Има ли скок на 9 месеци? Има полни 9 месеци и од пред некој ден ептен е напорен, дали е скок или забче поима нема. Ако е скок, колку трае?
Исто и кај нас, ми се чини откако се роди детево никогаш толку често не сум се фатила себе си да размислувам за разводи и сл.. И тоа баш за вакви секојдневни препуцавања без врска. Не сум научена да се расправам на дневна основа, едноставно мразам викање, кавги, живеење под притисок кога следно пак ќе се скараме. И сето ова откако е родено малото. И јас често знам да избувнам , ама за мир у куќа научив да се контролирам, колку-толку. Да немам помош од свекор и свекрва уште полошо би било. Сепак како да се изгуби нашиот однос како партнери откако е тука детево. Не си разменуваме нежности како порано и заради тоа ми е многу жал, но сега заради детето мора да балансираме. И јас забегав од темата, ама барем ми олесна.
Еејј остај. Боље да не ми помага по дома ништо. Нек гледа тв, нек не ми смета. Тешко ми е но се навикнав. Имам алиби утре да му плеснам у фаца
Јас се викам имам две деца дома дур ги средам поминал денот Сега и он се шали исто, ај да го испеглаш детето(за него). Повеќе време е на работа, па кога ќе си дојде ми фале, во спротивно би имало фајтови Не ми се верува дека секоја тема ја оптеретуваме со оф топици
Ние сношти прв пат пред синко се "спукавме" за ништо, од нервозни што сме дека само плачи за заспивање на вечер и почнавме да се караме, синко се уплаши ама нас брзо ни поминува, не тераме инает од после, долго време се знаеме од 2002 год хахах Јас му барам стално помош на мм и ми помага, да не се жалам. Ќе ни ги преместат мислењава.
Ич да не ги местат, и ова е дел од скокот.И ние за ситници ќе ја спукаме и после сме ко маче и куче.Ама никој не попушта. Јас немам помош од никој освен од него,а обврски милион.И на крај за фрлените чорапи во соба се караме.Ама кога немаш издувен вентил,ќе рушиш по дома.Ми иде да се напијам ко стока,да се газам од смеа на вил и грејс и да спијам ко мечка.Е тоа е проблемот.
Да, да до скокот е али нас поише не фатил Ние го фураме петиот скок, се буди за играње навечер. Ја дмкам од една страна, свекрва од друга дур и го чува на јатрвами малото, да поспиела греотка била Е затоа денес, ручек у 13 готов, дете у количка и дворот сум го очистила од лисја. Милина, за инает бре. Нек му ја мисли мм после
Јас до сеа 100 пати се разведував, секој ден по еднаш минимум... веќе ни стана досадно тоа и патетично, незнам со што друго да го плашам Секогаш капакот ми е :Ти си им мајка, ти треба повеќе да се ангажираш, неможеме исто.... Е ЌЕ МОЖЕМЕ! Он топик, за еден ден влагаме во фамозниот 5ти скок, јухуууу...
Hahahaha a mu kaza epa zaedno gi pravevme hahahah. Abe od edno uvo vleglo od drugo iskocilo. Koga ke se vrati od rabota, ti niz vrata da pazaris i neka oseti kako e , pa ke vidis kako ke te razbere. Ili ostaj go bez rucek i kazi mu epa angazirana sum okolu decava nemozam, ili izvini sto me ti isprav alistata hahah
не знам зошто ама и јас повеќе верувам во ова. Дали можеби за да се утешам додека сме во скок или .... Со првото дете па не знаев дека постојат скокови. Ама затоа па си ги трпевме маките - грчеви на 2 месеци заби на 3-4 месеци .... Сега веќе се ми е измешано вероватно и јас да не сум во некој скок.
Како го поминавте овој скок во место да го наречам? Сега видов до каде сме,па дали и кај вас стануваа секој час со вриштење и плачење? Сон нула...
@Happyinlove гут лак земи си сукало до тебе 44 недела од вчера досега го мине скоков без некои големи промени во расположение. Само што многу потешко се успива и ми ја еба мамата на градата од гризање. Уште 3,5 недели до крај.
@BabyT* @FreeMind уште комбинација од нервоза за заби.... Тоа е,се читаме кога ке е втора смена нашкола
Jas mislev deka sum edinstvenata sto ne se podnesuvame so mm od koga se rodi deteto. Nema den da mine a da ne se karame i toa karanje salam..vikanje,crkanje na veliko. Aman mi se vika... Znaci od koa se rodi deteto, 5 meseci se utepav od placenje sekoja vecer.. od maka, od karanje, od nepravda od se... Bar ke se tesam eve ne sum edinstvenata.