Од денеа 9м дали е мпжно тоа што почнаа да одбиваат храна и пискаат како нешто са ги боли да е од скокот на 9 м ако го има?
Дали некој има искуство со 6ти скок? Според Dr. Goodnight почнува од 33та недела ама кај нас од 31ва гледам некои потешкотии со дневни дремки, будење со плачење навечер, пократко цица...
Мајки како се пресметуваат скоковите? Бебе родено 12.11. Се пресметува од термин или од датум на раѓање? Сега е 11та недела?
Значи до сега не сме осетиле некој скок. Амааааа последни денови од 19 та недела, тако наречен 4 ти скок, плус вчера вакцини, која дели хелекс ве молам? Ова не е моето дете. Ајде вчера и температура имаше, па ајде. Ама ова денеееес. Едвај пие млеко. Еден изиграва мајмун, друг дава, се обидува да даде шишето. Денски спие 3 пати и тоа како никогаш со сега. По скоро два саати. Ама ова навечер успивање…. Јас ова до сега не сум имала со неа. Се бориме како со лав за да заспие. Мојата реченица: Период е ќе помине!
4ти месец е првата регресија во спиење, повеќе на тоа ми личи од искуство на блиски. Еве нешто и од дргуднајт што имам зачувано
Нека трајната промена биде само заспивањето два часа покасно. Веќе и денските дремки и се променија( барем овие два дена). Спие 3 пати ама убаво спие. Не и е веќе она спиење по 20 минути. Спие по саат ипол- два. Е сега можам комотно со неа да си легнам преку ден. Сака и повеќе да е будна. Ајде. Период е , ќе помине.