Zdravo majki, 43 dena sme.. od vcera pocna da mi negoduva na jadenje(na dohrana sme) zaspiva na pola kolicina oa se molime za ostatokot.. denski skoro i da ne spie ili dremkite se 10-15min. Nokeska si lezi vo krevetce ama si mrda si guka konstantno.. dali stanuva zbor za skok vo razvoj? I ako da dali ste gi imale istite simptomi i vie?
Веројатно е првиот скок што фаќа 5-6 недела, вториот е 8ма и 9та. Може да негодува за јадење и спиење типично е за сите скокови тоа.
6ти скок? ЛУДИЛО. Таман се научи сам да си заспива, сега пак не сака никако да се успие освен во раце а и дури се успие голема е маката. Плачи, одбива млеко. Не сака ни каши. Навечер секогаш без проблем ми заспиваше, сега со триста процедури. Не ја фаќа ни лажалката мислев дека од 4тиот скок нема да има полошо, ама со овој ми се расплака мајката И кај никој во раце не сака, освен кај мене. Како лепенка е. Ќе се спобудалам....
Денес очајна сум жими се. 2те дремки ги направи по 30минути, и си се буди превесел. Прозор на будност по 3,5 часа денес.
4тиот нај го осетив и сега 9тиот... Се фрла од земја за ништо. Заб вади у исто време. Ама мислам учи многу нови работи. Не е зс оставање ни секунда. Мисли се знае.
И ние сме при крај со 9ти скок и мислам и јас дека овој најмногу го осетивме, ко со тинејџер да живееме е, се по негово да е инаку зградата во вис се надевам ќе научи и нешто плус, конечно се пушта сам да оди подолго пред да седне и да се фати, нови звуци кажува и се по список се надевам уште повеќе ќе се нови добри работи
Како поминавте со 5 тиот и дали доаѓа брзо после 4 тиот? Како се манифестираше кај вас? Ние сме уште во 4 ти па дали ќе има малку одмор или одма се иде јако хаха
Еден месец после 4тиот е 5тиот. 5тиот полесно го поминавме од 4ти. Во 5ти се будеше на 20 мин на ноќе, ама веќе отрпната бев јас хахахахах 4ти како го поминувате?
Ааа добро е ако има еден месец пауза хаха Па и се одрази на ноќното спиење станува еднаш или два пати некогаш и три пати а претходно спиеше по цела ноќ. И малку е повеќе нервозна, гребе, косава ми ја искуба што не важи за татко и, кај него е бајче. Рацете ги изеде и се што ќе и се најде пред очи, мислам дека само лигавчиња перам. И за јадење не и се чека ни 5 мин пошто сме на АД обавезно пола саат пред да јаде почнува хистеријата.
Јас да не те плашам ама нас или не фати 5тиот одма после 4ти, или има нешто измеѓу 4ти и 5ти зашто имавме оддишка само 2 дена после 4ти скок. Не знам што не фати. А може и заби се. Како и да е веќе се навикнав и отрпнав како што вика @gwenst
Кога ви почнаа "симптомите" на четврти скок? Кога почнува во 14та недела или баш кога вика дека треба да ја раздразливо бебето во 17та? Ние сме моментално на крај на 14та, конечно научив како моето бебе може да вриска, и тоа од нигде никаде, досега само се жалеше не знаев каков глас има за врискање. Башка одење кај други луѓе тоа никако. Ама со се ќе се справам само да не менува спиењето навечер, затоа што еве веќе една недела станува само во 6, ја земам да цица кај мене и си продолжуваме уште некој саат.