Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.016
    Леле исто. Кога го капам весел е, се смее, шлапа со ноџињата. А, го извадам плачки. Да го намачкам по тело, тоа е научна фантастика.

На Осе, mal.ecka и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Аххахаха многу многу познато ,аман со овие скокови веќе...

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.971
    Се надевам.
    37 ма ја тера мојава.До сега не осетив ништо страшно,само често се буди,плус заби нови,смешки.
    Многу е интересна,дрдори ептен,покажува емоции,вриска и брмчи,само спиењето е крш.Нема цуцла кај нас,строго со цицка спие:whew:

На mal.ecka, Thallia, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Официјапно 3 скок, иди па натерај да цица :sweat:

На Brpbrp и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мајки, бебе ми е веројатно во прв скок. Никако нејќе да спие, сака само во раце и кенкава е по цел ден. Мирна е само кога ја шетам низ стан кај што има предмети, слики, украси се загледува ги гледа и така се смирува. Тоа загледување по предмети и е нешто ново. Ако ми заспие во раце и ја ставам во креветче одма се буди и плаче. Дремнува максимум пола саат, ништо не можам да средам низ дома. Раце ми паднаа, кичма ме боли ми се плаче :sweat: Вчера ноќта не можев да издржам, утепана за спиење, мм замина во дневна да спие, а јас прв пат ја земав до мене на спална. Никако не сакаше во креветче. По апликација утре е громчето. Колку дена трае првиов скок, кога и како ќе знам дека завршил? И друго, сите од страна ми коментираат сум ја научила во раце и готово, сега само во раце ќе ми барала и така ќе заспивала... А 40 дена има, да ја оставам ли толку мала да зајде од плачење само за да "не се научи во раце"?!:^)

6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Во раце ми беше, да, сега веќе и сама си сака да лежи.
    Држи ја колку што можеш, тие сакаат близина.
    Не слушај никој од страна.
    Истото и кај нас беше, плачење нонстоп во раце, па помина.
    Кај нас помогна тоа што се менувавме со маж ми, 3 часа јас спијам тој ја чува, потоа тој легнува па јас ја нишкам, кружење во дневна, околу маса нонстоп.
    Јас дете не би оставила да плаче.

На Осе, Mila_Skopje, Fatalnata и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Добро е кај мене што бар цела ноќ ја преспива, 6 саати врзува, па се буди за цицање и спие уште 1-2 саати. Или ќе стане само еднаш, на 4 саати. После цел ден е ваква 8-| Не знам како не и е мака :lol: Преку дем цица на саат и пол и затоа изглеа ноќе толку спие. Еве сега уште ја заспивам, од 10 саат. Таман ќе заспие, ја ставам во креветче, се буди. Аман веќе :(

Последна измена: 21 декември 2020
    На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Мојата само што заспа:lol:

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Да ве прашам и јас нешто.
    По ова ми кажува дека за 5 дена ќе имаме трет скок, тој нели е долг скок како што ве читав овде, исто колку и 4от.
    Нешто се мешам или таман си е ова по табелава?
    Screenshot_20201221-015920_The Wonder Weeks.jpg

10. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Еве до каде сме стигнати со 4ти скок. До сега фала богу не гледам некои промени освен слабо што пие млеко. Кога е громчето ли да се спремам за неспиење?? Или не, можно е по лесно да го поминеме?

Прикачени фајлови:

11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Исти сме. Не спие преку ден и не.
    Пробај во количка вози ја,во релаксатор успивај ја па колку толку да поспие малце за раат во wc да одиш или да средиш по дома.
    Како бомба да спуштам во креветче секое легнување:).
    А и тешкичок е мојов раце болат:whew:|-)

На mal.ecka, Alishan30 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Третиот скок трае една недела, тамам си е.
    Ќути си, не барај сега долг скок, понатаму сите се долги :D

На Mila_Skopje, Izzy_0504 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  13. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Нема да ја научиш во раце мала е уште. И кај мене исто беше и истите коментари ги слушав раце ми паѓаа. Верувај направи 40 дена и после некој ден смени целосно почна да го интересираат играчки си лежи сам на подлога во релаксатор, па играчка над креветче гледа сега во раце се држиме грчеви кога ќе го фатат така да немај гајле ќе си се среди за брзо:*

На Happyinlove, Izzy_0504, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    11 недела бебево спие како новороденче
    Денски тера долги дремки или си глеа цртани... после од 18ч па до 07 сабајле спие со врзување по 5-6 саати
    Цветаат ружи се осеќам ко во затишје пред бура
    За 5 дена скокот треба да почне со тоа што го водам по дата на раѓање така се поклопија минатита два ај да видиме
    Страв да те фати :rofl::whew:

На Brpbrp, Izzy_0504, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Мислам дека секое дете го доживува скокот различно؛ Ние првите 2 лесно ги поминавме, а еве третиот освен првиот ден сме супер؛ Ама првиот ден кога не сакаше да јаде бевме кај моите и беше превозбудена затоа што само еднаш ги има видено одкако е родена а има 3 месеци. Така да сугестијата ми беше, може океј ќе си пројдете. Над дневните дремки ни се кратки ама од сам почеток и баш го прашував педијатарот на последната контрола, нели дете расте додека спие. Коментарот му беше едноставно такво ти е детето, надоместува навечер со еднаш будење а спие од 20часот до 07-08часот 8)

На Осе, Milkiway, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    Со будење ли ти спие од 20 до сабајле? Исто сп дневните дремки ама што викаш надокнадува ноќе 6 ги врзува одеднаш а после стамува на 4-5 за млеко.
    Јас вториот потепко го поминав многу вриштеше плачеше ама бар со спиењето ноќе сме немале проблем никогаш се надевам така ќе остане

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Можно ли е 3 скок порано 8 дена да не фати? Ме полуде овие 2 дена де сака да цица и се прејадува па повраќа што досега не ми правел, па после ќе му текне гладно а нејке да цица вчера буквално 6 саати се молевмена крај во спиење цицка му пикнав ме полуди. Можно е да е од скок или си збеснува нешто онака?

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Кај нас уште 3 дена е до скок, и вчера се ова што си пишала го прави. Мислам дека може и порано да влезат во скок.
    Не јадеее, плаче вриснува, па потоа јаде по половина час на цице:devil:па се смее до 2 ипол часот синоќа:bandit:

На Осе и ni.na им се допаѓа ова.
  19. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Да, станува во 23ч за цицање и после кај 4 ама и да стане и претХодно не ми е мака зашто не вришти туку само мрдка и знам дека е гладна, цицаме 5 мин и пак во кревет

20. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    3.958
    2 дена е до трет скок.. вчера намали со цицање, ама расположен.. затоа денес е врв - вриснува да плаче со зајдување, да не може воздух да земе, поцрвенувс цел. Го земам во раце и се смирува. За 5 минути вриснува во раце, го оставам, се смирува. И пак истото.. вака не правел никогаш.. се надевам дека е скокот и дека ќе пројде за неколку дена пошто премногу ми е жал вака да плаче да го гледам :( ич не ми беше плачко, ова ми е траума :sweat:;(

На kukla21, Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.