Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.287
    Повели од апликацијата. Само што пишува 64та недела - не знам дали тоа ви се поклапа со терминот за раѓање или почнува порано скокот.
    Со лесно да го пројдете :)

Прикачени фајлови:

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    @dunika Дали имавте проблеми кога менувавте пелена? Ептен тешко ја менувавме овие 2 недели ама денеска :x Мамичето ми го расплака, се уби од плачење со вриштење, со гребење по лице. Пола саат не можев да го смирам гол го шетав зашто не стигнав новата пелена да му ја ставам, се засркна од солзи. Не знам што му се случува на детето, се смени скроз, ме полуде. Гледам на апликацијата уште недела ипол и се ближиме до громчето, ќе си умрам од страв за наредните денови.
    И за да биде поинтересно комшиите ми тропаа, леле се молев да се симнат да ми преречат да им се истурам на нив.

3. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    И со ова и со поголемото. Во куќа живеам, две ипол години има син ми па уште комшиите ме прашуваат дали уште плаче многу. Нема врска скок, такво е детето. Сега бебево го држам за нога обавезно кога се пресоблекуваме барем колку толку да можам да го избришам и да не ми зајде додека го облечам, ако го пуштам се плаши и вришти повеќе...

На mal.ecka и Jana06 им се допаѓа ова.
  4. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    2.138
    Ти пишало девојчето, еве ние веќе уште една недела и излегваме од 9ти скок:party:
    Не знам дали и се поклопи со заби, вакцина и мама на работа сма штом сум дома само со мене седи, само јас ја хранам итн... За спиење еве цел октомври не сум спана. Ретко вака правела.
    Апликацијата вика ни ги тестира границите, односно гледа дали нештото ќе го добие со плачење, викање или со убаво однесување.
    :hug::hug:

На mal.ecka и Presrekna им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Никогаш вака не ми правел сега почна да се случува. Вчера плачењето беше исто како од грчеви. Гледам и во апликацијата пишува 'You don't want to be changed' ама не очекував дека зградата може да ја крене на нозе. Ајде само нека поминат овие 10дена побрзо, исцрпена сум.

На K7M10J и babyboy1 им се допаѓа ова.
  6. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ние веќе една недела со плачки се пресоблекуваме..За памперсот издржува ама за боди или блуза ауу боже сачувај мора да се изрика убаво да дреми така гол па да го облечам и пак да писни..Ама нека е само тоа друго немаме, спие убаво со исклучок на неколку вечери ама не е страшно досега..додуша имаме уште за до громчето ама ќе видиме не кажувам пред време :rofl:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Ти благодарам многу.
    Се си имаме од пишаното. Најмногу трантумите.
    По дата веќе цапаме 62-63 недела, а по термин влегуваме во 61. Почнува забавата. Веќе неколку дена е ваква.
    До 64 Таман ќе ми навикнат нервите.
    @Mia Fuentes thanks мила и тебе

На mal.ecka, Mia Fuentes и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Апликацијата за скоковите постојано поскапува? Сега гледам 5.32$ :^)
    Дали ја надградувате и при тоа повторно се плаќа? Или само при инсталирање еднаш?

9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.224
    Јас пред некој ден ја купив, беше 5,29$

10. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Значи ако почекам уште поскапа ќе биде :o
    Да не чекам на акција :D
    Фала мила :inlove:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.230
    @Jana06 не плачеше,но го креваше газето и ми бегаше дур менував пелена,и со нозе ме шутираше.Комодата за пресоблекување е висока,па ме удираше во градите,ѕвезди броев:devil:
    Плачеше од непознати,и од нови ликови,се погодивме баш на контрола,па една тужна фаца од сестрата-леле мајко,едвај ја измеривме.

На mal.ecka, Kate Rina 93 и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.658
    Допаѓања:
    7.570
    Мојов од кај 5 месеци навака заоѓа на секое менување пелена. И само полошо е, сега се превртува, лази и станува на нозе. Се научив седејќи/стоејќи да му ставам пелена или гаќички му облекувам. Инаку ние сме во 7 скок, ново бебе имам пак. Повеќе комуницира со мене, се гали, ми се смее во фаца кога прави бељи, сѐ чепка и го интересира. И има мини тантруми се тегне и се мава од земја ако не е по негово. Право ѓаволче станува. Ама пресладок е :inlove:

На SanelaS, elenaklasik, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    4 скок дали е со висење на цицлка? Ние од ко сме родени сме на цицка де ама ме интересира конкретно за 4.. Влеговме иние сега во 4 па нз што да очекувам. Досега сите скокови ги осетивме

14. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Кај нас се манифестира со чести промени во расположението, дневни дремки едвај 1-2 по пола час, и бара цело време внимание, сама не сака ни 2 мин да е, веднаш почнува да вика и да се лути... А и цицање почесто од обично иако имам чувство дека повеќе си ги чешка непцата од што јаде :D

На Alishan30 и Chuchanov им се допаѓа ова.
  15. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    2.270
    Здраво мајки ние влеговме во 3ти не знам скок ли е или што е само да се плаче и тоа бааш плачење грми куќа. И онака сме се во раце сег ни тоа не помага и се на цицка е па вчера и на неа плачеше не знам до што е.

16. Вишиус

Вишиус Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Не знам дали се работи за скок во развој, бебето ми е 3 недели и пет дена. Многу е плачливо. Два дена по ред навечер помеѓу осум и единаесет не можеме да се смириме. Гладен е, бара дојка, кога ќе го ставам ме бутка, не прифаќа, плаче. Вчера исто така од 12 навечер до 2 сабајле плачење, па на крајот едвај АД му дадовме. Во другите делови од денот цица убаво. Кога е нервозен ја удира главата од мојата града (не ја прифаќа на убаво градата). Не знам што да мислам. Некој што поминал низ скок во третата недела ќе може ли да ми каже со што се соочувал? Друго што помислив е на затнато носе, па и тоа ќе прашам колку често ги одзатнувате носињата?

17. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    По ова што пишуваш мене ми личи како да има грчеви.
    Ги собира ноџињата?
    Пошто обично грчевите се јавуваат во исто време секој ден. Цицето си го бара за утеха ,дека го боли.
    Му даваш капки нешто?

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Моето е нервозно и не спие кога му е затнато носето.
    Ставам капки бекутан и со аспиратор ги чистев. Е сега ако се видливи и блиску со бебешките чешкалки за уши му ги вадев како бели мрсулчиња. Штом го исчистам после се смирува и заспива одма.
    Како што ти пиша и Кате твоево на грчеви личи мислам нема скок во 3та недела. И ние сме тука 4та ја почнуваме не знам дали му даваш капки ама почни и види со цуцла прво смири го па после понуди му цице. Нервозно нема да фати бар по некое мое минимално искуство :D:!:

19. Вишиус

Вишиус Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Носето со аспиратор му го чистиме, ама еве денес и преку ден ми плаче, се смири само кога го ставив на кожа. Јас прочитав дека се случува во 3, 6, 9 недела, или при крајот на првиот месец од раѓањето. Затоа и се посомневав.

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ако бебето го ставаш на града и нервозно се тегне, се стега тогаш се грчеви ако има скок цел ден ќе те мрдне ќе се молите за јадење. Лошото е што ако е и гладно и има грчеви повеќе плаче и нема да можеш да го смириш. Пробај измолзи се малце до шприц малце дај му да го залажеш да свати дека е храна само гледај кога не вришти да не го задавиш и стај го на града АД е тешко за варење на тие грчеви што ги има дополнително му ги оптеретуваш цревцата, стискај ноџиња накај него масажа на меше, соблечи го ако треба контакт кожа со кожа на тебе нишкај го кога ќе заспие легни и ти со него така заспан на гради, нашето така заспива кога има грчеви после некој период го спуштаме до нас и продолжува да си спие