Исто. Јас толку од скоковите не, ама ова забите... од март не сум спиена ко човек, ова е страшно. Едвај двојките му пробиваат, многу мачно, а каде се другите? Искрено се мислам и јас, а 3 сакав
Со заби завршивме. Уште три 4 ки, да доискочат и следни се тројките. Ама ако може малце да почекаат, да одмориме малце гахахах
Викаат било многу од корист. Деца ваделе заби без родители да приметат. Планирам да го купам бидејќи со првите 2 заби беше ХОРОР. Не јадеше по 3 недели, пиштеше ноќе... сега ги чекам горните кецови и се тресам
Мајки, бебе е 8++ денес само една дремка а периодов беше 2 некој ден, некој ден и 3, не ми е јасно. Стана 9и40 сабајле, спиеше од 14.00 до 15.30 и сега заспа во 20.30. Многу малку некако, а полн енергија, само сака да рипа. Пробував да го успијам цел ден, плаче ли плаче, ќе го спуштев на подлога, гајле нема, си игра. Нели е многу мал? Да не има некој скок? Исто и слабо јадеше денеска, цел ден одбива. Може и горните кецови да му се појдени ама кој да знае веќе
Здраво мајки имаме 4 месеци и еве недела дена како бебе се буди сабајле во 5 на вториот подој. Првиот ни е накај 1 ипол 2 уз спиење. Претходно си спиеше 9-10 саати ноќе со по 2-3 подои дур спие, сега како програмирана се буди во 5 секоја ноќ и така седиме будни се нишкаме саат ипол. Дали е 4тиот скок или регресија…?
Па вие сте супер. Обично по 150 пати се будат во 4ти скок. Да не зборам за денските дремки, по 10 минути и делот само во раце спиење. Така да топ сте.
Ужас е мал збор за скоков, ќе пројде само роа можам да ти кажам. Ама стварно биди среќна за вечерното спиење, иначе на пола саат се будат.
Кај нас 4ти скок удри на денските дремки. Точно 30 минути спиеше На 9 месеци има некој скок или регресија? Бебе почна да се буди ноќе на секој час. Извади запче, почна со лазење и со исправање.
Пази прозори на будност и дури крати и ги ако и се кратки дремките, ние така издржавме некако. Еве сеа и петти скок слично тераме некои денови. Ако фати убава дремка 2 саати ко ништо издржува превесела ( во раце скроз цела дремка ако ми спие) ама ако е кратка морам порано да ја успивам.
Да, нас само контакт дремки не спасуваат бар саат време да сврзе или ако се шетаме во кенгур. Количката нејќе да ја смисли веќе…
Количката ни е само за шетање, спиење во неа само до четвртиот скок. Пробај сврти обратно за да гледа и плус можеш на поткренеш на 45 степени на таа возраст. Јас откога ја свртев ужива сеа си гледа се интересира
Има скок , 6 ти до пола 34 та недела трае и ние сме во тој сега. Малку е зафркнат во врска со расположението кај нас. Нервозна, ни во раце ни на кревет, а подлогата многу кратко.
Во 9 ти нема скок ама штом има нови актовности, лазење, исправање затоа се буди. И мојата така правеше и затоа стануваше навечер да се исправа на креветчето.