Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.553
    Допаѓања:
    11.038
    Кај нас беше супер негде од 8-9 недели кога беше до пред една недела кога наполни 6 месеци, дневни дремки супер, ноќно спиење супер без будење или со минимални будења, презаспивала со цуцла. Некако од мало ептен разликуваше ден и ноќ и си спиеше по цела вечер. Сме немале вакви маки скоро пола година, од новороденче кога беше и претешко ми е да се навикнам да биде ваква цело време. Се надевам дека ќе и трае краток период, јас стварно немам сила да го издржам ако трае со месеци. Немам ни јас помош преку ден, ни мајка ни свекрва имам тука, по цели денови сме сами. Психички и физички зависам од тоа ноќе да спијам, цело расположение во текот на наредниот ден ми зависи од тоа, здравје мислам ми се зема. Едвај чекам да порасне, бебе стварно не е за слаби луѓе зависни од сон како мене. Да имав било каква претстава како е со мало бебе, никогаш немаше да родам. А второ дете никогаш во ниеден живот не сакам ни да помислам да имам.

На Baby warrior и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  2. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    634
    Да не имаат некој скок на годинка?? Наполнивме годинка, пред тоа супер си заспиваше, две дремки, сеа е борба. Еве од 8 е станата уште не сака да спие.. Да не ке си праи сама една дремка. Се успиваше со цицање, сеа ке се нацица и си игра низ спална..

3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    11.551
    И вие истото? :( знаеш колку пати си реков, абе како викаат спие ко бебе!? :rofl: ете моето бебе не спиеше :rofl: и втора работа, децата се радост, среќа, абе се, ама и еден тренинг на нерви има да ти направат :rofl: додека ги пораснеш, они среќни, ние бели во коси :rofl:

На Зеленоокатаа, Kala22, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    358
    И ние сме хаос со спиењето во четвртиов скок.. почна да и се скратуваат дремките уште во трет и не се оправија и еве сеа уште по хаос откога влезе во четврти.. секое заспивање со плачки и одбива да заспива било како освен во раце и тоа строго станати да сме и она да е исправена па така “ненадејно” гледајќи да задреме. Џабе и будни прозори и активности и се да е спастрена она е спремна да урла на заспивање колку и да е или не е уморна. Дремките траат 10 мин, 20 до макс пола саат а презаспивање строго на цице и тоа исто со цицнување па заспивање 2 мин, па ме тепа па пак од ново. Дур си играме те се кикоти на глас те плаче драматично, па нешто пробува да каже гуга вика. Ноќе кога ќе успееме да се успиеме знае да врзе 4-5 саати до станување и после на саат два се буди да си цицне и да ме клоца а стануваше само еднаш порано. Општ хаос е ова се надевам нема предолго да трае. Нз како ќе издржам ако е 5 недели.

На Kala22 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    1.378
    Сестра ми со 3 деца и ми викаше после 6ти месец првите две драстична промена во спиењето, јас си викав нема шанси ама еве бидна и кај нас :rofl: Не знам какво е тоа спиење како бебе стварно ако мрднам ќе се разбуди, сто пати презаспивај, заспивај исто долго и што уште не. Едвај чекам да заспива и спие како возрасен :rofl:

На Cherry blossom89, baguf4e и Baby warrior им се допаѓа ова.
  6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    10.014
    Дефинитивно учењето вештини го уништува спиењето, кај нас периодов постојано учи нешто ново, премногу е активна не застанува и ноќеска сака да се движи. Се изначитав за тоа колку темпераментот е цврсто сврзан со спиењето на детето.

Леле кога ќе ми текне дека врзуваше по 6/7 саати цицаше спиејќи и продужуваше ми се плаче на глас.
    Синоќа сврза 4ипол после еден куп време, не ми се веруваше дури. На саатипол/2 се буди цела недела, претходно на 3, додека легнам она више станата.

На Cherry blossom89, dummy, Hygge-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.460
    Допаѓања:
    12.154
    5ти скок?

8. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    358
    Дефинитивно им доаѓа overwhelming од вештините… еве сеа во 4тиов скок и гугање и фаќање со раце фрлање играчки и вртење и распознавање лица па ваљда разбирливо е да се мачат мозочињата да процесираат кога треба да спијат

На Cherry blossom89 и Noemi им се допаѓа ова.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    10.014
    Баш синоќа гледав, влезени сме сега, ама ова се влече од 4ти, плус регресијата ја фати од 3+++.

10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.460
    Допаѓања:
    12.154
    Со лесно. Почекај да помине и после тренинг почни.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    9.166
    Хахахаха welcome. Нашиот 8ми скок трае веќе втора година. :)
    Инаку за спиење нормално е . Ке преминува полека на една дремка .
    Што ставаш за инхалација и која доза ? И ние сме со ларингит​

12. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    11.551
    После роденденот кога направи 1 година, мислам магија се случи, и почна да спие без да се буди ноќе. Уште цицаше ама сама смени, дали еднаш ќе се разбудеше, ќе ја нишкав или гушкав и ќе продолжеше. И за мене дојде живот тој период :D така да, ќе почекаш со спиењево како на возрасен :D не е некоја утеха, ама многу им се собира. Заби, скокови, регресии, вакцини :sweat: штом мојава неспијач заличи на дете, ич да не се секирате сите, има надеж :D

На naturally, dummy и Kala22 им се допаѓа ова.
  13. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    11.551
    За второ, ќе ми помагате вака другарски сите од форумов. Кога како зошто, да почнам со рутина. Не мислам да умирам пак за спиење :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.460
    Допаѓања:
    12.154
    Јас пу пу да не се жалам, ама тренинг помага. Ќе речам може и до детето, ама стварно помага.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    10.014
    Со кој метод сте?

16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.460
    Допаѓања:
    12.154
    Не знам дали е метод или тренинг. Ама гледав кај dr.Goodnight, пробав се што имаше кажано и успеа да презаспива сама, и да не се буди навечер.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    74
    Таман почна детево да врзува 5-6 саати навечер, почна 4ти скок и сега сме на два саати будни.. Не се смирува со цуцла, па цица по 40 минути на подој.. Во 4 више скроз буден. Ќе полудам, подочњаци до колена