Здраво, Дали после две недели откако завршил 5ти скок имало период кога сакало детето само во раце, плачење, кенкање, тешко заспивање, а да напоменам знае да замлачи температура до 37.2 и сама да ја симне. Второ дете ми е ама некако ми е нова оваа фаза и затоа се допрашувам.
Сите симптоми ми идат како да вади заби, ама пак да се потпрашам, и многу е нервозна. Да околу тт воопшто не де вознемирив ама пак и тоа сакав да спомнам како еден од симптомите за заби вадење
Zdravo imam prasanje mozno li e 5tiot skok malku porano da ne fatil? veke 3/4 dena pisti vristi preku den mnogu e kenkava a e 4 meseci i 20tina dena sega od zavcera pocna da se prevrtuva na stomak sama, da piska i da brblja so ustata si go otkri glasot, so racete pocna svesno da fakja duri pocna sama da stanuva i da sednuva a devojce e vikaat malku podocna trebalo ama neke da lezi zilavo e samo da preta da stanuva da istrazuva.. Inaku i so nepcata maka macime vise mesec ipol ne e oralna faza se gleda nervozno sve povise cesa nepca se ligavi nenormalno i place duri od sto butka sve vo usta osven friziderm nesto drugo mackate li?
Што е со ужасново спиење во седми скок, само што влезе во скоков општ хаос деновиве. Ноќва заспа во 7, се вртеше пренемирно, ме осети и стана во 11, презаспа некако упикана цела во мене. Стана пак во 2 и буквално урлаше ако пробувавме било како да ја заспиеме и јас и мм. Се вртеше низ кревет, си седнуваше, си лазеше, се пентареше по нас, си гугаше, се кикотеше… Едвај некако накај 3 и 40 се потсмири и во 4 ја заспав клацкајки ја па ја префрлив во креветче и оооп во 4 и 15 драми плачки. Презаспа пак и оооп во 4:55 пак стана и толку и беше. Ќе скренам
Од дете што јадеше се, сега е дете што е борба за јадење. И гладна би седела она без проблем. Ништо не и е погодено на моменти. Капак и градинка почна, па незнам дали и од тоа плус протестира. Скоков вика уште 3 ипол недели. Па да преживееме.
Само што влегуваме во 8ми скок, хаос со спиењето, станува ноќе спремна за играње .. дење нема некоја промена засега, си јаде си пие си игра, ново е што почна да пушта некој чекор сама без страв што претходно се плашеше/се пазеше, па ќе видиме како ќе тече... кај вас како е, какви промени има? Што се очекува да совладаат во скоков? И на оваа возраст, како е со активности, нешто што им држи внимание предлози?
Дојдов да се жалам за ноќното спиење во 8 скок... Ужас. Мојата не е спремна за играње ама 100 пати ќе се разбуди и ќе дадам цуце ќе продолжи. Ама со оглед на тоа што претходно сврзуваше 12 саати, не можам да се помирам И имавме 2-3 вечери каде си седеше будна 3 саати. Ништо не прави, само се вртка во кревет ама не сака и не сака да заспие. Дење е супер со јадење и играње, ама е многу повеќе кенкава од обично и често сака да ми е во раце. И само мене ме бара. Од активности, обожава да става/вади предмети од кутија. Еве ја моментално со атлантис бонбоњера си игра. Тоа најмногу и задржува внимание.
Леле , таман почна да ми спие детево без да се разбуди ич. Се препотив додека ве читав хахах. Ние за 3 дена влегуваме во 8ми. Не сум прочитала што се очекува да совладат после скокот. Нас омилено моментално ни е отварање/затврање - фиока, врата, книгички. Цел ден тоа прави.
Нас ни е денес последен ден од скокот. Пред недела дена мислем дека беше во пикот, катастрофа! Нон стоп во раце бараше, кенкав до немај каде, за се нешто плаче до "заоѓање". Со јадењето и спиењето исто, ХАОС! Од дете што имаше ред на јадење и на спиење просто беше дете што не можев да го познаам и буквално нервите ги искорнав, среќа не завршив во лудница 8ми и овој 10тиов дефинитивно урган не пројде
Значи 8ми страшен а? Јас не очекував, и не ми беше јасно што се дешава, и отворив апп, што да видам она во громчето била
Јас па дојдов од 7ми да се пожалам. Весела си е денски ептен зрачи ама успивањетоооо леле урла дури зајдува. Особено на дремки значи скроз не сака да спие, никогаш не била до вооолку напорна за заспивање. Ноќе има вечери кај што си седи по 2 саати будна, има и вечери кај што не бројам колку пати станува будна во 4 ипол и спремна да ги растури сите играчки. Си легнувам во 9 за да преживеам
Апликацијата вика влегуваме во 4ти скок :/ Што да очекувам,ако може некој да пише,во кратки црти. Ме интересира најмногу делот околу спиењето ,денско и вечерно Бебето е на адаптирано млеко.
Кај моето бебе најмногу разлика осетив во јадењето. Јадеше единствено во полуспиење или спиење, кога е будна нема шанси буквално. Вечерно успивање секое без исклучок беше со плачења вриштења додека не се измори скроз, иако пратевме прозори на будност. Денските беа кратки и нестабилни ама не беше страшно тоа. Ајдее може нема вие ни да го осетите
Почна паника да ме фаќа,дека апликацијава со нотификација ме извести ))) А денес денските мн кратки,освен една надвор што бевме подолга од саат ипол. Заспивањево вечерно некако потешко иде денес :/ Останува да видиме што ќе биде. До сега ок ги поминувал претходните скокови.
4ти прилично добро го поминавме, единствено дневните дремки ни се скратија на пола час ама затоа 5ти ни даде да разбераме