Скок во развој кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by Lady.Luck, Feb 2, 2014.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Не се грижи ќе си продолжи, ние така бевме 5 дена и си мислев готово детето ми се одби но си продолжив со често измолзување и секогаш нудев града ако почнеше да вреска и давав шише или измолзено или ад пошто сме на комбинирано хранење и со шише со најмал проток. Не ја форсирав на сила да и створам аверзија. Биди трпелива само

Baby warrior likes this.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Не ми останува друго … глумица е скроз 8) ја гледам и се чудам ама тоа ми е работа ќе се молиме додека не заврши скоков :x

LaTama likes this.
  3. LeNora

LeNora Истакнат член

Жени кажувајте совет што да се прави според термин сме во трет скок ама според датум на раѓање не фаќа и четврт и не знам кој е. Од сношти одвај издржувам, а тек почна. Се буди на саат ипол- два за цицање, нема дремка ко шо треба денес три дремки по пола саат некаде и еве не можеме уште да ја успиеме плачи вришти се менуваме со мм, на цице исто плаче ако е гладна цица и кенка цело време. Еден саат се на се шо беше мирна и насмеана кога игравме на подлога и толку. Ја шетавме фати да вришти по пат па ја шетавме количката а она во раце.Колку дена трае скокот?

4. dummy

dummy Истакнат член

Трпение само, баш сте во периодот на регресија од спиење која трае долгичко… И ние сме веќе месец дена од 3+ до сега 4+, кај нас дури и некако споени беа трет и четврт скок ради регресијата. Чаре нема, прати само прозори на будност и знаци на поспаност иако се кратки дремките за да издржи некако без многу кенкање - ние некои денови и по 5 дремки имаме за да издржи, а 30 минути е макс должина. Пробувај презаспивај ја за да продолжи дремка ако може, нас ретко ни успива и тоа само со цицање, многу се опира ако ја земам во раце да ја нишкам или клацкам. Понекогаш и во количка заспива ама исто прекратка дремка 25 мин и не презаспива. Ноќе не стануваше многу ама еве деновиве по 4 пати и само со цицање презаспива се опира на се друго.

LeNora likes this.
  5. LeNora

LeNora Истакнат член

Мора да издржиме тоа е. Заспа сношти после 01:00 и само еднаш се разбуди за цицање кај 05 па сега дури во 08:30. Од сабајле си е весела како друго бебе да е ама како што одминува денот станува напорна. Количката ја внесуваме дома па ја возиме низ куќа, се нишаме пееме песнички ама ептен тешко се успива, а предходно само ќе ја легнев си ги гледаше рачињата и си заспиваше. Утре ќе ја носам на вакцина само да помине во ред, како ни се погоди се во едно.

dummy likes this.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Не си единствена и за ова, јас нонстоп носам и кенгур со мене па ако вришти ќе ја земам во кенгур

LeNora likes this.
  7. dummy

dummy Истакнат член

Јас исто денес требаше на вакцина ама вчера како малце диареа да имаше ваљда од што се препив јогурт и сметаше па ќе почекам ден два да се стабилизира али сепак all in сеа уште грчевите од рота ни фалат :(

и мојава сабајле е највесела па како одминува денот од што и фали сон е по кенкава

LeNora likes this.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Ова за кенгурот ми нема текнато, фала ти и јас така ќе правам.
    Значи исто сме ќе се тешиме тука. Мојата пак нема какано еве веќе трет ден не знам што и стана. Ако биде добра утре ќе ја носам за крвна слика и за вакцина.

dummy likes this.
  9. dummy

dummy Истакнат член

Ќе се тешиме и ќе издржиме некако. Мојава и во количка се помалку заспива, дома ич едино во транспортерот ама кнап и е некако. И нарачав некоја подлога мека за количка од Тему па се надевам поише ќе ми заспива така да можам и низ дома со количка

LeNora likes this.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

6ти скок некоја да си се тешиме заедно? :x Што е ова луѓе преку ноќ ми се разлоши бебево.. спие по 20 минути, плаче во сон, не се смирува ни во раце. Успивање цела вечност трае. Плаче она плачам и ја со неа:sweat:

11. dummy

dummy Истакнат член

Ние не сме во 6ти ама еве во 4ти исто со големи драми за спиење. Сега таман на први симптоми дека и се спие и таман прозор на будност се успивавме саат време од кои пола саат те плачеше те ме гледаше во очи и се кикотеше со цела уста отворена на глас. Абе на сред успивање да земе да ми се смее гомце мало а очине и паѓаат црвени :drunk:. 5 различни начини сменив за да ја успијам еве сеа на мене лежи на клацкалка и очекувам да стане по 20 мин ЛУ-ДИ-ЛО

Dodo1 likes this.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Been there done that. Не знам кој е полош, 4ти 5ти или 6ти. Тесно е

autumn_s and dummy like this.
  13. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Исто како јас да сум го пишувала ова :worried:

dummy likes this.
  14. Sss26

Sss26 Активен член

На иста мака сме.. Денес 19та недела од бебе што стануваше 1-2 пати у тек на ноќта нокеска на саат време мислам.
    Мислев да не се грчеви од ротата, нема какано мислев да не е запек, или заби ама најлогично ми е да е од скокот дека ептен немирно спие. Значи саат време да го заспивам, за 10 мин ке стане, вчера 2 саати ми вриштеше кога завршува чудово?

dummy likes this.
  15. Marijanche33

Мајки ние сме во фамозниот 4ти скок моментално. Има подобри и полоши денови, ама некогаш (пр сега веќе 3та вечер по ред) си ја правиме рутината со бањање и заспиваме околу 9-9.30, ама бебево го третира ова заспивање како дремка и се буди после 30-40 минути и нема заспивање после уште два саати, се откостувам од нишање. :( Има ли решение за ова? Запазен wake window, со 4 дремки на ден сме. Дали ќе помогне ако стануваме порано насабајле (моментално станува меѓу 8-9)?

16. dummy

dummy Истакнат член

Се уште учи како да влезе од една фаза на сон во друга и не успева да влезе во длабок сон затоа ти се буди по 30-40 мин. И кај нас е така, се надевам после скокот и регресијата ќе се среди. Ние се успиваме со цицање на спална па чекам јас 30-40 мин до неа лежам за одма да ја презаспијам ако не може сама, обично цицнува 5 мин и презаспива и после си тера. Ако се заспивате со нишкање не го префрлај во креветче и почекај бар 40 мин па после префрли. Ќе приметиш дури и се штрекнуваат малце кога влагаат во длабок сон и после им е многу успорено и смирено дишењето е тогаш е момент за префрлање.

да се надополнам: за времето на заспивање според сите извори треба да е од 19-20 за да најдобро функционира нивниот биоритам така да пробај и тоа помести

Baby warrior likes this.
  17. Marijanche33

Знам, инам читано зошто се будат по 30-40 мин зошто и преку ден ни се случува. Навечер заспива или со цицање во раце или со нишкање во раце секогаш ја држам 40-50 минути додека да пројде “кризата” што викам јас односно тој премин од една во друга фаза. Е сега некогаш преминува сама, некогаш одма ја ставам на града и успешно продолжува ама некогаш… wake window од почеток и почнува. А во право си за заспивањево, веќе треба да го поместиме порано ама и треба да се станува во 7.. ќе пробувам тоа да го сменам периодов, па можеби ќе помогне.

dummy likes this.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Епа може да игра улога времето на заспивање и станување. Мојава заспива негде меѓу 19-20 со месеци не ни можам да и поместам и да пробам а станува негде меѓу 6:30-7:30 (со 2-3 цицања измеѓу) ама не се случило да го третира како нов ww тоа будење на успивање до сега, секогаш презаспива - некогаш малце потешко со лигавење на цице ама успева битно. Е дење друга приказна, уште се мачиме со кратките дремки

naturally and Marijanche33 like this.
  19. Elly989

Elly989 Истакнат член

Скок 7 искуства и совети за преживување?

Marr_ss likes this.
  20. Marr_ss

Marr_ss Истакнат член

Немам совет, за тоа дојдов на темава хахах
    Еве при крај сум со нерви.
    Како да се вратив на маките кога беше новороденче исто!! Најлош скок до сега дефинитивно барем на мене.
    Како го поминавте вие?