За сега добро уште сме кај тоа заспивање 19ч со тоа што денски убаво има дремки се надевам вака ќе остане
дали почнавте со цврста храна? имате ли воведено доручек? Моето повеке од 60гр ненсака да изеде,а педијатарот ми вика дека требало до сеа да има цел доручек и за 2 недели и ручек :о
Мојот правеше така па сега цело спиење му е хаос се буди често ноќе денски дремки мн кратки се се презаспиваме од скокот и регресијата уште неможеме да се опоравиме а тска почна со плачки пред спиење навечер барем добро спиеше сега ни навечер не спие убаво ....
Па 4 месеци некаде не знам точно ама исто плачки оред спиење едвсј го заспивав и после почна да не спие убаво , се надевам нема кај вас така да биде. Сега мирно задпива ама ич не спие некои дремки смешни по 20-30 мин. Навечер по сто пати се буди...
Ништо не е сменето од 4ти месец наваму )) 4 дена спие убаво, 3 дена легни-стани Освен што последниве 10 дена плаче ако не сум во близина. Кога одам до вц се беси на вратата и чука како да сум побегнала Почна од непознати да се срами малку, па ќе се адаптира 5 мин и тогаш почнува да галами Кај вас како е?
Приметив деновиве гладен, а се трга од цицка и не сака ни да почне да цица, освен ако не го земам во раце, па да му дадам да цица. Проверив сега во апликацијата, сме влегле во четвртиот скок. Ај нека ни е со лесно!
Да баш така, мене и млекото многу ми се намали тој период дека не се измолзував, сега се вративме во нормала.
Паа, појма неам да ти кажам. Засега се издржува, кемкав е навечер повеќе, пред спиење така малку повеќе. Не јаде нешто многу, ручекот барем вака-така знае да го искрка. Се движи покрај нон стоп и маалку се отпушта, ама повеќе е раздрдорен. За ноќното, знае да се побуни ете вчера околу 23ч, а после до 5 спиеше. па цицаше и до 6 и 40 си спиеше, дури ние го разбудивме, за може за прва дремка накај 9 и 30 да легне. И заспа тогаш и еве уште малку саат и пол како спие. 44та недела е, баш кај громчето. Да видиме после скоков што ќе прави.
Прв испад во 4ти скок. Беба станува во 4 наспана и до 6 журка дома. Заспива и во 7ипол пак наспана, а мајка едвај стои