Моето од 5 месеци уста нема затворено. Ама по цел ден, ко навиена е. Еве и ден денес, меле ли меле. Ама кога ќе ми каже мама, па ќе ме гушне и баци(поише ме лигави) се топам.
Кога и како прв пат "осети" да речам дека ти вика мама на тебе баш ? 2 месеци веќе вика мама што се вика, ама немам чувство дека вика баш по мене, на моменти така ми заличува ама почесто не. Ќе приметам ли кога е баш мама?
И мојава почна да брбори “мама” ама некако без цел се уште, мислам не е официјален прв збор ама затоа па си кажуваше денес “ам” со отворена уста дур чекаше јадење
Третиов скок страшно не поремети. Првиот и вториот скоро и не ги осетив, осен што немирно цицаше и беше малку покенкав, друго ништо немаше. Ама третиоов, од бебе што од прв ден само го ставав во креветче, му давав цуцла и си заспиваше за 2мин, се претвори во бебе што никако не успевам да го успијам, ни нишкање, ни white noise, ни ништо не помага...дневниве дремки летечки, денес мислам дека го достигна врвот-имаше дремка што траеше цели 4 минутии, со неуспешно презаспивање. И секој ден, има дел во денот кај што само си плаче и ништо не му е погодено и после магично се смирува и почнува да се смешка.