Мајки здраво, ајде една консултација. Ја симнав wonder weeks, меѓутоа не знам кој датум да пишам бидејќи според последна менструација детето беше три недели поназад ама така си беше од самиот старт и затоа уште кога дознав дека сум бремена ме водеа по друг датум (на кој што одговараше детето) а не по датумот од последната менструација.
Исто од 4-5 до кај 7-8 е хаотично плаче не знае зошто[/QUOTE] Антоние ортопедот ми рече, радувај се мајка кога плаче тоа е најубавиот звук... Уште вежбам да се радувам
Антоние ортопедот ми рече, радувај се мајка кога плаче тоа е најубавиот звук... Уште вежбам да се радувам [/QUOTE] Хаххахах тогаш за триипол месеци треб ада сум навежбана ама некако не иде плачко голем е
Ги исчитав последниве 10 страни и страв ме фати што се ме чека, бебе сега е во прв скок и плаче цело време дури заоѓа од плачење, а мене уште сега нервите ми попуштија и душата ми плаче кога го слушам, како ли ќе ме биде во иднина не знам психички ќе попуштам.
Аууу ама не отепа скоков Значи бебе не сака да се облекува плачи како да го тепаш, едвај памперс менуваме, плаче буквално за ништо онака си седи во релаксатор и плаче го кревам уште си плаче никако неможам да го смирам, заспивањето ни стана ужас го нишкам раце ми паѓат го ставам во кревече абе 1мин не поминало се распиштил ајде пак од почеток, а и почна да каса нервозно вчера му ги чешкав непцата уживаше и бешше мирен може и тие го мачат, јадиме со шетање или успани...
Кога почнува прв скок? Колку трае? Како се манифестира? Бебе ми е 3 недели и 3 дена, да знам да се спремам психички 4 дена пред краен термин е родена, да се водам по датумот на раѓање или по терминот?
Ќе си видиш тоа како ќе се однесува кога се во скок се раздразнети плачат обично по цел ден додека мозокот не ти го спржи а има и некои деца па нема ни да приметиш дека е во скок (најубавата варијанта) и после секој скок има нешто ново кај бебе како преку ноќ се менува Само ако плаче ќе пробаш со се што можеш да го смируваш најчесто во раце по цел ден нишкање галење така се смируваат али нерви челични требаат и само смирено. Јас првите денови сум смирена ама при крај едвај со последни сили трпам истоштува некогаш
Што да очекувам после 5ти скок?денес одбива да јаде, цел ден плаче и нема спиено, лудница ќе фатам веќе
Рано ми значи е уште, 3та недела е по терминот за раѓање ама нешто ми менуваше последните 2-3 дена беше понервозна па си реков да не има некаков скок и пред 5та недела.
Мислам дека наназад низ темава збореа за некој скок во 3та недела така низ магла ми е Инаку кај мене веќе втор скок се поклопува по ден на раѓање а не по термин
@Milkiway @K7M10J и да имало, мислам дека помина, денес беше ептен мирна дури и чудно, се изнаспа цел ден. Ќе видиме ноќва како ќе поминиме
И мене ме интересира какви промени има после 5ти скок.. Ист е и мојот со нејадење и со плачење без причина.. а и денски дремки обавезно в раце инаку ако е в креветче дремката е цели 3 минути