Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    ко да зборуваш за син ми :) ама ние влеговме пред 5 дена во скокот... има ушѕе многу време до лрајот а со душа го чекам,и ти сеа го кажуваш ова :o

На K7M10J и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    И ние сме 4 скок.. Уштр малку ни остана на крајот сме.. Ама првоте две нед беше стрсшен со спиење т. С неспиење.... Има и денови кога е мирен.. Има денови кога ич не ссака ни да цица... Ама тоа е ќе се издржи... Сега ме интересира што побрзо да заврши и да гледам промени кај него

На K7M10J, anitka-fifa и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  3. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Денеска е подобра. Преку ден спиеше цели 2 часа:D
    Сега ја заспав, се надевам ќе спие вечерва(waiting)

На K7M10J и anitka-fifa им се допаѓа ова.
  4. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Од утре 5-ти скок
    4. ме изнамачи , душата ми ја извади. Па тие непотребни вриштења..Сите промени настанаа во 4 скок..а највише ми е мака за цицањето . Само во полузаспана состојба цица
    Се надевам на подобро
    Ајде мами вие што сте во 5.скок што да очекувам

5. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Во 3ти скок што да очекувам?

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Моето вришти не сака да јаде, општо си плачеме цело време ништо не ни се погодува сега почна да се стсбилизирс по малку. Тоа со јадењето ни беше најизразено се јадеше со молење и вриштењње по 40 мин.пл 100-120мл. И спиењето преку ден беше намалено а навечер понемирно. Заспивањето со плачки

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    На три ноќи будење на 1-1,5час една добро спиеме :D
    Знае мајкината таа дека сила треба да соберам :D
    За дење исти сме како што опиша, ручек ако успеам да направам на брзинка е премија, мислам дека во хаос живееме, никако да стигнам да средам дома :D знам дека се' може да почека ама тоа дополнително како тензија ми создава.
    Купив кенгур, да пробам да работам со неа, ама не сака да седи во него и пак на исто сме :)
    Четвртиот скок помина, заборавив да споменам :!:

На K7M10J и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Леле исти сме ,значи по цел ден во раце и морам да стојам иначе ако седам плаче ,неќе да цица се тегне влече и повеќе се разлутува ,свекор ми два дена по ред кога ќе го види ако и прозбори плаче вришти .Преку ден строго пола саат дремка ,ноќе сеуште е добра се буди од прилика на 3 саати .Јас мислам сеуште се во 4 скок друго објаснување немам .

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Одкако ви заврши што почнавте да правуте ново...? Мојот еве сњга почна стапалата да си ги фаќа а имаме уште недела дена друго нес посебно нема

10. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Од 6 сабајле е станата, 3 пати спиеше преку ден по пола час.
    Нејќе легната,вришти да ја станам. Ја потпирам на 45 степени, ко во транспортер плаче и се крева за да седнела. Единствена опција ми е во раце да ја држам.
    Овој некој скок изгледа е измеѓу 4ти и 5ти:D

Со душа го чекам 5тиот скок, може полесно ќе ни биде:sweat:

Додека се намолиме да цица аууу, па не дај боже да шушне или да зборне некој.. одма се врти да види што е и плачки после

@Thallia @elcezelce

На mal.ecka, Thallia, anitka-fifa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Мојава од што си ги фаќа стапалата чорапчињата си ги соблака . Па гледам шпихозни да ја облакам.Се превраќа од 4 месец се мачеше, но сега веќе не смееме да ја оставаме сама на спална да не падни Бог да чува.
    За 2 дена нема некоја промена , освен што преку ден за преспивање се буди , плаче и незнае каде е ...сонува ...и можам и преку ден да ја намамам да цица. Едино сакам да ми се врати на цицање. Неможам со пумпиве , мачење ми , имав рачна , ај купив и ел.маката иста ми е.

12. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Таапумпа емака знам.. Јас за 1 и 2 скок се молзев и му давав оти не цицаше и верувај од 30 мл никогасне измолзив повеќе и се плашев дека немамлеко.. А бебе не плачи.. Напредува супер.. И сватив дека бебе коллу што може да исцица, пумпата ни пола не може да извлече... За преобраќање од меше на грб не може а обратно се има првтено ама не знае ракта да ја изваде па ќе видиме чим заврши скокот....

На K7M10J и Lady Leona им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Почна да ги става во уста? Ако не, остави ја да си ги соблече чорапчињата, ќе ги истражува нозете многу се интересни во тој период кога ќе сфатат дека тие стапалца се нивни и ги цицаат палците. Вака облечени цело време не можат да си го истражат телото.

На mal.ecka, K7M10J, Lady Leona и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Да, си го цица палчето од левото ноже дури ја пресоблекувам хахахах и никако да ја сликам

На mal.ecka, K7M10J и Jana06 им се допаѓа ова.
  15. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Раката нагмечена , почнав да и:ја вадам ... а еве неколку дена си се поткрева ,некој чуден замав прави и сама ја трга .
    И сето тоа на спална. На земја и постилам јорганче не е така комотна и главчето си го треска мислејќи дека е меко. (Се плашам да не се удри )

И сакам да прашам од кога ќе седат ...нели женски од 6 месеци . Докторката ништо не ни кажа за седење , па и јас изумив да прашам. Мајка ми вели што е за прашување , се знае дека од 6 мес.возраст почнуваат да седат .за машките порано

16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.436
    Допаѓања:
    6.938
    jas imam masko pa stabilno pocna.da sedi od 8 meseci .Taa ke pokaze sama koga e spremna da swdi kaj nekoj porano kaj nekoj podocna.

На Lady Leona и K7M10J им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Затоа цело време на под. Моево да видиш како ја лупаше главата, од памет се вадев ама сега знае. Уште да научи назачки кога паѓа да се задржи и супер сме :D

За седење, од 4+ го ставам на 40 степени и на 60 кога јаде, инаку цело време лежи доле. Баш сега прашував како да се зацврсти за да не паѓа назад.

На Lady Leona, K7M10J и 0ли им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Lady Leona Ќе научат и раката сами да си ја вадат, нема потреба да им ја вадите вие. Кога ќе се поткреваат повисоко, ќе се потпираат на едната рака за да ја извадат таа што е под нив или ќе го поткреваат газето и така ќе си ослободат раче.
    Јас и на земја го оставам бос, добро секако сам ги тегне и ги соблекува чорапите, но ужива да си ги става во уста. Вежбаат така за седење, лумбалниот дел го спремаат за седење кога си ги допираат стапалата и ги ставаат во уста прстињата од нозете.

Последна измена: 16 ноември 2020
    На mal.ecka, dunika, Lady Leona и 4 други им се допаѓа ова.
  19. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Ние сме за 3 дена 5 месеви се подкрева самиот.. Ја крева главата.. Клга го исправам јас со рацете се држи цврсто сма за седење не можи јас го седнам на лревет и тој се лизни надоле не е цврст.. Мислам дека самото деете ќе си покаже.. Велат после 5 мес де носи на ортопед да се видат до каде се јадренцата.. Ако се океј тогаш можи да уседнуваш пополекс

20. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Моето обижава д спија на ова од мал.. Легнат е во него не е седнат... А за седење нс 60 степени не сме ние спремни сеуште

Прикачени фајлови:

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.