5 ти скок. До сега добро беше. Се трпеше некако. Уште 6 дена и завршува скокот,баш кај громчето сме. И ете од вчера кенкава е, плаче, не сака да спие, не сака да цица. Ја заспивам трчајќи низ спална со цицката гола и пеејќи и песни.. Па кога ќе се умори од моето трчање фаќа цице и заспива. Страв ми е да ја облечам. Вриска ко да ја коле некој.. Ја ниша мм навечер, тој пее таа пее со него и му бара цице.. Штом јас ја земам ни пеење ни цице. Плачките одма На сред ноќ обавезно знае да врисне.. да се изнаплаче и да продолжи да спие. А што убаво до пред два дена си мумлаше адее,дадее,тааатаа,татее.. Уште 6 дена. Ќе изджиме
Се пронајдов скрос, додека го облечеме вришти како да го тепаш. Нас громчето ни е денес да се надеваме дека од утре малку ќе не олабави
Majki kako presmetuvate skok vo razvoj? Nie deneska napolnivme devet meseci i mislam deka nikogas ne placela tolku mnogu. Strastven cicac e, no deneska odbivase da cica, a veke edna nedela mn slabo i jadi. Vadime i zabcinja momentalno, pa zatoa sakam da znam dali e od zabite ili se raboti za skok vo razvoj.
По правило се пресметува од крајниот термин на раѓање, но не мора да значи дека ќе почне од тогаш. Може и да започне според датумот на раѓање. Имаше табели со скоковите поназад во темава. Кога е родено бебето?
Знае некоја да ми каже зошто ете на пример за 7ми скок пишува дека се појавува 46та недела, кога нели трае од 41ва до 46та? Или во 46та е најизразен, на крајот од периодот? А пак според табела најгрмната недела е 44та.
Женчиња , какви ви беа бебињата во 29 и 30 недела ? До пред 5 ти скок малава си ја преспиваше цела ноќ. Откако излезе првото запче обавезно два пати се буди Мислам не е гладна , мора да ја земам во раце да ја нишкам Ноќеска од 5ипол до 7 не спиеше , се смее збори се радува, мене очи ми паѓаат Како да и се поремети спиењево Далк ќе ѕирне уште едно запче којзнае
Само што пишав на друга членка во другата тема. Кај нас се споија петтиот скок со оваа fussy фаза и се однесуваше исто како во скок ама издржи го уште ова и после стварно ново дете ќе имаш За спиењето веќе ми е непријатно да се жалам, два дена поминавме без плачки (почнав магнезиум и Б6 да пијам пред спиење, може тоа помогна) и еве пак по старо си продолжи. Синоќа се разбуди во 4h и презаспа во 6h. Очите ми паѓаа, едвај го дочував да не падне од спална, а денеска цел ден во раце ми беше и пак не му чинеше, пак кенка. @Mila_Skopje И кај мене гледам е сменета ама немав време да ја разгледувам денеска.
Има врска 4 скок со држење во раце? Се надевам фаза е ова и брзо ќе помине. Како ќе се учи да се врти пример и се друго кога е цел ден во раце. Пробувам да ја легнам да ја занимавам ама или веднаш писнува или некоја минута издржува и толку. Ужива во раце.
Изгледа и кај нас се споија скокот и фазава плус и заби леле мори мајко Вие во скок сте или си остана беби со такво будење и играње ноќно време по два саати , да знам дали ќе си остане по старо со спиењево и после фазава Мојава и многу немирно спие , клоца , дига нозе , врти главче , се трља за нос очи
Сега сме во 6ти скок затоа пак вака со спиењето. И денските дремки се скратија, два пати по пола саат. Инаку, меѓу 5ти и 6ти е мирно, си спиеше нормално.