 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    На колку саати ти бара за јадење? Мојата на пример ако не побара сама а јас пробам да и дадам за жива глава не отвара уста и плачи. Ние требеше да примиме 2ра рота, ама поради столицата ни ја одложија и не знам дали воопшто ќе ја прими.

18. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    310
    Последните денови воопшто не бара. Нудев на три саати, но последно ќе испие 20, 30мл, па нудам следен саат пак 20, 30.Исто проследено со плачки и бунење. Дневно последните денови не пие ниту 400 мл што е многу загрижувачки. Навечер ќе заспие и 4, 5 часа не се буди јас станувам и го будам. Денес се јавив на педијатарот ми кажа да не се грижам дека најверојатно е од скокот, доколку бебе е весело активно и полни пелени. Ќе видиме следната недела што ќе кажат планирам да испитаме и крвна слика пред вакцините. Ние ги примивме двете роти, и едвај ни се оправи столицата после втората доза. Искрено се надевам дека брзо ќе помине периодов, но некако предолго ми трае од 3тиот скок до сега.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Баш оти е долг период и јас сум загрижена иако педијатарот ми рече дека нема ништо загрижувачко, после скокот ќе почне да јаде а од скокот има уште 20 и повеќе дена.

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Matea95

Matea95 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Здраво,малечката ми е 6 недели,последниве 3 дена само бара да јаде а кога ќе и дадам пие и на половина од шишето почнува да плаче,нејке да ја фати цуцлата,па пак продолжува да јаде и се така со плачки,еве и денес не е спиена само кенка и се буди,можно ли е да се почнати скоковите или е сеуште рано?