@baguf4e Доколку бебуш пред една недела направила 6 месеци, во 5ти скок сте според wonder weeks. Исто е и бебе тука некаде, 23 недели прави утре, мислев дека скокот е веќе завршен, но само што почнал.
Излезени сме ние од 5 скок според календариве на wonder weeks, моево за некој ден влегува во 28 недела, терминско бебе е.
Па, pp brain му скратив 4 недели на моето бебе, 27 недели е веќе.. ама ајде се тешев во некој измислен скок сме, важи..
Леле мислев само моево е со штрајковиве само он најчесто насабајле до кај 3-4 на пладне си цица редовно, после до 8 вечерта никако не сака, и ноќе си цица. Ме излудува во тие саати кога никако неќе и не ми е јасно како го праи секој ден во исто време
Ми даде 1.5мл физиолошки со 1мл пулмикорт 5 дена инхалации сабајле и навечер и 6ти ден само со физиолошки. Скоков е хорор да спие на спална нема гајле креветче хорор ама нема да дозволам со нас на спална се скичмив некој ноќи кога ќе ја ставам за да призаспие па заспивам и јас некој 30мин се будам ја префрлам и неможам да мрднам од укоченост .. ноќе се успиваме по 1ч мижи паѓа на спална ама се тркала и станува се исправа на спалнаа ..
Нас ни даде и Вентолин со оваа комбинација ама читав лоши нус појави и ми е страв со него ... Ај некој искуство ако има...да сподели плс
12 недели по датум на раѓање, околу 10 по термин. Дали има некој скок со спиење преку ден по 30 минути? Може една дремка евентуално да е подолга во денот (од 5), а некогаш не, се друго после 30тина минути очите одеднаш ширум ги отвара и нема презаспивање. И почесто бара да цица некако и сака да дреме на цице. Вака веќе 4-5 дена
12 недела е 3 скок, е сеа по термин демек се рачунаат, ама некои бебиња ги фаќаат по датум на раѓање така да може да е тоа а за спиењето ќе менува, мојата тој период смени и имаше дремки само по 45 мин, еве сеа на скоро 6 месеци скоро исто е, со тос што успевам да ја презаспијам. После 6 се надевам ќе и се продолжат.
Само што влеговме 5ти скок и ги скрати дремкиве. Имаше 3 дремки по 1/1.5ч , сега во 8:10ч заспа, еве го стана пред 10 мин. А таман реков си имаме ред. Оф бееее. Ваков ли е овој скок?
Исто бевме и ние со дремките во тој скок па неколку дена ок и после 4ти скок дури и со пократки дремки. Среќа ноќе е ок. Сите 4 скока до сега не фаќаат од ден на раѓање не од термин
Кај нас не се продолжија, 3те дена измеѓу двата скока спиеше по 2ипол саати ќе се помочав од среќа и толку беше. Сега може да поспие макс саат ипол и тоа со мин 2 презаспивања )) се надевам после него дека ќе се оправи