Zdravo. Moeto bebe konstantno ne spie preku den, a sega sme 7nedeli i 4 dena i toj spie bukvalno cel den se budi samo za cicanje. Dali e vozmozno da sme vo vtor skok i zatoa da spie poveke ili se podgotvuva za vtor skok?
Што сте приметиле како вештина после 2 скок? До вчера бевме лудило, денес е малку смирена влезе во 9та недела веќе, мислам дека и заврши. Цела осма недела ни беше хаос. Вака единствено што приметувам е дека бута цели раце во уста и повеќе време издржува на меше без да се буни, држи глава подолго и следи играчки.
Истото, со тоа што еднаш ми се сврте од меше на грб, иако мислам дека беше случајно. Ама ми се сврте баш внимателно, да речам така. Полека си се намести, си го дигна едното ноже, па другото и на крај си се насмевна И дремките му се скратија, по пола час. Ретко да спие повеќе. Ноќеска се буди само за цицање. Туку од трет скок што да очекувам?
Дали е ова 6 скок или бебе ми се смени скроз? 7++ сме, според апп е рано ама.. - Пренервозно кенка и приплакува цел ден. Букв цел ден без прекин - Не сака воопшто да спие преку ден, навечер фала богу спие од 7 до 7. - Не сака во количка да се вози за прв пат, плаче - Сака во раце, плаче одма кога ќе отидам до кујна пример .. - Намали со јадење, јадеше 200г доручек некогаш 180 200 ручек, сега едвај 100-120г ручек.. - Цица исто на 2-3ч Давам осанит бидејќи рекоа као почнати запчиња ама не ќе излезат скоро.. Искуства слични?
Да, се имавме во 6 скок. Млеко знаеше и да остави цело шише, дали 10мл ќе испиеше од 150. Со кашите намали, во сред јадење правеше како да има нагони за повраќање. Нејќеше количка и уште нејќе. Цело време во раце и тоа си остана. Тешко заспиваше.
Бебка е 2 недели, таман се навикнавме на некоја рутина и одеднаш почна да станува многу кенкав и плачлив, цело време сака да е во раце и не заспива навечер, и почна многу повеќе и почесто да бара храна, само што ќе го нахранам и ќе го оставам да поспоие 2-3 саати како претходно, за 40тинс минути ќе почне да плаче. Сега испаѓа дека на максимум 2 саати сака да јаде и тоа дупло повеќе од дозата што му е препишана сега за сега (го дојам плус АД). Дали е ова скок во развој? Има ли такво нешто меѓу 2ра и 3та недела?
Првиот е околу 4-5 недела по термин за раѓање. Секое бебе различно е, давај колку што бара да јаде, само знае дали е гладно и колку му треба. Може и да се грчеви, рано е малечко е. Ден за ден менуваат не се навикнувај на рутини па и скоковите хаос. Знам неколку бебчиња на АД што сите различно си пијат млекце количински. Јас дојам само, ама и моето тој период почна да менува ми се чини само тие две недели спиеше повеќе после тоа почна дремки само по 20-30 минути еден период.
Не е скок, рано е за прв скок. Колку мл ад даваш? Може да е гладен. 2-3 саати исто така е доста долга дремка, може да е наспан па да сака да јаде, да си игра и сл. Многу е мало, уште не знае дека е надвор, сака да се гушка и да те мириса, затоа во раце сака.
Да, испаѓа дека е гладен, последно на педијатар ни рекоа 45мл АД плус доење ама мораме да качиме на 60-80мл АД за да се најаде. Ајде во четврток сме на контрола па ќе видиме што ќе кажат. Јас ептен инсистирав да ги следиме насоките што ни ги дадоа ама па сега кога е гладно детето и очигледно вознемирено, морам да му дадам повеќе
Следи го детето и ако треба дај му 60, не го оставај гладно. И ставај го повеќе на гради штом фаќа убаво да цица да стимулираш млеко.
7ми скок на најако се буди на саат ипол, на саат па на 20мин и станува накај 5 си игра до 6 и пак спие 40мин Некоја со слично искуство? Незнам дали е до скокот или заб да излегува
19та недела, плаче цел ден, заспива и се буди со плачење... а се чеша и со глодалката, па може и заб да е. дали 4тиот скок е таков со плачки?
Не да е со плачкии, хорор беше. Ништо не и беше погодено, само плачеше, кенкаше, во раце постојано, а со цицањето ме умре. На 2мин бараше мислам не ми даваше да ја тргнам од града, тогаш ја заспивав до мене на спална, немаше шанси да ја спуштам, урлаше. Бараше на града да спие и строго во раце
Еве се разбуди со викање, неутешно плачење, страшно! До кога трае ова скоков? Цел ден во раце и ова и бара постојано внимание, се тоа ок нели, само жално е ваквото плачење.
Nie sme 11ned i 5 dena. Ne spie mirno nitu denje nitu noke veke 6 den. Denje 4 dremki od 30min max, a noke stanuva za cicanje na sekoj saat. Gledam tret skok e od 11nedela. Kolku vreme trae ovoj skok?
Истото ми се случи вчерва, а таман го пофалив во друга тема ми се удри од глава цела ноќ не спиевме само на цицка, таман заспал отвара очи и вришти. Ги чеша непцата мислиш ке ги изеде цели раце…. Не знам мислев нешто го боли од толку плачење