Свечено влегуваме во 6ти скок, 2 3 дена порано Страшно е колку се менува бебево во секој скок, абе еден да не промашеше. Од вчера денски е со врискање секое спиење, ноќе на 1.5ч пак си станува. Во 4.30 седи и збори буден 1ч. Мене стварно ме фаќа страв како ќе преживувам на работа по 8ч.
Ај ве молам кој може да види кога е втор скок, овие 3 дена страшно е плачењето, вриштење, нозете ги крева во вис .. Ништо не ја смирува, нит тропалки нит ништо... Го исфрлив Колиеф, останавме само на Еспумисан или Саб Симплекс.... Термин и беше на 16.06 а се роди на 21.06
Втор скок е. Јас се породив на 25.6. Цица палци, плаче, црвенее од грчеви, сака само во раце, не можам да седнам, сака да шетам и тој си разгледува. Ако го оставам во количка, веднаш плаче. Сака внимание.
Здраво мајки дали е во скок малава на 19ти направи 5 месеци,успивањето е хорор толку многу е нервозна и плаче,немирно спие само се буди и ја презаспивам,до мене морам да ја ставам да спие за да не се разбудува толку често,поздрав имајте убава вечер ❤
9та недела сме а од терин 8ма.Дали е скок некој не знам од вчера бебево само плаче, ноќе за успивање мака мачам 2 саати томкам рика зајдува де превива цело, прета со ноџињата, кога е будно преку ден нон стоп плаче. Не дека неаме грчеви ама се подсмирија до пред неколку дена и изгледа си ја подречив..
Во втор скок сте, од 7ма до 10та недела после термин трае тоа од прилика, ќе се смири. Грчевите секако не и помагаат сигурно, ама ќе помине
2 скок е. Само што заврши кај нас. Од вторник почна 10 недела, а од средина на 7 почна скокот. Како друго бебе да имам. Се смее, си леже сам во количка, си заспива без проблем. Претходно плачење, само во раце, ноќе стануваше на 2 саата, дење око не склопуваше.
Skokovite se racunaat od terminot koj bil na raganje? Mojata e rodena vo 38-ma nedela, pa nedelite za skokovi treba da gi racunam od raganje ili od terminot vo 40-ta navamu?
Ај некој нека ми пресмета дали сме во скок. Термин 19 јули. Од пред 3 дена е скроз сменето, не сака да спие, дремнува по 10 минути и кога е будно само приплакува.
Можно е да е вториот. Вие само што сте почнале 7 недела, ама и кај нас од 7 почна. Дење никако спиење, дремка десетина минути и се буди, само во раце сакаше, плачеше, навечер на 2 саата се будеше, додека заспие уште пола саат.
Ова од пред 7ма почна, негде на 6 и пол а гледам втор скок од 7 и пол, ова испаѓа една недела порано.
4ти скок дефинитивно хорор. Немаме сила со мм, скроз друго бебе е. Преку ноќ станува на 2,3 саати порано си врзуваше барем едно подолго спиење од 5,6 саати. Преку ден никако да заспие плаче и на грбче и на меше, само во раце е мирна. Пробував да и дадам да цица повеќе за да се смири и заспие џабе само бљуцка после. Навечер до 12 неможеме да ја заспиеме. Порано само и пуштав шумови, цуцла и давав и тоа беше одма се комираше сега плачки со саати.