Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.627
    Допаѓања:
    26.430
    Ааааа ми се допаѓа ова.
    Редот со спиење го имаме. Дури денски по 3 саати спие.
    Ама јадењево, ме погоди ептен.

На Njanje му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Njanje

Njanje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2016
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    666
    Од средината на 22ра недела

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    5.789
    Скок 6, влезена е веќе цела недела … преку ден се бори со мене и нејке да чуе да спие пред 3саати буден прозор а уморна е кенка трие очи :( навечер се буди и плаче ско ја дигнам да ја нишкам :wasntme: а не знае да презаспие со цице ни со цуце :whew: до пред скоков знаеше којзнае што и се случи во тоа главчето :whew: ептен осеќам преку ден разлика во играњето ако излезам од видик е плачење одма и не е така фокусирана на самостојна игра како претходно :headbang: и така да си кажам немам што да прашам :drunk: шта је ту је

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  4. malecka91

malecka91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    Дали има скок во развој во 16та недела? Ова трае веќе 2 недели, нервозна, кенкава по цел ден...
    Навечер спие, ама спиењето денски..
    Се успиваме со плачење по 1 сат, дремнува 10 мин и се разбудува не донаспана па нервозна е и пак почнува да плаче...

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    8.271
    4 скок заедно со регресија на спиење. Ужас! Јас чекам да излеземе од регресијата веќе 5 недели ама изгледа ќе си почекам уште едно 5 месеци (wtf)

На malecka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    18
    Nie sme 5 meseci za nekoj den mislam deka od 2 meseci do sega denovive ni se pekol , samo da se ligavi, da place , da kenka, koa uci nekoja nova vestina beterrr bojkotira so mleko, ama nokjite fala Bogu super se duri po 8h svrzuva bez da stane i taa 4 mesecna regresija vo spienje sto site se plasat
    nokjta ic ne ni ja poremeti ama zatoa denski isto spie po 30-40minuti i edna podolga dremka i toa ako sme nadvor u kolicka. Djabe gi spijam nokjite koa preku den sum sama dur dojde soprugot i nemozam da mrdnam kako voz da me mavnal se osekam ni rucek ni wc
    nisto.
    Eventualno da probate so white noise od temu ima da si naracate so toa mi se uspiva i mozam da lupnam po kujna bez da stane inaku kako zajak spie i ako ne e toa duri ni 40 minuti nema da dremne ..

На malecka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    18
    Nie pa nokjnite spienja isti i ostanaa me zacudi duri ama denski haosss .. i samo u race plus ako se pogodi regresija plus nov skok i zapce veseloooooo:headbang::headbang::headbang::o

8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    8.271
    Ако спие навечер ќути си. Да можам на 2 раце да избројам колку пати станувал во една вечер арно ќе е.

9. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    430
    Кај синко мој, секој скок полош од претходниот. Во 3ти се боревме со дремки, во 4ти со дремки и ноќно заспивање, а сега во 5ти и со дремки и со ноќно и со кенкање... Откако ќе стане пола саат е расположен, после почнува да кенка, весел е само ако му посветам 105% внимание, на 99% одма почнува да се буни. Дремките посебна приказна, го гледам дека му се спие, трие очи, црвени капаци, го носам во спална одма се расонува, почнува да клоца, да гуга, да вриска...и така по пола саат си се успиваме за дремка во траење од исто пола саат. Ноќе ако не му дадам да цица во истата секунда штом отвори очи, си се расонува и си седи буден по 2 саати, си гуга, се смее, се врти во кревет, ме гребе по лице...се тешам дека барем не плаче :lol: следна недела е громчето, па се надевам после тоа, подобро ќе биде.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Machka@12

Machka@12 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво ние сме скоро 17та недела а детево не сака да слушне за јадење едвај 30 до 60 мл од АД. Пробував полузаспан и тогаш само 60 мл. Дали некоја мајка се справила со ова и дали има некое решение ?

11. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.313
    Јас ова си мислев нормално е:rofl: Моево е скоро 8 месеци и уште кенка, сака в раце, да седам до него на подлога, дремки има само по 30 минути, а заспива само со нишкање, ако го земам в раце да ми спие, ќе си спие и саат и пол, два.. и така, не е ич утешно, ама се имам помирено:D

12. itltlitl

itltlitl Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    18
    Lele kaj nas u okolina decava sve im se mrzlivi kjutlivi nashevo od 40 dena kako zina samo da se ligavi , da kenka, sve saka da vidi da dopreee od malo sve go interesira razbiram razvojni fazi jas po struka sum vospituvac i sve mi e jasno ama ovie ne mu se fazi tuku kako da ne znae samo da se zalazhe ni 5 minuti:D:D:D i vise i jas krenav race ama si vikam pa samo nasevo vaka li pravi drugive ostaj gi si lezat po 15 minuti na krevet si gledaat u nesto ova moevo kako ja spustam trgam 2 cekori urlaaa hahaa. Site deca ne se isti toa e ke cekame da podporasne pa posle novi raboti ke izvodat :sweat::sweat::sweat::D