Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.230
    Допаѓања:
    18.978
    Фала Оли ако уште едно резерва ќе земам :lol:
    :hug:

На Izzy_0504 и 0ли им се допаѓа ова.
  2. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Лугенца,можно е во 4тиов скок да му се вратат грчевите на бебуш? Секоја нок од 4h до 7.30 се грчи и прди...

3. SiBorAl

SiBorAl Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Ние сме 18 недели, според табелата во 4тиот скок, во 3 сабајле се разбуди за цицање, ама место да заспие почна да урла да вришти како да го колам, едвај заспа накај 5 ипол и се будеше на 20-30 мин исто со вриштење, од памет се извадив. Денес е добар. Се надевам дека е од скокот зошто никогаш не бил ваков.

На anitka-fifa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ние изгледа го поминавме громчето, добар е, мниогу спие, ама си ја бара цуцлата. Градиве изгледа не им требаше многу за да намалат производство на млеко, пред да фати скокот му прскаа, се давеше на моменти, сега не прскаат веќе. Цица, ама не често како порано. Муабетџија стана сега повеќе и ме гледа како да ми се восхитува :lol: Столицата му е деновиве потечна, количински помала и поретка. Се замарам да не е гладен. Одложувам вакцина поради ова ама не можам долго, уште десет дена 12 недели ќе биде.

На Izzy_0504, Herrera, Fatalnata и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    4.027
    Купено, стигнато, супер изгледа :)
    Ќе го наместиме денес утре, ама сигурна сум дека ќе биде одлично :) фала ти уште еднаш :hug:

На Milkiway и 0ли им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    :party:
    Мило ми е, со здравје да се користи, да си го гледате бебушко.
    Но во стоење, а очите на патот додека се вози! :!:

На Izzy_0504 и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    во кој скок сте? и мене нешто ми ги продолзи интервалите за цицање, спиеше од 2 до 7 сабајле што е чудно, малце цица, гради меки؛ Залепена до мене да се гушка и да спие а претХодно сакала сама؛ вакцините треба да ги одлозиме?

8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Во втор сме. Не, јас ја одложувам за наредната недела дека ми е чудна столицата и не цицаше па го посматрам. Се опраи цицањето сега малку, столицата уште е течна, а не е пролив

9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    5ти скок хронично ненаспана, преку ноќ во сон плаче, во кола никако не сака плаче(кога ќе заспие ја ставам), по цел ден во раце уште 3 недели лудница ќе фатам:sweat::sweat:

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.957
    Допаѓања:
    4.839
    Многу тешко го поминавме третиот скок. Сегс ми пишува заедна недела 4тиот да го очекувам само што се оправивме пак... Се надевам овој ќе мине полесно зошто нерви немам веќе. Од бебе кое заспиваше само сега заспива тешко со нишкање. Стандард ќе си поплаче минута две па ќе заспие. Како ли ќе биде во следниот скок....

11. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Трети скок ужасен. Баш денес ни беше громчето. Се тегне на градата, цел ден не е спиена. Од 7 кога е станата еве уште не можам да ја успијам. Цел ден кенка и не и е погодено. Ми иде лудница да фатам ми се спие ми се плаче ;( убаво си се пожалив :rofl:

12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.835
    Допаѓања:
    2.872
    Во 4 скок е уште бебево, не сака да цица преку ден, на вечер си цица нормално, му дадов од шише сакаше, но не сакам да му давам насекое да не го одвикнам. Ова со нецицањево ептен ми е стресно , еднаш дури и не ни излезе млеко од стрес, ако го местам со плачење.Плачи за се и сешто, многу се возбудува не можам да го заспијам, во раце сака ама ич да не мрдам ко робот некој да стојам. Не знам шо сака ни тој не знај, се му смета. Го заспав во количка со многу возење низ соба. Ова со времево шо е заладено и воздухот загаден ич не ме бендисува. Winter is coming. Ќе се затвориме дома изгледа. Па и со коронава не е за одење никаде. Инаку бебе многу се лигави се сака во уста да пикни, да не се спрема за заби да вади. И се научил да кашла ако не му е по ќеф нешто , то му е предупредување пред плачење. Нешто шо ме бендисува е шо се смеј многу гласно. Можи и треба да се сврти на меше уште се мачи не знае. Го играме многу цел ден сме на него посветени, ко некој цар е. Али то е ќе помини и овај период.

На anitka-fifa и K7M10J им се допаѓа ова.
  13. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    I feel you, ќе помине, ќе дојде друг скок и така, само ние паѓаме во искушение кога се во скок да отстапиме од принципите и да му пореметиме нешто или да му створиме навика како јас со цуцлата. Оди земи му ја сега да те видам (facepalm) Раце синко1 пикаше исто мнигу рано ама тоа не значи дека заби му растат, се осознава себеси и околината, ги пробува што вкус имаат, што материјал се и сфаќа дека се негови :lol: Заби дури на 8 месеци извади а само ми збореа од страна дека ете кај и да е ќе му никнело :emo: За кашлањето исто, еве моево помало е, го применува тоа или кенка со тон како " ее више " :D

На Chuchanov, Herrera, Izzy_0504 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Од кога е 5 скок?

15. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Барем се смирува со цуцла. Моето не сака цуцла лажливка :(

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  16. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Поголемото нејќеше исто и после на 4 месеци исто во некој скок бевме ја фати и на година ипол со плачење едно недела две ја одвикна :(

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    23-27 недела.

18. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Никаква ли неќеше па потоа фати? Да знам дали да се надевам :D

19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Не, таа што ја понудивме ја прифати, анти колик на бејби нова со сплескан долен дел. Такви имав купено. После на бејби лав имавме дома поклон ни беа. Со ова купив томи типи единствениот пат кога влегов во аптека пред пораѓај и тоа само тие беа две во комплет од 0 до 6 месеци. Ги грабнав набрзина колку да имам дома. Бев скептик дека ќе ги прифати дека многу големи ми се, уште на моменти се дави додека ја погоди.

20. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Епа точно сме 23 хаха со помин нека е :(:(

На K7M10J, nadenadia и Jana06 им се допаѓа ова.