1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.648
    Wonder weeks

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    6.712
    Не сме во скок ни сега ни кога ќе бидиме на одмор што е супер. Сега уште со забите да видиме како ќе поминиме. 2 засега се никнати, арно досега. (fingers)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.386
    Допаѓања:
    1.134
    Мајки 9та недела сме откако бебе е родено а 8ма според термин. Бебе до претходна недела си спиеше на меше сега ја ставам и се буди после 20мин се црти цело време, ја крева главата, ја вади цуцлата и става раче. Кога ќе и ја вратам цуцлата се смирува ама краткотрајно е тоа после пак истото. Можно е да е до скокот? Ја земам на мене да спие преку ноќ пошто незнам како да ја наместам да спие сама. На грб нејќе, не замижува

4. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    246
    Majkij ve molam nekoj da mi kaze dali sme vo skok bebe rodeno 07.12.23 znaci mn e nervozen a spored tabelata na goodnight mi pokazuva deka ne e vo skok

5. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.648
    Не е скок,може вади заби. Моето е исто, вади некои тантруми на неполни 7месеци се треска од земја вриска плаче зајдува, ржи, мава со нозе..

На Emilija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    7.972
    Можно ли е да е скок? Син ми утре полни 5 недели. До пред некој ден си спиеше ноќе по 3 саати, ќе јаде, менувам пелена и продолжува. Денски исто си спиеше.
    Сега едвај заспива. Има и гасови, плаче, ама се смирува откако ќе се олесни. Но, почесто сака да јаде, некогаш не испива, плука, некогаш не му стига, па правам уште малце.
    Во раце кај мене заспива, кога го ставам во кревет се буди одма, почнува да рита со нозе, раце, се врти целиот, не сака да е покриен. Оваа ноќ дали по 1 саат успеа да поспие без будење.

7. .baby.love.

.baby.love. Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    108
    Да во прв скок сте , ама завршува со 5та недела

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    165
    Да се пријавам за речиси завршен четврт скок :whew: Влегуваме во 19-та недела, почна понормално да јаде и да преспива:sun: И најважно, не се одби од цицање туку формулата ја намали 8)

9. .baby.love.

.baby.love. Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    108
    Конечно го завршуваме и ние 4ти скок, некако на почетокот кога влеговме во него не го осетиме, ама последните 2 недели ни направи најмногу проблем со спиењето посебно навечер будење на секој 30мин до 1ч , жива не настана и јас ама и таа и се спие а неможе да спие.
    Но научи и многу нови работи , испушта звуци повеќе , си збори нешто на нејзин јазик и еве денес се сврте од грбче на стомак , додека да фрлам памперс како беше распоблечена ,ќ кога се вратив ја затекнав баш како се врти , телефонот ми беше при рака па направивме и фотки , мајка пресреќна иако ненаспана

На warrior, Hellokitty93 и снежана2023 им се допаѓа ова.
  10. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    388
    Спиењето сега е подобро денски и вечер? Ние излеговме од скокот ама пак исти кратки дремки, често се буди вечер... Или е регрес сега за недела и пол 5ти скок?

11. .baby.love.

.baby.love. Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    108
    Аамо што ја завршуваме 19та недела, незнам да ти кажам како ќе биде
    Вие сте понапред од нас

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    5.569
    Може некој да ми види на апликацијата дали сме во скок? Термин 26.04.2024 По однесувањево ќе да сме(facepalm)

13. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.648
    Во 4ти скок, со среќа до 09.09 трае

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  14. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    388
    Не сме у скок според апликацијата, сношти едвај заспа три саати беше буден.. После стана кај 2 и пол до 4 не знам колку пати го заспивав, у 4 и пол стана врескајќи. . Регрес ли е или нешто друго?

15. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    5.569
    Фала многу.
    Е сега како треба да се однесувам? Пример она навечер се буди на секој саат ипол два и никако не можам да ја смирам да ја презаспијам освен со цицка. Преку ден можам да ја залажам да ја презаспијам без да јаде ама многу лесно спие, плаче во сон и мора да ја занишкам. Кога е будна е весела како и пред тоа. Значи проблем имаме со спиењето само. Не ми е тешко да ја нишкам да ја држам во раце да и пеам, се тоа е нормално и ќе помине, само ме плаши д ане се научи цело време да бара цицка за спиење. Оти ако се најчи така после не ќе може да ја оставам на никој. Или и тоа ќе се смени?

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.648
    За жал тогаш е и регресија во сон, пази на прозори на будност, денски нека се изморува на подлога играјте ја. Ќе помине, моево има исто периоди кога се смирува само на града после си тера пак убаво, не се секирај

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    54
    Дали бебето е во скок, најјак досега?:worried: Може ли некој ве молам да провери? 18.09.2023, премногу е раздразлив, премногу нервозен, се буди навечер, иако генерално спие без проблем, одбива млеко, неуморен, психички не мрдна по дома.

Ништо не го смирува ништо не го радува.;(

18. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.648
    Па завршил 7 скок пред некој ден. Види да не имате некоја регресија сега

На Kalija.P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    660
    6ti skok, ne ima? :D
    poslednive 2-3 dena e nevideno nervozen bebus, posebno popladne nisto ne go smiruva, navecer ke zaspie pa se budi posle saat-dva pa place neutesno okolu pola saat duri prizaspie...
    iskustva? da ne e regresija nekoja? bebe 7 i pol meseci

20. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    1.340
    Може некоја да види кога е втор и трет скок?
    Родена е на 21.06 а термин и беше на 16.06