Ставив дентинокс вчера (читав по форумов дека им помогнало на многу). После тоа заспа 1 час ама толку… дали помогна нешто не знам, денес ми е пак плачлив во рандом моменти
Според календар на dr. Goodnight пола 11та и пола од 12та трае. Јас трет скок не осетив, еве ни завршува 12та недела утре. Расположена супер си беше.
Еве. А според dr.goodnight од средина на 41 е лошо расположение и раздразнето бебе. Син ми утре полни 41, така да се спремам психички, а плус и забите што го мачат веќе 3 недела не сме спиени, таман на раб на лудило сум.
5 недели трае. Многу вештини учат после тој скок а и регресијата е со спиење заедно со скокот и затоа потешко поминува.
Dali e mozno 4skok da zapocne vo 13nedela. Od odlicno spienje navecer poslednite 2 noki ima mnogu aktiven son(konstantni mrdanje i cikanje) i se budi cesto i e buden 1 cas na sekoe budenje. Vo tekot na denot ne e voopsto raspolozen i konstantno place i saka samo vo race..
Нас ни почна 14+3 мислам и еве уште не дрма Дневни дремки или на мене или на маж ми спие, ништо не и одговара за се нешто се кенка, подлога, релаксатор и играчки кратко време и е интересно, сака да шета и гледа, рацете или се во уста цело време или дур ја шетам ме гребе и штипка, лом ме направи. Со нозете и рацете само прета најмногу ако нешто не и одговара, навечер исто знае да спие немирно. Едвај чекам да помине
Зошто никој не ни кажа дека ни породувсње ни. грчевите ни ништо не се пореди со скок во 4. месец? Што е ова аман?
Што е со 7ми скок? Од мирно бебче, сега само плачи и само во раци да е. Четвртиот скок не го осетивме а од тој најмногу се плашев Сега со овој... Окапав до кога трае?
Штом не е во раце, плачи се заоѓа. Рачунај постојано се држиме Од бебе што се јадеше, цела недела јаде само кисело млеко и смоки и тоа многу малку. За успивање не ми се ни зборува, ја успивам со саати и цела вечер или кенка или плачи во сон. Па ќе стане ќе си седне, па пак успивање. А за дремките бетер, она плачи и се спие јас налегни ја за да ја заспијам, она се исправа плачи и така во магичен круг неколку пати.. Играчки не ја интересираат. Половината веќе не си ја осеќам, од што боли пече дури едвај чекам да помине искрено не се издржува повеќе, попуштив со нерви.
За 4 дена прави 10. Има нешто од ова уште сега. Играчки нејќе, само во раце, плаче во сон, ама и забите го мачат. Не одбива јадење, ама во 6 скок не сакаше да јаде.
Можно е да е почнат скокот веќе, нели се рачунаат според терминот а не според денот на раѓање. Се надевам ќе го поминете многу полесно од нас , навистина многу тежок период
Не ме потсетувај мајка... Исти бевме и ние,само × 2 дека близнаци плус тодлер...јако беше,кога заврши скокот дома две вечери славев со алкохол
Мајка ова твоето е за медал Само ти си знаеш како си издржала. Со тодлер сум и јас ама среќа пак разбрана е поголемиот дел ми помага, ама исто има и напади на љубомора колку недели траеше кај вас? Малото веќе е 46та недела ама уште ја дрма
И моето е во 7 скок. Вакво нешто до сега не сме искусиле. Скроз друго бебе е. Спиењето и се влоши многу. Секоја вечер станува си седи па пак заспива. Само на цице е по цела вечер само така спие, ако мрднам одма станува. Играчки не сака. Сака папучи шишиња за вода итн. Едвај чекам да помине бар спиењето да се среди.
Здраво. Бебе го почна 4ти скок. Едвај спие преку ден и тоа само во раце и ако го нишам и свири музика (читај одбрани песни инаку плаче). Се буди многу често со неутешно вриштење. Исто многу ги чеша непцата и му се воспалени, рацете му се цело време во уста и премногу се лигави, па не знам дали е нешто од скокот или стварно ќе вади запчиња. Што мислите? Му ставав гелче на фризидерм, како да се потсмирува па ќе земе да цица инаку одбива, и за јадење по цел ден се молиме...