Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    леле... Исто.. и во друга тема пишав. Мислам во мајчиноски. Недај боже да побара нешто а да не му дадеш а скраја да е па да му го земеш. Ама позитивно нешто овде ми е спиењето. Денски намали од 3 дремки пократки на 2 подолги. И навечер посвезано спие. Вистина прета мрда ама пак сам си призаспива

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Дали има некоја апликација бесплатна за неделите за скок во развој?

На BY<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Веќе 35 недела. Исто. Само мојава лепенка за мене е. Ме гледа во очи и плаче без солзи да ја земам. Ако ја земе татко и или Батко подава раце кон мене. Смешки сме.
    Среќа ноќе спие, последните денови воопшто не се буди.
    Само што е повозмемирена за мене друго нема промена.

4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.016
    Дај @srekice скрин од 7ми скок да видам шо др ме чека.. ме полуде деновиве само пишти:headbang:

5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Screenshot_20200423-095200_The Wonder Weeks.jpg

На srekice и flower55555 им се допаѓа ова.
  6. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.016
  7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    7.554
    4 скок.. Од нејадење отидовме на новороденче јадење.. Ноќеска 6 пати цицаше, до сега 3 пати е какан, а кака еднаш во 2 дена. Не знам веќе што да очекувам, лудо ни е :drunk:

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.143
    Допаѓања:
    26.029
    Здрави мамичи, 3 месеци сме и една недела, од бебе што сака да си претка да си игра, се смее на играчки, ужива со тато, спие на вечер одлично само еднаш се буди на 5 минути за цицање, овие дена како да не е тоа моето бебе.. плаче, не сака да спие без мене, нон стоп ми е на града, на пола саат она е "гладна" ,ништо не ја весели, едвај да се насмее .. е сега пошо на доктор пред пола месец ни кажаа дека забчињата се во почетна фаза ( мислев дека толку рано не може ама ете ) гледам дека се става во уста, рачето ако не е во уста нервоза, се лигави.. дали се забчињата во прашање или скок на развој.. или пак и двете?

9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Другарица Греј ти пишала. Маче, ке помине, мојава или се смири, или пак јас отрпнав. Ја гураме 3-та недела од скокот. Ок сме :drunk:

На TeddyGrey и flower55555 им се допаѓа ова.
  10. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.016
    Главава ми бучи :D за се нешто се вреска, ништо не му е погодено..
    Нерви челични ми требаат :headbang::swear:

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Која недела од скокот е? Мојава пред два дена почна толку јако да вришти, мислиш и ја дере кожата некој. Вежба грло. Ке се навикнеш.
    Се фрла и чека да и го дадеш. Посебно надвор, ми ги џитари играчките на земја, а внатре не.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Е овој 6тиов скок сега почна мислам да се сеќава кај нас. Дневните дремки ги намаливме на 3пати , со тоа што втората ни е поголема околу 2часа и најчесто си ја дремкаме надвор на тараса, додека мама и тато пија кафе. Ноќново спиење ме дотолчи овие две ноќи. Претходно ми се будеше 2-3 пати за цицање, сега бре не се буди туку плаче, вика во сон и тоа може на секој саат, па дури и половина саат. Не вика за јадење туку ете нешто вајда сонува незнам. Ќе го земам , нишкам малку и продолжува. Единствено добро е што сега поспива насабајле до кај 8, а стандард заспива во 21. Ама џабе ми е тоа спиење до 8 кога ноќеска дежурна служба сме.
    Промени во однесувањето преку ден баш и нема многу засега, единствено што сега и знам дека му е најтешко незнае и он што сака, де во раце, де за на земја се тегне. Сеуште не лази, се врти по нешто се тегне неможе да досегне па ајде одма врискотници. Е од тие врискотници ме нервира најмногу што вика на цел глас бре како кој знае што да му се десило , ама ајде фаза е ќе пројде, така растат децата.

На srekice и Presrekna им се допаѓа ова.
  13. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.016
    46та кај громчето ]:)
    Фрла и надвор и внатре, вреска, се нервира.. Се сака да види и фати и ако нешто не му е по ќеф вреска.. Бројам до 10 во себе и поминува :D:D

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Се исто плус што не јаде баш ништо, плаче уште кога се спремам да го седнам во хранилката. Незнам до кога ке оди вака брз храна и вода, само цице по цел ден и цела ноќ. А треба и заби да вади сеуште нема ни едно. Господе дај ми нерви .

На KuklickaSk и srekice им се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    @PoisonGirl @Septemvri и ние сме тука некаде како вас. Оброците не ги дојадува. Не знам дали е најаден ама некаде на сред јадење ќе се туфка не сака да стави лажица вуста ми ја зема од раце празна ја става вуста се црвени се стиска се нервира... Спиењето дневно ни е 2 пати а беше 3 ноќното исто како поисон што објасни. Не се буди за цицање туку се буди писајќи плачејќи земам враце ставам да цица заспива за 2 минути. И така по 3-4 па и 5 пати во ноќта. Минативе два дена плаче ненормално не може никако да му се погоди. Ме прави нервозна не можам да го оставам дури ни за да му изблендирам каша. Чудо од дете е. А тек назад ни се скоковите. Првото помирно беше не олку нервозно

На Septemvri и Presrekna им се допаѓа ова.
  16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Се моли 8ми скок да биде хуман спрема мене. Нека не си игра со трудна жена. Фала.:bow:
    Епа ајде пишете вие што преживеавте некои дешавки во 8ми:rofl:

На Septemvri, srekice, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Дали има скок во 9та недела?

18. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Мајки, има ли скок на една година? Неколку вечери по ред не може да сврзе повеќе од 15 мин сон. Се буди со плачење со солзи. И само на цице да е, а не цица, ме тегне само, ме џвака со заби.... Да е скок пред проодување не е, оди од 11м. Денски не спие повеќе од 15_20мин мах два до три пати. Ноќе спиеше по 12 саати само да цица бараше во полусон некогаш на 3 саати а некогаш и почесто.

19. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Женчиња после петриов скок ке им се врати ли апетитот на маливе бебуши по старо ?
    Секој ден блендиранире кашиили јас си ги кркам или ги фрлам, мали ништо од тоа не ми јаде. Два дена посигаше по тоа ние што јадевме , сега ни тоа не сака. Си се вративме повторно само на цицање.

20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.078

Еве пак да си повториме и да се окуражиме како во народната "сѐ што било, поминало и сѐ што ќе биде, ќе помине". :nod:

Може некоја да ми прати од апликацијата Wonder weeks за 8ма недела симптоми?

:l:

На KuklickaSk, marchi-cool и Sexybaby86 им се допаѓа ова.