Исто и кај мене, од 3ти скок почна да одбива да цица, а 4ти скок друга промена немаше, само со цицањето така остана и баш ми е криво.
Од средината на 50та недела започнува мила, баш ние таму сме според термин. Официјално од утре ни почнува. Да се плашам?
Јас пак се водев по чат гпт.. На 50 недели не беше прооден, но на 55 недели веќе трчаше, не е застанат. Ако нешто му земеш почнува со плачка, но само со возрасен, од друго дете не. Јадењето е катастрофа, можеби е тоа од забите си велам. Ноќе станува си седи по саат и пол и си правиме муабет, некогаш ќе скокне ноќ па ќе сврзам некој саат сон. Се заигрува со играчка повеќе од 3 минути. Почнува да ги разгледува подолго картичките кои му ги покажувам од животни и сл, претходно веднаш ги ставаше во уста да ги гризи
Како се рачунаат скоковите? Ако првиот скок е во недела 5, а бебе е родено недела 39та, се брои 5 недели од раѓање или поинаку некако корегирано?
Дали нецицањето поминува откако втор скок ќе заврши? И ние го имаме истиот проблем, кога ќе почне со цицање додека протокот е поголем цица убаво, но штом млекото успори престанува да цица, плаче и вришти. Па морам да дадам шише со молзено млеко, но се плашам да не го навикне шишето па скроз да ми одбие цицање. Какво беше вашето искуство?
До 5ти месец беше со плачење барем неколку пати неделно доенечки штрајкови… после 5ти месец веќе не се случило и продолжи најнормално да си цица, сега на 7ипол месеци е ептен поврзана со цице. Јас користев само филипс авент проток двојка кога измолзував
Lele lugje daj kazete dali i kaj vas e vaka ili samo kaj mene ludilo me fakja vise. Od Noemvri mesec kako sto pocnaa skokovive kaj bebevo mislam deka nemame iskoceno od niv, eventualno u 25 dena 5 dena nesto polabavo pa pak po staro. Za 5 dena pravime 5 meseci, premnogu e aktivna zhilava preku den. samo da gleda .da sedi u race da ja nosi covek , samo kenka place nemozam do wc da otidam bukvalno i kratki dremki ima 3 po 30 min edna podolga 1h i 30min i toa u kolicka nadvor na vozduh , preku nok nemozam da se zalam spie od 20.00 do kaj 04,05 bez da stane ama preku den nemam sila vise ne znam so da pravam sama ja cuvam dusa vise nemam.. kazete lek nesto ili uteha deka j kaj drug e vaka posto pocnavme so maz mi da se mislime da ne i e nesto da ne i se deshava samo da kenka da place da se ligavi.. inaku i so nepcata haos e veke 2 meseci nervozno grize sve sto ke stigne. Heeeelp
Незнам дали ќе ти е утеха, ама ,,скокот” траеше кај нас додека не прооди. Како што пишуваш исто беше. Навечер да ти мерак како спиеше. Ама денскииии… Само раце, само лигавење, ретко некој да ја земе. Со неа на мочање, со неа ручек правење, со неа се. Сега сум троа раат.
Haha pa malku iskreno me utesi barem deka ne i e nishto deka e zdrava Da cekame sega da proodi ama najverojatno ke pocekame haha , kaj mene gospozava veke 1 mesec sednuva ,stanuva sama ke sedi.. a premala e od 4 meseci ama zhilavo so da mu pravam pisti ako go legnes
43 nedela, pocna da vristi da se nervira nesto ako ne uspee ili ako i trgnam pa se treska nanazad so glavata i so celo telo, ke se povredi ne daj Boze. Ama epten zbesnuva , sto da se pravi ,mnogu nervozna e , a i zabi ni rastat dali i toa moze da e faktor plus
Исто, имав мнооогу голема желба да го дојам барем до годинка ако не повеќе. До 6 месеци се измолзував, колку толку му давав од шише, ама се повеќе и повеќе ми се намалуваше млекото, сепак пумпата не може да извлече како бебе. Пиев чаеви, боза, бистар сок од јаболко, лактил таблети и што ли уште не ама џабе.. Фала му на Бога ете го живо и здраво порасна и на адаптирано.
За 8миот само да кажам дека стануваше ноќе од 02:00 до 05-05:30 си дремеше господинот оклештен,разигран
Епа маче ајде да те утешам Во саботата ни заврши скокот а јас веќе два дена го имам "старото" дете со нови вештини и со стариот ред на спиење и јадење Издржете уште малку