Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Таа е.

@babyboy1 Јас сум точно на термин, 22 недели е. Цел ден сакаше да се гушка, го ставам во количка ми ги фаќа рацете и не ме пушта, ако се тргнам од него почнува да плаче, кенкав е сака во раце, дремките му беа по 20мин. Се искака убаво пред некое време и се расположи си реков тоа бил проблемот ама еве го заспав, таман го ставив во кревет одма се разбуди и пак накај мене со рацете. Еве го држам во раце да заспие поцврсто, па да видам дали ќе спие. Инаку, апликацијата покажува уште 5 дена до скокот. Може и денот му е таков.

На ines.h, babyboy1 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  2. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    @Jana06 мене термин ми беше 29 а се породив на 5-ти така да сме една недела постари за скоковите..јас освен што плачи пред да заспие и тоа обавезно убаво да се изрика па да заспие досега не сум забележала промени како за скок....
    А иначе по цел ден си пее нешто ааоо,аааеее, ууууу, ааиии, њењењее и кажува нешто како ам ам или мам мам и јас мочкам од среќа а тоа којзнае што кажува:rofl:

На Butterfly1107, Baby-hope*, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  3. SiBorAl

SiBorAl Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Бебе ми е 3 месеци и 10 дена. Вчера се искака после дооолги 6 денови, радости живи. Цела измината недела беше пеколна, по цел ден плаче, сака во раце, особено приметив дека на менување позиција секогаш вришти, од лежење кога го исправам и обратно. Или не сака да заспие а е уморен, или па бааги поспива преку ден. Битно навечер фала Богу спие, ма да се буди почесто од обично и немирен му е сонот. Не знам дали е скок, дали некој поминал низ нешто слично и дали има крај ова?

4. SiBorAl

SiBorAl Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Исто и цело време е на цицка, два три пати ќе потегне и се трга нагло ќе поплаче па пак од почеток и така денес цел ден. Не знам која недела ќе му дојде, породена сум на 24.07 а термин ми беше 17.07 ако има врска тоа

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Има врска, по терминот се рачуна. Пред третиот скок е, ќе почне за некој ден, побарај назад имаме пишувано. А тоа што плачел претходната недела веројатно дека не бил искакан.

На SiBorAl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.924
    Допаѓања:
    12.083
    Ќе рече некој не верува во скокови...
    Бебето мое помина 5ти скок кога му беше периодот, според датумот на раѓање, на 26та недела.

Потоа, на табелата видов дека 29та 30та недела имало појава на fussy behavior кај бебе, но не е скок, бидејќи тогаш учат за оддалечување, дистанца, мама и тато можат да заминат, да не му се во видик.
    Баш си реков да видам дали ќе има нешто слично.

Ами денес не направи така ?! :)
    Дојде мајка ми ау бау со неа и после излегува од врата да си оди, ова прлево почнува waaaa и плач како врати се да вели, па влегува назад таа, тој прекинува. Заминува, почнува пак.
    Еееј ние двете вакви :o :lol:

Е ај речи немало вистина.
    Инаку ова како што пишав е според датум кога е роден. Од датумот до терминот има разлика 9 дена. Не менува многу.

На MinnieM, dunika, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.054
    Ах овој трет скок :worried: Синко е многу весел кога му зборувам, ми враќа, гуга и се смее, ама не сака дете да јаде, од толку страсен цицач денес не сака да фати цице, а кога ќе го убедам го преферира само едното. Го става во уста и се трга, одвај ќе му провлечам неколку голтки. А се загрижив дека немам доволно млеко.
    Ќе почнеме со ритуал за заспивање и станува кенкав, вришти од нигде никаде. Мислам го вие мешето, а всушност скокот е во прашање, по се изгледа. Па згора на се и со вакцина примена, среќа што нема реакции барем од тоа.
    А за бањањето да не зборувам! Од минатата 11 недела веќе трае: го вадам од вода, само што почнуваме со бришење во пешкир тој веќе отвора уста да плаче, дете кое уживаше да е голо и да се тинтра.
    Ќе заспие со триста молења, шетања во раце-се буди за 20мин. весел, си лежи и зборуваме. Одвај го заспав сега со вклучен аспиратор :drunk: (претпоставувам му делува како бел звук) и го оставив во релаксатор да дремне, па да си побара млекце.
    Update: Стана сега со плачење во сон и одвај му бутнав некако да јаде со сила и ми бљуцна на крај. (facepalm)

Единствено ме грижи со не-јадењево, колку време трае недостатокот на апетит?

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Кај нас траеше една недела ама се случи после скокот. Само со тропки успевав да го надојам ама денски само од левата цицаше. Форсирај ноќни подои.

9. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    273
    Истото и јас го викам. Сите скокови ги пратам и буквално почнува со проблеми од денот кога почнува скокот. И се нервирам што кога го споделувам мислењето со блиски пријатели муабетот е: абе нема врска, што е тоа скок, дете е тоа.. ехее уште колку ќе сменува.:D Инаку и кај моето најголем проблем во скок е нејадењето. Плачи за јадење, му давам и почнува да пие со сласт за да испие 40мл и да почне да плаче како да го тепам. И нема шанси да продолжи да пие. Дури после 20 мин некаде да испие пак 20мл па пак исто. Ако трае вака нејадењето цели 5 недели овој четврти скок не знам дали воопшто ќе качи на килажа (facepalm)

На Delilah90 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  10. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Мајки за некој ден влегуваме во 6 скок што да очекувам?

11. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Влеговме во 4ти скок:worried:
    Од толку мило и мирно бебе, еве ја ѕверка.
    До сега ја нишав да спие. Нејќе цице, нејќе да се ниша, нејќе да лежи, нејќе да шета..ау.
    Со маки ја заспав.
    Легнав до неа и не се померам, макар се укочила јас:sweat:
    Нека спие:D

На Bella*, Maja92@ и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Хаха ова касно заспивање уште но трае , 12 ипол заспиваме , додека се зацврсти 1ипол во креветче ја префрлам како темпирана бомба е ,дали ќе стане или не

На Kate Rina 93 и Bella* им се допаѓа ова.
  13. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    И јас највеќе се нервирам кога ме гледаат бледо пријатели,и сигурно си мислат што тропа оваа,какви скокови,само нека се пожалат кога ќе имаат деца! 8)
    А најјаки се стариве :абе што се тоа скокови,тоа ново нешто измислено,ние како ве растевме вас,немаше тогаш скокови,само измислувате нешто
    Остај такво си е детето нормално е да плаче и неспие...ауу :@
    :hai: Цели теми има емисии на педијатри за скокови,ама на кој да објаснуваш :D

На Delilah90, elenaklasik, zemzela91 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мхм така беа и моите, па кога им го тупнав во третиот скок сфатија. Сега кога плаче тие први ме прашуваат 'во скок да не е'.

На WonderGuurl, Delilah90, elenaklasik и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Е арно си направила :D

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Истоо.
    Кога зборувам со мајки ,ме гледаат чудно,ко глупости да зборувам.
    А бе период им е. Каков скок и се смеат..
    Баш кога ја купив апликацијата за скоковите, маж ми се смееше, глупости биле.
    А сега вели јас не верував ама сега гледам дека е точно. Убаво си направила што ја спушти апп.
    И и кажавме на золва ми да ја спушти. Она не верувала во тие нешта|(

На Delilah90, elenaklasik, Jana06 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Аии ќути,ќути...
    Кога ја купив апликацијата,исто мм викаше ауу па оваа уште ќе плаќа,што нема да и истекне више,незнае што праи бла бла :rofl: а сега прв е на други да им објаснува кој скок бил најстрашен кој полесен,абе комедии

На Tiki123456, WonderGuurl, Chuchanov и 6 други им се допаѓа ова.
  18. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Четвртиов скок значи хорор се чудам што се случува со бебево кога гледам 16та недела според ова календарче се ближиме до громче..цел ден кенка ржи ништо не е погодено а навечер едвај заспива со сто пати презаспивање..капатисана сум од нишкање и држење...кога ви се смирија бебињава има ли крај на скоковите?

На Chuchanov, Maja92@ и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  19. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    И ние влеговме во 4ти скок.
    Со среќа нека ни е само:worried:

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас толку се плашев од тој четврти скок зашто првите три беа :headbang: ама доста лесно го поминавме. Сега влезе во петти, па ќе видиме.

На Chuchanov, Maja92@, mamaorhidea и 1 друга личност им се допаѓа ова.