Мајки, искуства со 8ми скок? Јас ќе речам само едно: Лудило! Лудило х 2 кај нас. Ете така! Дај сликајте од апликацијата да видам што се ќе не снајде.
12 недела беше 3 скок? Од најмирно бебе се претвори во човече што сака да ме малтретира Не би ми било толку тешко но имам ученик во второ и си бара време и работа со неа. Овие денови не можеме да се концентрираме на ништо.
45 nedela cinam.sedmi skok poloso nemozese da.bide mi se ide kosata da pocnam.da ja kornam.od nervozi veke.Ne spiese ni prethodno preterano mnogu ama.sega ic ni den ni nok nervozen me turka so race so noze koga probuvam.da go uspijam.placenje t.e derenje od nigde nikade vresokot e strasen.Presoblekuvanje mislovna imenka dvajca nemozeme.da go sredime i red drugo neznam.uste sto.me ceka....Denes od.maka i iscrpenost i.jas.si se isplakav.
некој да не е во 2 скок? што ви се дешава? мојава не е нешто кенкава, спие навечер ама затоа преку ден 10мин дремка и тоа да лезиш до неа؛ Да очекувам нешто полошо или ќе бидеме само како пијавици
Кај нас по табела од завчера е почнат, но 2 дена немаше нешто различно. Денес е некако покенкав и преку ден не сака да спие баш, се буди, па до гушкање и спиење во раце. Сепак за неколку дена е громчето, па ќе видиме. Некои рекоа дека втората недела повеќе осетиле промени, зависи. Вие до кај сте? Уште колку имате? Јас психички се спремам за четвртиот скок, некако тој најстрашен ми изгледа..
Уште 8 дена до крај, значи втора недела ја почнуваме؛ Не се залам ама не мозам да мрднам ни до вц, морам и на мочање со мене да ја земам којзнае што ќе се дешава другиве денови чим не е почнато јакото
Тоа будењето на првите 2 месеци, сега го разбирам, откако направи бебето 8 месеци. Јасно ми е зашто се будеше, спиеше кратко, сакаше во раце. Бебињата се развиваат, имаат потреба од многу допир, гушкање, имаат скокови и затоа и спиењето е потешко. Дури е мало, ритамот за спиење не е среден, и тоа е во ред. Малечко е за да знае да се снајде, само да спие повеќе. Не дека нема такви бебиња... Затоа секогаш кога плачат, плачат ради потреба. Земајте ги, држете ги, смирете ги. Ќе помине тој период, па кога ќе осознаат повеќе, кога ќе ги сфатат настаните, друго ќе биде. Во ред е и да спијат многу и да не спијат. Јас не можев тоа да го сфатам. Ем прво дете, ем многу силни измешани емоции. А тоа сака љубов, заштита, утеха. Ќе заспиеше, ќе влезев да се капам, излегувам за 15 минути, гледам во раце е пак. Превртував очи, се потиштував си велев зошто не спие, до кога вака ... Ете такво е бебето... Ама после и по 5 6 сати поврзуваше. Сега, сега да не прам муабет. Кога како, цицалче Да дополнам, дневното спиење се подобрува околу 6ти месец, ама можно е и порано.
Еве сме Исто дремка има од цели 15 мин преку ден ама ајде бар ноќе ми преспива Кенка сака да игра, сака да разгледува, го шетам веќе и кучето дома го забележува сака да го гледа. Не сака во количка низ дома. За среќа бар па сега ужива во релаксаторот. За низ раце ние не сме. Си го седнувам дл мене во дневна гледаме тв или го зимам да гледа низ прозор. Го остабаме во креветче со висечки играчки и ги удира му свират се забавља.
Исти сме значи и мојава не сака во раце ама не сака ни во релаксатор ама затоа го обозава baby gym؛ Им се радува на играчките, ептен е возбудена и да, сака да јљ забављаш инаку отвара устата да вришти ако се почувствува запоставена
Мислиш на таква подлога? И јас му земав како пијано типки има и свири уште не разбира дека он свири ама се забавља Исто кога ќе му здосади во соба викнува
Даааа нашето не е пијано не сакав ткво, ама мн е слатко со еднорог со розеви дречливи бои што и го привлекуваат вниманието
И кај нас ,будење на секој пола сат, не дава да го преслечиш, фрлање на играчки на подот, пикање во уста се живо...
Единствено да се помириме дека е период и да чекаме тој да помине. Се е превземено ама ништо не помага.