1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. FarfallaBlu

FarfallaBlu Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    133
    Ставив дентинокс вчера (читав по форумов дека им помогнало на многу). После тоа заспа 1 час ама толку… дали помогна нешто не знам, денес ми е пак плачлив во рандом моменти :|

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.435
    Според календар на dr. Goodnight пола 11та и пола од 12та трае. Јас трет скок не осетив, еве ни завршува 12та недела утре. Расположена супер си беше.

На Winnie pooh23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    1.470
    @Aschenputtel кога е 7ми скок?
    Што да очекуваме...

4. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    9.077
    Еве. А според dr.goodnight од средина на 41 е лошо расположение и раздразнето бебе. Син ми утре полни 41, така да се спремам психички, а плус и забите што го мачат веќе 3 недела не сме спиени, таман на раб на лудило сум.
    Messenger_creation_165e47d1-6f2a-47fa-9a02-e30677a0a85e.jpeg

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    11.692
    5 недели трае. Многу вештини учат после тој скок а и регресијата е со спиење заедно со скокот и затоа потешко поминува.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    667
    Даа, баш читав. :*

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Dali e mozno 4skok da zapocne vo 13nedela. Od odlicno spienje navecer poslednite 2 noki ima mnogu aktiven son(konstantni mrdanje i cikanje) i se budi cesto i e buden 1 cas na sekoe budenje. Vo tekot na denot ne e voopsto raspolozen i konstantno place i saka samo vo race.. :(

8. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.463
    Нас ни почна 14+3 мислам и еве уште не дрма :drunk: Дневни дремки или на мене или на маж ми спие, ништо не и одговара за се нешто се кенка, подлога, релаксатор и играчки кратко време и е интересно, сака да шета и гледа, рацете или се во уста цело време или дур ја шетам ме гребе и штипка, лом ме направи. Со нозете и рацете само прета најмногу ако нешто не и одговара, навечер исто знае да спие немирно. Едвај чекам да помине:sweat:

9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.262
    И нас 14+3.. исто бебе како да имаме хаха

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. u_prolazu

u_prolazu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2023
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    144
    Зошто никој не ни кажа дека ни породувсње ни. грчевите ни ништо не се пореди со скок во 4. месец?
    Што е ова аман?

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.439
    Јас не го сетив 4 скок кај моево дете искрено. Од скоковиве до сега можам само 6ти да го издвојам.

12. Lilith_3

Lilith_3 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    197
    Што е со 7ми скок? :drunk: Од мирно бебче, сега само плачи и само во раци да е. Четвртиот скок не го осетивме а од тој најмногу се плашев :D Сега со овој... Окапав :sweat: до кога трае?

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    9.077
    Ауу што да очекувам?

Ни се ближи тој...

14. Lilith_3

Lilith_3 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    197
    Штом не е во раце, плачи се заоѓа. Рачунај постојано се држиме :drunk: Од бебе што се јадеше, цела недела јаде само кисело млеко и смоки и тоа многу малку. За успивање не ми се ни зборува, ја успивам со саати и цела вечер или кенка или плачи во сон. Па ќе стане ќе си седне, па пак успивање. А за дремките бетер, она плачи и се спие јас налегни ја за да ја заспијам, она се исправа плачи и така во магичен круг неколку пати.. Играчки не ја интересираат.
    Половината веќе не си ја осеќам, од што боли пече дури :D едвај чекам да помине искрено не се издржува повеќе, попуштив со нерви.

15. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    9.077
    За 4 дена прави 10.
    Има нешто од ова уште сега. Играчки нејќе, само во раце, плаче во сон, ама и забите го мачат. Не одбива јадење, ама во 6 скок не сакаше да јаде.

16. Lilith_3

Lilith_3 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    197
    Можно е да е почнат скокот веќе, нели се рачунаат според терминот а не според денот на раѓање. Се надевам ќе го поминете многу полесно од нас :hug:, навистина многу тежок период :headbang:

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    11.795
    Не ме потсетувај мајка...:sweat:
    Исти бевме и ние,само × 2 дека близнаци плус тодлер...јако беше,кога заврши скокот дома две вечери славев со алкохол :d:

На Lilith_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lilith_3

Lilith_3 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    197
    Мајка ова твоето е за медал :*:
    Само ти си знаеш како си издржала. Со тодлер сум и јас ама среќа пак разбрана е поголемиот дел ми помага, ама исто има и напади на љубомора :D колку недели траеше кај вас? Малото веќе е 46та недела ама уште ја дрма :tmi:

19. Liza38

Liza38 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28
    И моето е во 7 скок. Вакво нешто до сега не сме искусиле. Скроз друго бебе е. Спиењето и се влоши многу. Секоја вечер станува си седи па пак заспива. Само на цице е по цела вечер само така спие, ако мрднам одма станува. Играчки не сака. Сака папучи шишиња за вода итн. Едвај чекам да помине бар спиењето да се среди.

На Lilith_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. confidential

confidential Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Здраво. Бебе го почна 4ти скок. Едвај спие преку ден и тоа само во раце и ако го нишам и свири музика (читај одбрани песни инаку плаче). Се буди многу често со неутешно вриштење. Исто многу ги чеша непцата и му се воспалени, рацете му се цело време во уста и премногу се лигави, па не знам дали е нешто од скокот или стварно ќе вади запчиња. Што мислите? Му ставав гелче на фризидерм, како да се потсмирува па ќе земе да цица инаку одбива, и за јадење по цел ден се молиме...