1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    Ах, значи од средина на 22.
    Е мојот од вторник почнува 24, ( на 25.6 роден, термин му беше 28.6)си го приметив детето сменето, ама викам рано е до 26. Баш со маж ми зборевме.
    Секогаш спие во кола, вчера пола саат пат плачење, да возам ли, да го смирувам ли.
    Пелена менење со бегање, се врти на спална, сакаше на подлога, сега и таму вришти.
    Во количка додека ме гледа е ок, ако се тргнам одма плачење, мора да сум до него. Сега беше во количка, главата свиткана, нога извадил надвор, ќебе гушнал..
    А спиењето овие 4 дена ужас. Ставам цуцла, ја плука, плаче, врте со глава лево десно, се мачи да заспие, со саати го успивам.
    Плус му остана од 4 скок, не врзува повеќе од 3 саати, се буди, бара млеко. Пред 4 скок, си спиеше и по 5 саати, сега нема шанси.
    Плус заби го мачат, раката нон стоп во уста, шмука прсти, плунка му тече цело време.

2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Мене ми се дере на цел глас кога го пресоблакам. Пелена наопачки му местам, не можам на грб да го задржам. Се размрдува на секој саат до 3 сабајле, ако не го потапкам по газ, пируети прави.
    Мојов па само на стомак спие. Вчера го ставив на страна кога заспа, одма се буди. И пееее пее пее цела ноќ си се успива ааааааа аааааа.

На Aschenputtel и _budaletinka* им се допаѓа ова.
  3. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    И мојот вика, сега додека јаде, нон стоп аааа. Дали што му е убаво, дали протестира оти не тече одма како млекото, не знам, битно цело време уста отворена, голта воздух, после гасови.
    Заспа божем во количка, ај алишта да средам и се расплака. Еве сега спие во мене, јас си гледам тв.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    474
    Ја користи ли некој wonder weeks да ми каже што да очекувам од оваа црвена фаза што ми следи овој месец? Обично скоковите се обележани со жолто, а оваа дека е во црвено си викам сигурно има уште поголем ефект. Веќе два дена како се буди на секој сат навечер:sweat:

Прикачени фајлови:

• IMG_6966.png
      IMG_6966.png
      Големина на фајлот:
      169,9 KB
      Прегледи:
      29
  5. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    Пред некој ден почнаа промени, денес кенка цел ден, ни во количка, ни во раце кај мене, ни на подлога. Нервозен е, немирен на пелена менување, тешко заспивање, дневни дремки 20мин.
    5 скок исто.

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Црвената е регресијата во 4ти месец. Ги учи фазите на сон и е хаос спиењето. Ќе помине само трпение

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    @Aschenputtel @_budaletinka* Како ви пијат млеко во 5ти скок?
    Мојов збесна, на 2 ипол саати бара преку ден. Сабјле се налапа палента со јаболко цел тањир, после 2 саати вика за млеко.

8. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    3.495
    И ние сме во оваа црвена фаза, на ад е и навечер на 2 ипол часа бара млеко, иначе по два пати бараше во текот на ноќта.

@Fenix05 после регресијата се враќаат на старо или стануваат навечер се почесто и почесто? :D

На Aschenputtel и Sunrise!!! им се допаѓа ова.
  9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    8.646
    Кај моево регресијата не направи беља, цицањето е мака. Фала богу сега некако го подсредивме па намали на 1 2 цицања инаку пред тоа на 1.5ч фиксно рипаше за цицање. Заби, лазење, седење, вртење за сè утеха во цице

На Bella.alleB и Sunrise!!! им се допаѓа ова.
  10. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    2ипол, максимум 3. И дење и ноќе.
    Исто, сабајле палента со сливи цела чинија, за 2 саата почна да плака за млеко.

11. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.123
    Постојано сме со јадење на некој 1ипол-2 часа цица. Сеуште навечер во 12часа спиење не држи двапати станување за јадење. Затоа еве сега ми е*а мамата .. од 19часот до сега 2 се успиваме стануца на 15мин вика се дере се тегне во раце се врти низ кревет лудило да те фати ..

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Аууу тебе и навечер те гњави.
    Мене прексиноќа ми мрдаше на 2 саати ама не му давам млеко. Цуцлата бутни и се успива. Не го враќам на повеќе од 1 млеко навечер па ако сака 16 пати нек се буди.

13. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.123
    Заспива 19ч до 20ч зависи до кога е последна дремка па стануга 00ч до 00:30ч, па после од 3ч до 4ч и директ после сабајле 7-7ипол и почнуваме ден ... пробав со лажлива јокк нејќе после треба да ја призаспивам .. а вечерва еве ме среди сега додека пишѕвам со мм 3 пат се успиваат зева корне стави ја во креветче се разбуди, ајде 2 пат на спална до мене јок пак стана за 15мин и сега 3та среќа .. ти спие во креветче или до тебе?

14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Мене завчера ме гњавеше така. Во креветче е ама залепено до мене, исто ко до мене да е, извадеба е страницата.
    А преку ден се збеснува буквално. Пробува да лази, да седнува, се превртува, летна со глава на паркет прееска, се смее. Једино мирен во количка надвор, дома не се трпи. Како ќе стане од последна дремка, само да го шеташ низ стан, ништо друго нејќе.

15. _budaletinka*

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.123
    Ние се туркаме наназад идеме напред пробува ама неможе се нервирс, седиме на 45° во хранилка така правам јадење пред кујна е ме гледа зборам за да можам нешто да направам. Ние седиме на подлога на меше седиме дури и јас сум оптегната долр на подлогата (facepalm) раце јок гледам колку можам помалку освен за успивање (заспива така со думкање нејќе никако на друг налун после 4 скок.. ) и да се подржиме малку зашто несмеам да кревам кај ми пукна цервикс на пораѓај па ме успиваа со целосна да ме средат кај и се ми е спуштено доле не е помрднато 5месеца од кога се породив .. па гинекологот ми рече што помалку а машала 7кг бевме пред 1 недела. Ние шетање во молл ви кенгур живи радости

16. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    Нејќе со цуцла, џабе бутам, плука. Се врте со глава лево десно, кога дадам млеко, одма заспива.
    Пиеше во 6, пред тоа и дремна малце, после околу 8 сакаше да заспие, мрда, кенка, ќе затворе очи, пак ќе отворе, ме бара дали сум до него. Морав да дадам 60мл да го залажам да заспие. Евс сега пак пиеше.
    Креветче џабе земавме, 1 недела спиеше откако не пуштија, после количка, сега до мене на спална. Денски во раце најмногу сака, шетаме по собите.
    Е за надвор душа дава. Како друго дете. Мирно, си гледа наоколу, се вози.
    Не знам дали така ми се чине, ама овој скок како полош и од 4 да е.

17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    33.981
    Има чи некој скок во развој околу 8м? Малите сега на 20 ќе се направат 8 м и лудница е со спиење . Како да пресметам до каде сме ?

18. КатеИна#**

КатеИна#** Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Здраво, сакам да прашам од која дата ги пресметувате скоковите ,по термин или родено ? Секој различно кажува .
    Моето е 37 недела по датум на раѓање и гледам дека од 6 ти скок ни остана уште малку. Си велам конечно ќе поспијам некој саат ,ако ми е точна пресметката

19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    По термин. На инста најди ја Гуднајт и се убаво ти пишува. И она нонстоп кажува дека од термин се смета.

20. КатеИна#**

КатеИна#** Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Фала ти ќе ја најдам обавезно , значи 36 недела сме по термин

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.