Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Скок во развој кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Lady.Luck, 2 февруари 2014.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    11.242
    Ќе помине без гајле. Штом досега си имала еден ред, ќе се измести вака, ама набрзо ќе се врати.

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде, ќе си се тешиме. :hug:

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Се надевам дека ќе е само денес. До сега воопшто не сме имале проблем со ноќно спиење

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Заби ли се, 6-ти скок ли е :drunk:
    Проби запчето, но кенкав е, бара да сум со него. Едвај заспа до мене :(
    Мислам дека сепак се забите, досега со скокови сме немале некоја мака. Но не се знае, можеби овој ќе ни наплати за сите. :whew:

На Jana06, Izzy_0504 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Скокот почна да се осеќа и кај нас.
    Таман реков беба почна да фаќа некој ред, стана бетер од прво.
    Синоќа се успивавме цели 4 часа :sweat: ја пресоблеков, намалив светло во соба, јадеше и никако да заспие.
    Така дремеше на града и ако пробав да ја оставам се будеше и пак од ново, грбот се заболе, од 10 дури во 02 заспа.
    И кога заспа немирно спиеше.
    Се будеше во 4 и 6 за цице и во 7 станав бидејќи брат и оди во училиште и морам да го спремам.
    Денес сум зомби, го нема ни мм да ме замени малку.

Денес и дремките и се со р'жање :drunk:

На Izzy_0504 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Вие што го минувате 4от скок да ве прашам дали забележувате вриштење повремено без најава, од чиста мира?
    Најадена, пресоблечена, искакана, мешето не и кркори, измочкана, си играме, гуга и одеднаш почнува врискање.
    Незнам за што, не прави болни гримаси, си вриска гласно.
    Шетаме, пееме, луламе и се смирува, и ко ништо да не било:drunk:

На mal.ecka и Осе им се допаѓа ова.
  7. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Мене така ми правеше пред да пие млеко. Не беше прегладнета. Од весела и насмеана од еднаш врескање. Ми се случуваше пола саат да не можам да ја смирам

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Исто значи.
    Вие поминавте 4ти скок?

9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Да, ама повеќе е за внимание кај нас. Ако фатам телефон и не му зборам или станал не сум отишла одма до него претходно не правел така сега се заплакува толку тажно срце да ме здоболи сака 100% внимание цел ден:whew:

10. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Да помина

11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Леле исто, ако ми заѕвоне некој на моб и кренам, таа се раскинува од плачење, како најплачлива да е на цел свет. Срам ме фаќа, што слушаат. Штом исклучам таа е друго бебе и се смее:inlove: ]:)
    И оди објасни се дека супер си е она, кога ја слушаат како плаче:D
    Итрица:party:

На mal.ecka, 0ли, ni.na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Денес се случи првпат. Си комуницираат по нивно. :D

На ni.na, Alishan30 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Да , истото го правеше.

14. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    3.969
    Ние сме една недела во четврти скоки денес прв пат имаше промени во расположение - кенкање скоро цел ден. 2-3 дремки по 20 мин и толку.. не знаеше зошто кенка - дали е гладен, дали му се спие, дали ако му се тргнам од пред очи, дали ако му се појавам пред очи, ако го земам во раце, ако го оставам во играчлна... НИШТО не функционираше, а јас сама цел ден :drunk:
    ама затоа пред да заспие беше идеален - го избањавме, па млекце за тело и масажичка, гушкање, галење, цицање и кревет. Му ја пеев песната што обично ја обожава, но се расплака.. тогаш почнав да му ја раскажувам пепелашка... така внимателно ме слушаше, па ми реагираше на интонацијата, крева веѓи, се смее :inlove: будно ме слушаше до крај, на крај го погалив, го бацив и си заспа :inlove:
    Најубаво заспивање во светот :l:
    Перфектен ми е и го сакам бескрајно многу :hug::hug::hug:

На K.Mari4ka, SkarletOHara, Jana06 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.013
    Леле бе, браво:inlove:колку ми е убаво, кога вака ве читам.
    Алал да ви е, и ти одморена и дете задоволно, така продолжете:clap:

На elenaklasik, Izzy_0504 и ni.na им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Кога ве читам дека пред спиење ви се мирни, се прашувам што му е на моево. Збеснат е пред спиење, не можам да го смирам. Какво раскажување приказни, какви масажи :D И ова не во скок - секогаш.
    Скока, се отфрла со нозете кога го соблекувам, кога го мачкам пред спиење, кога го туширам ми фаќа сè живо и едвај го држам, кога му облекувам пелена мрда и сака де да се сврти, де мост прави, де фаќа крпа и ја тегне. Вреска, писка, скока. Ако го држам во раце, ме плеска по рамо, скока со нозете, ми се качува нагоре, ме кубе. Не можам нос да му исчистам, па тоа трае половина час со триста лажења, пеења, одвлекување внимание. Ми ги турка рацете, врти со глава, ми дува, ми 'ржи.
    Успевам да се смири само ако го држам во раце и седиме образ со образ допрени, да му мумлам.
    И кога цица, мрда со нозе, сака рацете и тоа двете да ми ги држи, ми ја дрпа рамката од маицата. Се смирува само кога ќе му ставам цуцла од шише во уста и пие млеко.
    Борба водиме со мм навечер, двајцата го спремаме за спиење инаку нема шанси. :sweat:
    Ако зборувам на телефон, цел е претворен во уво, остава играчки и слуша внимателно, не ми плаче. Ама затоа вришти ако се поместам милиметар. Си игра, секакви акробации прави, но ако мрднам од кревет, ете го на нозе се кренал и вришти.
    Вчера маста ми ја изваде. Втората дремка пак ја прескокна, цел ден беше кенкав и плачеше. Во скокови сум немала некоја мака, но секогаш втората дремката што е после 13 часот му се пореметувала, но никогаш не се случило барем малку да не дремне. Само што ќе затвори очи и мислам заспал, се свестува дека задремал, отвора очи и толку е, не заспива. Среќа навечер сме немале проблем, ги спие ноќите :sweat:
    Ете, да си кажам :wasntme:

Последна измена: 21 јануари 2021
    На K.Mari4ka, Monella, Izzy_0504 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.499
    Истово некогаш истово и во спиење ми го прави цврсто заспан и ќе вриска и ќе си продолжи. Исто така си игра паѓа од смеење и ќе му текне да врисне. Расположението им е премногу променливо во стотинка менува.
    Чист пример вчера не можев млеко да му направам точно два часа вриштеше цел се флекоса со црвенило по лицето и тоа во раце беше на напред на назад никако не сака и го спуштив во креветче зошто грбот ме заболе отидов до кујна се вратив сам заспал дали 10 секунди беа во прашање. Така да очекувај го неочекуваното:D

На Izzy_0504, Alishan30 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Да си ми жива, посебно делот пред заспивање и менување пелена :sweat:
    Може да е скокот зашто истото го прави особено делот дека не смееш да мрднеш мада апп покажува уште 2 дена. Јадам, се туширам и во вц сум со него. Уствари никаде не одам без него, одма плаче. Да ми беше мм тука мислам би сакал да оди кај него, а вака не сака никој освен мама.
    Синоќе цела ноќ со кенкање ја поминавме, повеќе во раце ми спиеше него во кревет. И сега пишувам, а во раце ми спие. Не знам што ќе се прави, само нека завршува побрзо. Второто запче уште го нема.

На K.Mari4ka, Izzy_0504, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Изгледа 4ти скок сите не дрма :D не дека е страшно, ама мака мачиме за заспивање, па ќе се разбуди со вриштење, често цицање, а да не зборам што цел ден зуе и се кара:D добро е што уште навечер спие освен вчерашниот ден. Да потрае тоа бар :sweat:

На K.Mari4ka, ni.na, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Леле мојата обавезно со зуење и карање секоја вечер кога станува од последна дремка накај 7 додека да заспие за ноќта накај 9.30
    Не плачи ама се кара :D

На K.Mari4ka, Alishan30 и Mila_Skopje им се допаѓа ова.